Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 21 July 2011 - 01:38 AM
Ovaj lik stvarno preteruje sa cenama...pogledajte njegove oglase a i sve slike su mu sa interneta
Posted 21 July 2011 - 09:02 AM
Drugari, savet molim: Trange-frange, oglas 414. Je li 35e previše, premalo ili taman para za one štitnike? Veoma me interesiraju
Tomorrow, never.
Posted 21 July 2011 - 09:44 AM
Posted 21 July 2011 - 10:31 AM
Posted 24 July 2011 - 10:47 AM
http://cikloberza.com/show.php?id=43842i
trangefrange 427
Šta primećujete?
Posted 24 July 2011 - 10:40 PM
Posted 25 July 2011 - 01:14 AM
Da su to dva razlicita oglasa
Nije loše zapažanje, ali ne i kompletno.
Jesu bila u pitanju dva različita oglasa, ali tekst u oglasu na cikloberzi je bio copy/paste iz drugog oglasa sa 'trangefrange' koji je prodavao gotovo identične cipele. Tačnije, lik koji je postavio oglas na cikloberzi je kopirao tekst sa trangefrange oglasa za svoje patike koje su bile slične ali ne iste, pa se samim tim i veličina cipela razlikovala, tj. bila u kontradikciji samom oglasu.
Znači, bila su u pitanju dva različita oglasa, za dva različita proizvoda, od dva različita oglašivača, sa jednim, istim tekstom oglasa od kojih jedan po najprostijoj logici nije mogao odgovarati istini. Toliko.
No, pošto je oglas prebrisan, više nije ni bitno.
@nblexel
Ne bi se moglo mnogo reći o tome koliko si bistar ako nisi uspeo da konstatuješ ovu očiglednu kontradiciju kada se uporede oglasi i ono što je u njima, a ipak si znao da uvrediš na prvu. To nije u redu. Moguće je da nekad i lupimo nešto i ostanemo živi, kako je to neko rekao, ali ovde je ipak bilo ispravnog razloga za ono što sam naveo.
Posted 26 July 2011 - 07:14 AM
Klasičan primer lukavog prodavca,a ne poštenog kako se prikazuje
Kako može da prodaje nešto,a da ne zna u kakvom je stanju-posebno mehanički složenu stvar kakva je zadnja suspenzija?
Bolje da nazove oglas LUTRIJA,a ne prodaja
Posted 26 July 2011 - 07:54 AM
Ja mislim da nije ok,u pravu si,jeftin je,ali ne pričam o ceni.Mislim da je ok to sto je napisao u oglasu, bo;je nego da kaze ok ,a i cena mislim da je smesna za takam amort.
Šta da radiš sa amortom kome je redovan servis bar 30 e,(što je uzimajući u obzir godinu proizvodnje vrlo izvestan scenario),ili koji ima neki veći nedostatak.Ne treba ti ni kao poklon
Mislim da je ovde druga situacija-privući ljude malom cenom,a posle reći"ne znam,napisao sam da ne znam u kavom je stanju"
Mislim da nije toliko komplikovano proveriti kako roba koju prodaješ normalno funkcioniše,skrivene mane su nešto sasvim drugo
Lukav prodavac,nisam rekao prevarant
Tako se i zove tema zar,ne?
Posted 27 July 2011 - 07:29 PM
Cekaj malo, zasto bi NOV amort riknuo za 100km? Koja je verovatnoca toga?Da razumem sta kazes ali isto tako moze i nov da rikne posle 100 km.A da ima godina to si takodje u pravo.Ko zna mozda radi i ekstra.
Moram da kazem da neispitana roba u 80% slucajeva je pokvarena i prodaje se tako da bi neko pao na to kako je ovog, blago receno, mrzelo da proveri stanje u kakvom je deo.
Posted 27 July 2011 - 08:03 PM
http://www.cikloberza.com/show.php?id=43950
Klasičan primer lukavog prodavca,a ne poštenog kako se prikazuje
Kako može da prodaje nešto,a da ne zna u kakvom je stanju-posebno mehanički složenu stvar kakva je zadnja suspenzija?
Bolje da nazove oglas LUTRIJA,a ne prodaja
Jok! Treba da proda 100% amort za pola cene servisa!
Neracunajuci putne troskove
Kako moze da je prodaje=
Evo kako: JEFTINO!
Retke su stvari na berzi i CN koje nisu lutrija.
Ko sem izuzetaka daje neku garanciju,
formalnu, pismenu, obavezujucu
a ne ono KEVE MI?
Na e.bayu, ako prodavac NE NAPISE nesto u ovom stilu
znaci da ZNA u kakvom je stanju
i da je ZAKONSKI ODGOVORAN za takvu prodaju.
Davanjem ponude, tj kupovinom KUPAC je sagalasn
sa tom cinjenicom, tj ne moze naknadno da tereti
prodavca na bilo koji nacin. DISCLAIMER!
Lukavi prodavac, ali u pozitivnom smislu, po meni.
Da mi treba amort kupio bih na rizik!
ILi bih mu predlozio da je poslaje na servis tj defektazu
da platim sve troskove, pa ako je popravljiv kupujem
ako nije popravljiv vraca se nazad.
On nema nikakv trosak ni rizik a ja imam trosak defektaze
a mozda obojica imamo dobar deal!?!
Posted 27 July 2011 - 08:20 PM
Cekaj malo, zasto bi NOV amort riknuo za 100km? Koja je verovatnoca toga?
Moram da kazem da neispitana roba u 80% slucajeva je pokvarena i prodaje se tako da bi neko pao na to kako je ovog, blago receno, mrzelo da proveri stanje u kakvom je deo.
Verovatnoca je (po Marfijevom zakonu) direktno proporcionalna proizvodu nekoliko činilaca od kojih su najvažniji vrednost amortizera u NLG (Nizozemski Gulden) i u imperijalnim stopama izrazena geografska udaljenost mesta kupovine od mesta prebivalista kupca. Nezanemarljiv uticaj na verovatnocu ima i planirani broj odlazaka u inostranstvo u garantnom periodu amorta s napomenom da to zapravo imenilac u kolicniku sa procentualnom vrednosti da je taj amort br1 na spisku delova za upgrade ove sezone!
U prevodu: sto je deo skuplji i teze ga nabavis i vise ga zelis a manja je sansa da u skorasnje vreme mozes da ga reklamiras to je veca sansa da ce nov amort da rikne za 100km
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users