4 Elements 2014 - Najveće domaće multištafetno takmičenje održano na Vlasini

U Srbiji je održano najveće multi štafetno takmičenje na otvorenom – „ Vlasina 4 elements“
Ponedeljak, 8. septembar 2014
4 Elements 2014 - Najveće domaće multištafetno takmičenje održano na Vlasini
Prethodnog vikenda u organizaciji Udruženja fristajlera i Saveza ekstremnih sportova Srbije, na Vlasinskom jezeru je održano najveće multi štafetno takmičenje na otvorenom – „ Vlasina 4 elements“.
 
Takmičenje je okupilo 60 učesnika (12 timova) iz Makedonije, Slovenije i naravno Srbije.Trka se realizovala kroz pet sportova, kajak (distance od 12km), plivanje (5km sa 400m trčanja), mauntinbajking (45km sa 1.800mnv uspona), brdskog trčanja (10km sa 1.100mnv uspona) i paraglajdinga (12km vazdušnom linijom).
 
U disciplini kajak, prvo mesto odnosi sjajni Sreten Biljić, kapiten tima “Revita” sa vremenom 53min i 13sekundi. Prvo mesto u disciplini plivanje osvaja Ognjen Stojanović iz Triogi rejsing tima, inače naš najbolji triatlonac, sa vremenom 66min i 16 sekundi, za dvadesetak sekundi je bio brži od Tamaša Farkaša iz Kajak hausa. Najbolji na mauntinbajkingu je kao i prošle godine bio Bojan Đurđić iz Kajak hausa sa vremenom 1h i 58min. Na trčanju je pobedio mladi Slovenac Jošt Lapajne sa sjanim rezultatom 54min i 17 sekundi, iz Triogi rejsing tima. Najbolji pilot, po drugi put za redom Miroljub Janićijević iz tima Magic map, zanimljivo je da je Vladimir Bačanin iz Kajak hausa imao bolje vreme ali nije lepo overio i proverio čitanje čipa za merenje vremena pa je njegovo oficialno vreme bilo duže.
 
Prvo mesto među timovima odnosi tim Kajak haus sa vremenom 6h 36min, drugi je tim Magic map sa vremenom 6h 47min a treći Orlovac cross 7h 14min. Pored njih još samo timovi Maslačka i Čvrsti momci završavaju trku.
 
Jaka konkurencija, teška trka sa dosta nervoze i adrenalina zbog diskvalifikacije prošlogodišnjih pobednika – Revita tim. Po jasnim pravilima trke, ako se čip izgubi (štafeta) tim gubi plasman, iako su silovito pošli nažalost čip je izgubljen u vodi na primopredaji kajak-plivanje. Skoro svi rekordi staza su oboreni, razlike između timova dosta manje. Dosta lošiji uslovi za prelet tako da su ove godine svi piloti trčali ka cilju. Po prvi put je bila organizovana i antidoping kontrola, izvučeni su Sreten Biljić i Goran Čegar, obojca su bili negativni.
 
Udruženja fristajlera /Saveza ekstremnih sportova Srbije
 
Netaknuta priroda i pravi izazov za ljubitelje prirode i trka izdržljivosti gde možete do kraja testirati svoje psiho-fizičke sposobnosti. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali a posebno Predelu izuzetnih odlika Vlasina (Direkcija), Rosi, Vlasinskim vrtovima, PK Železničar iz Niša, volonterima i drugarima iz organizacije. Vidimo se dogodine na novoj lokaciji, sa novim formatom takmičenja.

 

 

        

       

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem