Razni recepti
#1
Postavljeno 26 April 2017 - 02:50 PM
Posle jedne vožnje, devojka i ja smo napravili suši, i mogu reći da je to bio jedan od boljih obroka koji sam ikada pojeo. Nikad ne bih pomislio da ću to reći za suši...
2 parčeta lososa
Soja soj
Pakovanje Nori algi
Integralni pirinač 300g
Nekoliko šargarepa i svežih krastavaca
Može peršun sa ili bez belog luka, u koji će se uvaljati riba
Šargarepu malo izdinstati, da ne bude puno mekana. Krastavci ostaju sveži. I jedno i drugo se secka na tanke duguljaste delove
Skuvan pirinač se raspoređuje preko alge i odozgo se ređa, red/dva ribe, red/dva šargarepe, red/dva krastavca. Krastavci su vrlo bitni jer doprinose svežini. Riba može bilo koja, ali losos je najbolji i da bude živ. Tako se dobija najpuniji ukus. S obzirom da se ovo jelo pravi jednom u nekoliko meseci, može se izdvojiti koji dinar za taj uzitak. Mogu se uzeti leđa lososa, jeftinija su od fileta.
Prijatno
#2
Postavljeno 26 April 2017 - 03:12 PM
1 Praziluk veći
3 šargarepe
250g integralnog pirinča
1 kesica senfa od 50g
Skuvati pirinac.
Iseckati šargarepu na kockice, praziluk na manje polukrugove. Izdinstati zajedno, da ne bude previše mekano, u većoj šerpi. Zacine po volji stavljati.
Dodati pirinač u šerpu i preko iscediti celu kesicu senfa.
Izmesati sve lepo da se sjedini.
Sipati u posudu za poneti ili jesti odmah.
Zasitićete se od ovog obroka, a ne kosta puno, i brzo se sprema.
U ovoj situaciji sam imao nekog zaostalog mesa, pa sam dodao. Obično nije takav slučaj
Posude se mogu uzeti ko kineza za 300din. Vrlo su zgodne da se stave u bisage, ako se ide negde na izlet, dužu vožnju...
Prijatno
#3
Postavljeno 22 June 2017 - 08:57 PM
2 tikvice
1 karfiol
1 brokoli
3-4 šargarepe
200-300g integralnog pirinča
Brokoli obariti, samo da voda pusti ključ, da bi zadržao boju i čvrstinu. Onda na suvom tiganju ga izgrilovati, u cvetovima.
Karfiol ne treba bariti nego samo iskidati a cvetove i isto u suvom tiganju izgrilovati, dok ne popusti malo. Začine u oba slučaja, po zelji stavljati. Bosiljak mnogo dobro ide u ovu kombinaciju.
Tikvice i šargarepu iseckati na kockice, staviti u tiganj sa zagrejanom mašću ili maslinovim uljem, ko ima. Obično ulje, bar ja maksimalno izbegavam. Mast je zakon i zdravija je
To sve lepo izdinstati, da tikvice puste sok, ali da ne budu previse mekane. Začine kako ko voli stavljati. Ja sam stavljao: so, biber, tucanu papriku, bosiljak, malo ruzmarina, kari. Kad se to izdinsta, dodati skuvan pirinač, promesati da se sjedini malo, i navaliti.
Može belo vino uz ovo da se posluzi. Lepo leže.
#4
Postavljeno 25 June 2017 - 05:39 AM
Pozdravljam i pohvaljujem koju si temu otvorio,ali zbog profesije kojom se bavim, moracu da te ispravim da lososa nema ledja, tj. taj deo da se ne prodaje u ribarnici jedino ako nisi mislio na kotlete?Imam nekoliko jela, koje spremam, pa ponesem kad vozim duže ture ili idem na neki izlet i to... Ili ih spremim kad se vratim. Zavis. Postaviću i njih ali sam se za pocetak odlučio za suši, pošto je stvarno vrhunsko jelo a jednostavno se i brzo sprema.
Posle jedne vožnje, devojka i ja smo napravili suši, i mogu reći da je to bio jedan od boljih obroka koji sam ikada pojeo. Nikad ne bih pomislio da ću to reći za suši...
2 parčeta lososa
Soja soj
Pakovanje Nori algi
Integralni pirinač 300g
Nekoliko šargarepa i svežih krastavaca
Može peršun sa ili bez belog luka, u koji će se uvaljati riba
Šargarepu malo izdinstati, da ne bude puno mekana. Krastavci ostaju sveži. I jedno i drugo se secka na tanke duguljaste delove
Skuvan pirinač se raspoređuje preko alge i odozgo se ređa, red/dva ribe, red/dva šargarepe, red/dva krastavca. Krastavci su vrlo bitni jer doprinose svežini. Riba može bilo koja, ali losos je najbolji i da bude živ. Tako se dobija najpuniji ukus. S obzirom da se ovo jelo pravi jednom u nekoliko meseci, može se izdvojiti koji dinar za taj uzitak. Mogu se uzeti leđa lososa, jeftinija su od fileta.
Prijatno
Recepti su ti odlicni, i ne mora u svaki ali dodaj manju kolicinu kuvanog mesa ( hoces pileceg,teleceg ili kao sto napisa i losos ), nikako przenog ili pecenog. Da bi uneo malo i proteina, pored vlakana, vitamina i minerala
Sent from my K013 using Tapatalk
#5
Postavljeno 26 June 2017 - 03:28 PM
Pozdravljam i pohvaljujem koju si temu otvorio,ali zbog profesije kojom se bavim, moracu da te ispravim da lososa nema ledja, tj. taj deo da se ne prodaje u ribarnici jedino ako nisi mislio na kotlete?
Recepti su ti odlicni, i ne mora u svaki ali dodaj manju kolicinu kuvanog mesa ( hoces pileceg,teleceg ili kao sto napisa i losos ), nikako przenog ili pecenog. Da bi uneo malo i proteina, pored vlakana, vitamina i minerala
Sent from my K013 using Tapatalk
Hvala.
Imam i sa piletinom tj. belim mesom, jedan recept pa kad budem pravio sl. put, napisacu i okaciti slike. Jede se meso, bez toga nikako.
Generalno i u ove recepte se moze dodati dinstano belo meso na kockice...
Sad ne znam kako se zovu ova parcad od lososa sto sam uzeo. Bila su tako isecena i ja sam ih uzeo zato sto su znatno jeftinija od fileta. A skoro i da nemaju kostiju. Samo kroz sredinu od kicme valjda, pa sam zato mislio da su leđa.
#6
Postavljeno 01 May 2019 - 11:03 PM
Evo ga jos jedan obrok. Hranljiv i brzo se sprema!
Jedi zdravo, okreci snazno!
https://pricesa2tock...tirana-lepinja/
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika