Izvinjavam se na manjku informacija i hvala na interesovanju.
Bol osećam u prednjem delu butine. Bole je ostar i mislim da bi nakon nastavka voznje poceli i grcevi.
Imam 32 godine i vozim treking bajs pod uglom oko 60 stepeni. I da, vozio sam po Fruskoj sa oko 1.000 m uspona
Nisam lekar, niti sam te vid'o, pa ovo prihvati uz sve moguće rezerve & ograde - što kažu na svoju odgovornost. Uglavnom, ako bol prođe narednog dana - dva, opkladio bih se u pivo da je to što Grbić kaže - mlečna kiselina.
Rešenje je vožnja sa manje sile na pedalama, a većim brojem obrtaja ("sporiji" prenos). Takođe, puno tečnosti & minerala posle napora, uz zdravu ishranu - vitamini, proteini, aminokiseline i ostalo (meso & povrće i voće).
Brže okretanje pedala dovodi do sledećih stvari: mišići se manje naprežu, više se naprežu srce i pluća - ali oni, kad nabiješ kondiciju, i mogu duže i više da izguraju od samih mišića. Takođe, brže okretanje pedala i podizanje pulsa time dovode do više strujanja krvi kroz mišiće i brže čišćenje nagomilane kiseline iz istih. Ekvivalentan primer je: umesto da se krećeš snažnim skokovima iz mesta sa obe noge (puno snage, ali se mišići brzo zamore), lakše je trčati.
Mada, posle tridesete, ako ništa ne boli, onda se zabrini i proveri da li još dišeš.