Pozdrav, veliki sam obozavatelj dowhill-a, osim toga to i treniram neko krace vreme, pa imam jedno zanimljivo pitanje, koje verujem muci i vecinu ljudi koji su neupuceni kao i ja.
Upitao sam se da li je mozda moguce, i da li postoji da downhill bude posao i karijera, a ne samo hobi i odlazenje na takmicenja... U smislu da radite za nekoga kao sto su redbull ili monster, u smislu da vas oni spremaju za trke ili to jest da vozite za njih, da snimate klipove za njih itd. ili su oni samo kao neka vrsta sponzora?
Osim toga ako ne postoji, kakvo je stanje sa takmicenjima, da li postoji neka novcana nagrada, u drugim zemaljama i kod nas na Balkanu?

,sad mi kaciga skuplja prasinu... Koliko znam (a sad i ne bas mnogo) imaju takmicenja na Kopaoniku,staze su uglavnom skijalista preko leta.. Ekipa iz Panceva (freestyle shop) je imala svoj tim za takmicenja,dosta reklamiraju downhill,freeride,skate,i rolere,cak su i finansirali izgradnju jednog predobrog skate parka,i dosta klinaca su uvukli u to pozitivno ludilo,i svaka im cast na tome!!!Tako da danas u Pancevu nije neobicno videti jednog ili nekoliko klinaca u grupi kako voze foxa sa duplom krunom,i ostale nabudzevine,sto je daleko bolje nego da pimpuju jugice i golfove
.Sto se tice zemalja u okruzenju,komsije Hrvati su daleko najozbiljniji po pitanju toga. Ali,sve se to svodi na hobi i sport,zadovoljstvo... Ali zadoljstvo koje mnogo kosta,skup je to sport,daleko najskuplji u svetu biciklizma.. Nego,za koji si klub trenirao DH i sta sad vozis,baci koju sliku masine