Jump to content

Fotografije

Sensah

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
227 odgovora na ovu temu

#221 Bax

Bax
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1177 posts

Postavljeno 29 April 2025 - 06:49 PM

Kao da su malo legle, prvi dan je bas lose uskakalo u brzine, drugi i treci, sam i prestelovao ponovo, uglavnom je solidno.

Videcu da resim nekako kocnice, one su mi bas slabe...

20250428-130638.jpg

• 1

#222 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3349 posts

Postavljeno 30 April 2025 - 11:07 AM

Taj problem sa kočnicama, odnosno stepenom povlačenja sajli definitivno postoji. Hoću da kažem da stepen povlačenja sajle nije isti kao kod super slr kočnica. Međutim, ja sam Sensu koristio uparenu sa mehaničkim disk kočnicama, i apsolutno nikakav problem sa kočenjem nisam imao, to jest nikakvu razliku u sili kočenja u odnosu na Shimano nisam primetio. Defitnivno su dizajnirane da rade sa meh. diskovima.  E sad što se tiče v brake, odnosno mini v-brake-a, to me interesuje kako će da funkcioniše. Ali delove skuipljam i sastavljam, pravim jedan jeftiniji ciklokros ali sa lepim ramom i točkovima i solidnim kočnicama. Trebalo bi da ispadne super, možda i otvorim temu za sklapanje bajsa, čisto da malo razbijemo monotoniju foruma. :)

Jedna osetna prednost Sense u odnosu i na Shimano i na sve ostalo je to što se jednom ručicom menjaju brzine i gore i dole, dakle nema male poluge, a to je recimo zimi jako bitno ako imate neke deblje, tople i pomalo glomazne rukavice. Treba dosta manje osećaja za šaltanje i osetno je lakše korišćenje.

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#223 Bax

Bax
  • Members
  • 1177 posts

Postavljeno 30 April 2025 - 11:58 AM

Stavio sam dual pivot Soru, skinuo sam single pivot 105. To ce svakako malo popraviti stvari, moram sacekam da paknovi malo legnu na novu kocionu povrsinu, jako im je slab inicijalni kontakt, pogotovo prednjim, a oni su kljucni....

Nadam se da cu ovim da se vratim u komfornu zonu sa kocnicama.

Takodje po defaultu se podesava, poprilicno veliki hod kljesta(samim tim i rucica kocnica), da bi se dobio iole bolji rezultat na kocenju.

• 0

#224 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3349 posts

Postavljeno 30 April 2025 - 08:48 PM

Tako je. Na Sensi postoji i onaj šraf za podešavanje odstojanja ručice kočnica od samog kormana prilikom kočenja, tako da se može namestiti i za nekoga sa malim a i sa velikim šakama, što nisam siguran da mogu Shimanove sve jeftinije drumske šamaraljke.
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#225 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15189 posts

Postavljeno 06 May 2025 - 12:38 AM

• 0

#226 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15189 posts

Postavljeno 06 May 2025 - 10:05 PM

• 0

#227 Bax

Bax
  • Members
  • 1177 posts

Postavljeno 12 May 2025 - 10:15 AM

Stavio sam dual pivot Soru, skinuo sam single pivot 105. To ce svakako malo popraviti stvari, moram sacekam da paknovi malo legnu na novu kocionu povrsinu, jako im je slab inicijalni kontakt, pogotovo prednjim, a oni su kljucni....

Nadam se da cu ovim da se vratim u komfornu zonu sa kocnicama.

Takodje po defaultu se podesava, poprilicno veliki hod kljesta(samim tim i rucica kocnica), da bi se dobio iole bolji rezultat na kocenju.

Bolje je sa dual pivot Sora kocnicama, sad bicikl moze da se vozi. Nije neko zakivanje, ali upotrebljiv je. I dalje solidno salta, kao da se razradio, posle prvih nekoliko voznji. Sad je to vec pristojno sve.

Sto se tice prednjeg menjaca, kod mene je 105 prednja, i koraci koje nudi Sensah su upotrebljivi, nije bas idealka ali nije ni problem....

• 0

#228 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15189 posts

Postavljeno 13 May 2025 - 09:21 PM

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika