Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#3041 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 February 2011 - 11:22 PM

...ili.....šta?
Čoveče, 600 evra za pogon!?!?!? Pa kolika mu je zarada, kad je Švaba ima i na 400.

Svaba nije Srbin, a Srbinu se j... da radi ako nema barem 300% marzu...

Njihova nesreca u ovom segmentu je sto je pao vizni rezim (koliko ce to opstati je drugo pitanje), te nisu jedini u razumno dalekoj okolini koji valjaju tu opremu.

Od suludih cena ono sto me mnogo vise nervira kod njih je podrska, lepo ti oni prodaju nable, pa se posle j.. za konuse, kupi pogon pa se j... za sajbne itd ...

U principu ljudi koji tamo vode biznis su nesretnici koje je zla kob naterala da valjaju delove za bicikle umesto neceg profitabilnijeg.

P.S: RD M-662 4932rsd a RD M-591 4930rsd , e jos da znam sta im menadzent duva pa da se uradim ko kralj :D
  • 0
Postavljena slika

#3042 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 17 February 2011 - 11:42 PM

Ovo je stvarno za Riplija: pogon Duraace 53/39 - 172,5 u Planetu (došao skoro, jer ga nije bilo do skoro) košta 61.810,00 dinara ili po trenutnom srednjem kursu tačno 600 evra!!! Poređenja radi, taj pogon u Nemačkoj je ispod 400 evra, a cela garnitura DA 7900 košta 1.300 evra.
A mi ovde nešto pričamo o lukavim trgovcima...

ne lici mi na tebe da skaces pred rudu
malo sam gledao na netu
i ne bih bas voleo da nekome piskim u caj
ali, :oops: evo ga
video sam da nemacki neki dileri valjaju NOVE pogone po 250eur, ali...
ima neki JEDAN FC-7900 pogon 53/39-172.5 BSA
sve, sve, sve isto kao i oni drugi 7900modeli
ali ima KARBONSKU OSOVINU (A?!!!!!!)
i nisam mu nasao manju cenu od 740,00eur.
Mozda je to bas taj?!? Jesi gledao na sajtu ili uzivo?

Ne bih voleo da ispadne da ih branim, jer si generalno u pravu!
Secam se da je pre koju godinu Lasica kupio DA prednji menjac za 900 ili tako nesto dinara
u sali je rekao da ce za te pare da ga nosi na lancicu oko vrata
a danas sam bas bio u ducanu u NS i video prednji DA menjac za neku vrtoglavu cenu.
Jednostavno nemaju sredinu, ili-ili.
Da, ili su im bisage 2000 dinara komad ili 400 dinara komad.
Za 2 soma niko ne kupuje i onda ih posle 5 godina rasprodaju po ceni od 400!
I onda ponovo naruce i opet udare cenu 2000 =D> !!! Neka stoje:)
Ne kontaju da ako stave REALNU cenu prodace sve "u roku". #-o

A sto se cene novi-stari model tice
tu ima vise faktora, tako da...
uzmi novi model i sve OK!
Ko bas zeli stari model, pa neka plati.
nakon 5 godina i on ce na rasprodaju za 400 dinara! :mrgreen:
  • 0

#3043 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 17 February 2011 - 11:43 PM

Ni u ludilu ne vredi 530 evra... [-X
http://www.cikloberz...ow.php?id=32334

Mozda neko voli ovakvu kombinaciju boja :) :mrgreen:

volem ja ovu KONJbinaciju boja :mrgreen:
al jos vise volijem 530 eur u djepu!
  • 0

#3044 dast2001

dast2001
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 449 posts
  • Locationzemun

Postavljeno 18 February 2011 - 12:35 AM

:D Ljudi samo ukucajte dura ace 7900 i videcete da cene idu od 400 do 700e e sada sto ga neki pazare za 150 e to je vec stvar koliko si obavesten,to jest koliko si u toku :mrgreen:
  • 0
..............

#3045 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 18 February 2011 - 12:37 PM

Ja sam govorio o regularnoj ponudi u Nemačkoj, prateći dva onlajn šopa, preko kojih inače nabavljaju delove ljudi iz kluba koje poznajem, a ne o nekom, jelte, jedinstvenom slučaju, kao recimo baš takav pogon za 150 evra.
Igore, ima i karbonski DA pogon, ali mogu da se kladim da je ovaj u Planetu standardni. A u tom istom Planetu, takvi isti pogoni od prethodne ture, samo sa drugim odnosima , koštaju 45.414,42.
Činjenica je da su cene u ovoj firmi drastično podignute za neke novopridošle artikle. Zato i ima puno nelogičnosti, jer se ne vrši usklađivanje i nivelacija cena starih i novih artikala. Ali, to je već njihov problem.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#3046 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 18 February 2011 - 12:51 PM

Da ne mlatim bezveze, pogledao sam opet za dotični pogon, kod jednog dilera 329,50 eur, kod drugog 399,90 a kod tog drugog onaj DA karbonski (limitirana serija od 800 komada, sa potpisima nekih bigshot-ova) skinut sa 799 na 470 evra.
  • 0

#3047 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 02:34 PM

...ili.....šta?
Čoveče, 600 evra za pogon!?!?!? Pa kolika mu je zarada, kad je Švaba ima i na 400.

Shvaba ima 80 miliona i predstavljaju ozbiljno trziste, shto mi sa 6-7 nismo. Ne verujem da moze da im bude ista nabavna cena.

Nije mi cilj da branim Planet, nemam nishta od toga, ali mislim da ljudi korektno rade posao. Dobro je shto i to imamo ...

Uostalom sada je najmanji problem naruciti neshto preko interneta, ako vec postoji tolika razlika u ceni.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#3048 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 February 2011 - 03:35 PM

Shvaba ima 80 miliona i predstavljaju ozbiljno trziste, shto mi sa 6-7 nismo. Ne verujem da moze da im bude ista nabavna cena.

Istina je da je Nemacko trziste daleko mocnije, ali to i dalje ne opravdava toliku disproporciju mp cenama.Njim je knjigovostveno jednostavnije da nabiju cenu na pocetku sezone ocekujuci fluktuacije kursa i eventualnu promenu lokalnih dazbina nego da se stalno zevzece sa promenama cena, iako se to itekako moze da automatizuje.

ali mislim da ljudi korektno rade posao. Dobro je shto i to imamo ...

Ovde se bas ne slazem, naprotiv mislim da ocajno rade svoj posao.Ocekivanja od firme koja zastupa neki ino brand se ne zavrsavaju na tome da od njih nesto kupim i zaboravim, a oni to bas ocekuju od svojih kupaca.Ponuda rezervnih delova im je katastofalana.Sta meni znaci da bacim 25000 na pogon kome nisu u stanju da nabave sajbne i srafove, zasto da kupujem nable kada nisu u stanju da obezbede konuse,osovine, matice i freehub-ove i sl... Njhov nivo poslovanja je negde u rangu pimpovane prcvarnice, a ne firme koja ozbiljno radi posao zastupnika, te bolje da ih nema nego da budu prepreka nekome ko bi mozda bio bolji.Naravno nemam nista protiv da se oni poprave ali to je vise u sf domenu.
  • 0
Postavljena slika

#3049 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 05:09 PM

+1
Nedopustivo je, za nekoga ko kao uvoznik ima i obavezu da obezbedi servis proizvoda u neko određeno vreme, ne nabaviti neke delove kao što su npr. kuke zadnjeg menjača, pa ako imaš problem sa tim, a bilo ih je, moraš da juriš neke majstore da ti to rade, umesto da kupiš kod onog ko ti je prodao bajk ili ram.
Ili te pločice za pedale, kao da su od zlata, pa je baš toliko teško da se obezbede, a to je roba koja se takoreći prodaje bez greške.
Sve to liči na krajnju aljkavost ili čak nezainteresovanost za posao kojim se bave.

A što se tiče veličine tržišta, ima nekog uticaja, ali i ne mora da znači, jer se za neka manja ili nerazvijena tržišta odobravaju povlašćene cene kako bi se obezbedilo prisustvo nekog brenda na tom prostoru. I dodatno, proizvođač bajkova kao što je Scott, ima ekstra povlašćene cene kod proizvođača mehanike kao što je Šimano, tako da može u sklopu ponude da obezbedi daleko povoljnije cene mehanike, nego što bi ih dao i Šimano za svoje proizvode.
  • 0

#3050 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 19 February 2011 - 05:19 PM

Ma to je ona klasicna varijanta,nemamo plocice ali evo imamo nove komplet pedale.Ionda jadnik mora da istrese par iljadarki za pedale ponovo.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3051 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 05:58 PM

Velike privatne firme u Srbiji,rade posao u maniru društvenih firmi iz vremena socijalizma.Zadovoljni su trenutnom situacijom,i nemaju nameru da poboljšaju poslovanje,jer bi to značilo i više rada.čisto sumnjam da se iza toga krije neka strategija tipa:"Neka kupe ceo pogon,umesto šajbne",već je više u pitanju nezainteresovanost da se unapredi posao.Nažalost mi smo malo tržište da bi se neka veća firma zainteresovala za nas.Kod nas čak i "Inter sport" radi katastrofalno,u Italiji u njihovoj radnji nema čega nema,a kod nas baš jadno.Tako da nema druge nego da čekamo da proradi "online" kupovina,onako kako se radi u Evropi,e onda mogu da stave katanac na firmu.
  • 0

#3052 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 06:51 PM

Upravo to, nezainteresovanost!

Nema nam druge nego da čekamo online varijantu, a uz to i da se Uprava carina seti da smanji limit od 20 evra za pošiljke oslobođene poreza. Ovo ti dođe kao da si u zatvoru pa ne samo što ti svaki paket raspakuju i uglavnom nakaradno upakuju, nego traže i harač.
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#3053 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 February 2011 - 07:07 PM

Pa u Srbiji i jesi po mnogo cemu u zatvoru.Trziste je prilicno kartelizovano, pa pokusaj neku tehniku da uvezes u iole znacajnijim kolicinama.Neces ni carinu preci cak i sa najboljom ambicijom da je posteno platis.
  • 0
Postavljena slika

#3054 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 08:36 PM

Neces ni carinu preci cak i sa najboljom ambicijom da je posteno platis.

Upotrebio si reci "posteno" i "carina" u jednoj recenici,hmmmmmm!!!
  • 0

#3055 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 February 2011 - 09:48 PM

U skladu sa zakonom, a postujuci realnost terena :D
  • 0
Postavljena slika

#3056 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5628 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 10:52 PM

@sveta344
eh, taman sam se ponadao da ces da me obradujes i
kazes OPA! PB je jeftiniji, bar za taj cudesni karbonski DA
ali, trt milojka. Nece da bidne!
Zao mi je, ne sto moram da priznam da si u pravu
vec zato sto si u pravu. Tuzna nam je sudba :?

Sad, dali bi bilo bolje da ih nema takvih kakvi su
ili je bolje da ih ima takvi kakvi su...ne znam.
Svejedno, moje je misljenje da bi trebalo da su bolji
al se moje misljenje, kao ni vase uvazene kolege, ne pika!
Imaju svoju poslovnu politiku
a mi smo prinudjeni da plivamo uz nju.

A isto bi bili zainteresovani?
Vise novca zarade prodavajuci bajseve od 90eur
nego neke komponente za isti iznos!
Prevedeno, snalazite se za komponente sami.
Mi valjamo bajseve za siroke narodne mase!

I mi snosimo deo krivice [-X kupim bajs od
500eur na berzi a od PB ocekujem da ima konuse za 10 eur.
Sa druge strane, takav bajs je kod njih 1000, tako da...
...nisam pametan!
  • 0

#3057 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 February 2011 - 11:02 PM

500eur na berzi a od PB ocekujem da ima konuse za 10 eur.
!

Ali isto tako PB ima nekakvu zelju da ti tapne nable od 160e, a posle se slikaj sa njima za konuse.To nije OK, a nema nikakve veze sa biciklama od 500e na berzi.

U krajnjoj liniji nemam ja nista protiv ni da drze samo rezervne delove za siroke narodne mase, makar da nas postede zafrkancije.

Mogli bi ovde ljudi da se organizuju poput onoga u last minute, pa da se periodicno skokne do Madjarske u shopping.
  • 0
Postavljena slika

#3058 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 11:09 PM

Pošto trenutno lupam glavu oko povezivanja sa nekim našim bratskim republikama, sublimirao sam sve probleme koje imamo u jednu reč : IZOLOVANOST.
  • 0

#3059 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 19 February 2011 - 11:13 PM

Pošto trenutno lupam glavu oko povezivanja sa nekim našim bratskim republikama, sublimirao sam sve probleme koje imamo u jednu reč : IZOLOVANOST.

U svakom pogledu!!!
  • 0

#3060 Brane

Brane
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 359 posts
  • LocationJagodina

Postavljeno 23 February 2011 - 10:00 AM

Nesto kontam da ljudi uglavnom budu uvredjeni kad nadju svoj oglas u nekom od postova ove teme. Ja je vidim kao jako korisnu, nesto kao tema za zastitu potrosaca. Kao sto prodavci imaju pravo da stave cenu koju zele tako i ja imam pravo da je komentarisem i kritikujem. Ljudi ovde uglavnom kritikuju sa argumentima... Ako hocemo normalnije cene na berzi, moramo krenuti od samih sebe. Ja se necu ljutiti ako nadjem svoj oglas u ovoj temi i ako me neko argumentovano kritikuje. Mozda sam pogresio jer nisam dobro informisan, a mozda je korisnije i lakse prodati obraz za bednih 100-200 evra...
Ne kazem da i prodavci ne treba da zarade, ali kad neko pretera treba da bude svestan toga i da se ne cudi kad se nadje u ovoj temi...

To bi bilo malo filozofiranja :mrgreen: a sad da se vratimo na svrhu teme:
http://www.cikloberz...ow.php?id=32779
Kaze covek 150 evra kosta nova. Tezi slucaj [-X (ili je mozda kupljena u Planetu za te pare xaxaxaxax)
Nova je u cenovnom rangu od 70 do 80 evrica... Ako gresim neka me ispravi.
  • 0
Staro pravilo za kupovinu bicikala i delova: lagano, dugotrajno, jeftino - izaberite dvoje od toga.

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika