Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 30 May 2011 - 11:09 PM
Nešto drugo meni pade na um, a vezano za ove trgovce i ostale indijance.
Naime, poznato je da ovde (u KG) ima nekoliko trgovaca koji preko berze prodaju delove. Dosad me je preko PP nekoliko ljudi kontaktiralo da im proverim i rezervišem neke delove koje bi želeli da kupe, a za koje nisu bili sigurni u kakvom su stanju. Tako da sam radio tu "predkontrolu", a u nekim slučajevima uspeo i da kao objektivni ocenitelj korigujem cenu. Ovde bih posebno da istaknem Nemanju, koji se uvek momentalno odaziva i dostavlja delove na uvid ( par puta mi je na poverenje ostavljao po više delova na ocenjivanje i formiranje cene), pa sa pravom mogu reći da je veoma korektan i pošten trgovac. Sa druge strane, i ja sam zvao ljude u drugim mestima da se raspitam i takođe sam dobio korisne informacije.
Pošto već ova stvar ide tako kako ide, mislim da bi trebalo oformiti kontrolno-informativnu mrežu, ionako nas već ima sa svih strana, preko koje bi se mogle dobiti unapred neke korisne informacije i pomoć pri kupovini. Prijavljivanje u tu mrežu bi normalno bilo na dobrovoljnoj bazi, a podrazumevalo bi pomoć i arbitražu koja bi svakako doprinela prevazilaženju neprijatnih situacija i iznenađenja, pogotovo kad se radi o nekim značajnijim izdacima. Dosadašnje bavljenje na Berzi mi potpuno daje za pravo da mislim o ovome kao veoma korisnoj ideji, a pogotovo posle nedavnog neprijatnog iskustva koje sam imao, a gde je druga strana odbila predloženu arbitražu.
Voleo bih da i drugi daju svoja mišljenja i predloge, kako bi se ovo organizovalo, da li kao proširenje rubrike "Pomoć pri kupovini" ili nešto slično. Mislim da bi možda trebalo, ako stvar zaživi, da link ka ovoj "neformalnoj grupi" bude stalno prisutan na stranama ponude. Ko zna, možda i to doprinese da se neki urazume i koriguju.
Postavljeno 30 May 2011 - 11:31 PM
Predlažem još i osnivanje lože Cikloberzanaca gde bi svi imali neki tajni pseudonim + naravno tajni pozdrav ili ti rukovanje bez koga sve ne bi imalo smisla ...
Naravno svaka transakcija bi se dešavala pod budnim okom vrhovnog "Ciklomastera"
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Postavljeno 30 May 2011 - 11:37 PM
Naravno "pleasure candle",ako si me izabrao kao "dobrovoljca" ja sam počastvovan!!!Tandemaš, ti ćeš zbog spdnje, za kaznu, da budeš prvi kontrolor iz Pančeva!
Ali moraš da znaš da bi i ti bio prva i najbitnija karika za Kg oblast + bi dobio beneficiran radni staž kao jedan od osnivača lože! Nadam se da se slažeš?
Želeo bih da vidim još "dobrovoljaca" za ovaj plemeniti poziv!
Postavljeno 31 May 2011 - 07:25 AM
Naravno "pleasure candle",ako si me izabrao kao "dobrovoljca" ja sam počastvovan!!!
![]()
Cek bre ko te izabrao? Tek treba da ubacujemo kuglice, pa ako popijes jednu crnu nista od clanstva u lozi
Mogli bi da smislimo i neki obred inicijalizacije, tipa novi clan loze treba da opere 50 bicikala postojecih clanova i sl. korisne stvari
Postavljeno 31 May 2011 - 09:40 AM
Postavljeno 31 May 2011 - 12:04 PM
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 31 May 2011 - 12:15 PM
Aj sad ne mora loža ali bar neka ostane tajno rukovanje!
U svakom slučaju slažem se sa idejom.
Postavljeno 31 May 2011 - 06:44 PM
Takodje da pohvalim i Nikolu Prodanovic iz Cacka, za VEOMA, znaci VEOMA ekstra coveka za saranju kome svaka cast sto mi je izasao u susret i sto me je razumeo. Sve pohvale, i evo ovde da mu se zahvalim. Zna on zasto
Postavljeno 31 May 2011 - 10:13 PM
Dame i gosopodo,ko voli drugovi i drugarice!!!
Predstavljam vam apsolutnog šampiona u kategoriji ludi prodavci za maj mesec!!!
Živooojiiinn Vidosavljeviććć!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.cikloberz...ow.php?id=39884
http://www.cikloberz...er.php?mem=6782
Postavljeno 31 May 2011 - 10:23 PM
Dame i gosopodo,ko voli drugovi i drugarice!!!
Predstavljam vam apsolutnog šampiona u kategoriji ludi prodavci za maj mesec!!!
Živooojiiinn Vidosavljeviććć!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.cikloberz...ow.php?id=39884
http://www.cikloberz...er.php?mem=6782
Možda nije očekivao da ćeš da ga uloviš!
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika