Divčibare-MTB tura

Biciklizam | Boris (Piglet) poziva na Last Minute druženje u Subotu, 29. avgusta 2015, sa vremenom okupljanja u 09:00h.
DOGAĐAJ JE OTKAZAN
 • Datum i Vreme
  Subota, 29. avgust 2015
  09:00h (Evropa/Beograd)
 • Mesto:
  Mionica
 • Prijavljeni:
  0 0
http://www.2bike.rs/last-minute-voznje/i-biciklizam/zatvaranje-sezone-jakih-vozni-divcibare

Prošlogodišnji jesenji pokušaj penjanja Divčibara sa istočne strane mi je ostao u sećanju, kao i želja da se odradi MTB tura zbog nežnosti drumskih bicikala za ovu zahtevnu rutu.

Gore je link sa utiscima od prošle godine. Oni koji su vozili samnom stigli su do spomenika Draži na Ravnoj gori i od tog mesta sigurno postoji nekka MTB staza do samog hotela Divčibare. Prošli smo deo do Ravne gore ali ovaj drugi nisam pa bi bilo super da krene sa nama neko ko je iskusio ovaj deo trase. No i da ne krene snašli bi se , svi imamo telefončiće sa GPS-om. Maljen je prelep i lično sam se uželeo MTB tura pa evo postavljam ovu da vidimo koliko ima zainterseovanih.

Ideja je da idemo kolima do Mionice i odatle da pedaliramo. Tura je zahtevna tako da molim one koji nisu u zadovoljavajućoj formi da se ne prijavljuju jer su potencijalni problem i sebi i drugima. Ko nije spreman po potrebi da pedalira i 8 sati ne bi trebalo da krene na ovu vožnju. Obzirom da je u pitanju vožnja van civilizacije, obavezni su sendviči, dosta tečnosti, kalorične grickalice ...itd.

U slučaju lošeg vremena , priča se odlaže do daljnjeg.

Trek ove vožnje je:
http://ridewithgps.com/routes/9982696

Neophodnon sredstvo zadovoljstva i patnje je tehnički ispravan MTB sa priborom za krpljenje.

Poslednja izmena je da bi išli u suprotnom smeru-pentrali asfaltom a spuštali se obroncima Maljena prema sugestijama iskusnijih saboraca :)
KOMENTARI
 • branislav5555
  LM

  Branislav (branislav5555)

  24. avg 2015 10:34h

  Pazi ovako :put je dobar ali tek od Gojne gore ali i uspon je nesto zesci al sa pauzama za cekanje svi bi popeli . Al treba izdvojiti ceo dan da bi se sacekali i da ostali ne bi zalutali. A sto se tice puta ubi me kako smo potrefili niti ima ljudi da pitas niti bilo koga ali je Aca imao pricno dobar signal za gps ,tako da gps ce vam dobro posluziti .

 • Piglet
  LM

  Boris (Piglet)

  24. avg 2015 11:05h

  gledao sam tvoj trek, vi ste išli drumašima i dosta južno asfaltnim putem. Ova tura ide preko grebena i kraća je više nego duplo. Ima 44 km gore/dole a ostatak je spust preko Krčmara u Mionicu.

 • milosva
  LM

  Miloš (milosva)

  24. avg 2015 20:46h

  ta ruta je obeležena znakom Grennbike jer je to deo puta od Rajca do Drine. Trebalo bi da imaju putokazi ako neko nije iz obesti skinuo.

 • Piglet
  LM

  Boris (Piglet)

  24. avg 2015 23:29h

  Milose ajd s nama, sigurno si vizio tuda, tvoj komsiluk!:)

 • Ivkovichdis
  LM

  (Ivkovichdis)

  25. avg 2015 12:55h

  U maju sam vozio tuda. Bilo nas je cetvorica i tura nam je bila Rajac - Suvobor - Ravna Gora - Divcibare - Mionica - Ljig. Od Ravne Gore do divcibara je vrlo zahtevno i ima dosta guranja. Trek koji je na stazama i bogazama na jednom mestu te odvede na pogresan put i tu smo par kilometara lutali. Potrebno je samo da pratite planinarske oznake, to i jeste planinarska staza. Obavezno ponesite dovoljno vode. Borise ako te nesto zanima pozovi me na mobilni, trebalo bi da ga imas isli smo zajedno na Kucaj prosle godine. Pozdrav i zelim vam lep provod.

 • Piglet
  LM

  Boris (Piglet)

  25. avg 2015 20:01h

  #Ivkovichu, zanima me da podjes s nama i budes nam vodich ;)

 • milosva
  LM

  Miloš (milosva)

  25. avg 2015 20:51h

  nisam Borise vozio tuda. Ja više volim stranu Povlena, Bobije, Trešnjice. Ne mogu na ovu turu jer je zahtevna, ne mogu da se mučim

 • Ivkovichdis
  LM

  (Ivkovichdis)

  26. avg 2015 09:34h

  Zauzet sam u subotu, a pravo da ti kazem ja nemam zelju ponovo da se setam i guram bicikl u spd patikama od Ravne Gore do Divcibara. Problem je sto na ovakvim forumima niko nece da prizna da je veci deo gurao nego sto je vozio. Jedino mogu da vas posavetujem da obrnete smer. Da se popnete od Mionice do Kraljevog stola na Divcibaramam i odatle da idete na Ravnu Goru. Od Kraljevog stola do Mionice je uglavnom nizbrdo. Mi smo se bednih oko 20km od RG do Divcibara mlatili preko 4 sata. Vodic vam nije potreban samo pratite crveni krug sa zutom tackom.

 • Piglet
  LM

  Boris (Piglet)

  26. avg 2015 12:00h

  Razmotricemo mogucnost promene smera ako se neko prijavi :)

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem