Posle jedne vožnje, devojka i ja smo napravili suši, i mogu reći da je to bio jedan od boljih obroka koji sam ikada pojeo. Nikad ne bih pomislio da ću to reći za suši...

2 parčeta lososa
Soja soj
Pakovanje Nori algi
Integralni pirinač 300g
Nekoliko šargarepa i svežih krastavaca
Može peršun sa ili bez belog luka, u koji će se uvaljati riba
Šargarepu malo izdinstati, da ne bude puno mekana. Krastavci ostaju sveži. I jedno i drugo se secka na tanke duguljaste delove
Skuvan pirinač se raspoređuje preko alge i odozgo se ređa, red/dva ribe, red/dva šargarepe, red/dva krastavca. Krastavci su vrlo bitni jer doprinose svežini. Riba može bilo koja, ali losos je najbolji i da bude živ. Tako se dobija najpuniji ukus. S obzirom da se ovo jelo pravi jednom u nekoliko meseci, može se izdvojiti koji dinar za taj uzitak. Mogu se uzeti leđa lososa, jeftinija su od fileta.
Prijatno