Shimano kasete obicno imaju dva slova koja oznacavaju seriju ciji su lancanici kompatibilni sa drugima, mozda je to razlog zasto lanac ne upada.

CAMPAGNOLO & SHIMANO COMPATIBILITY

Postavljeno 29 August 2017 - 04:35 PM
Evo stigao zupcanik sa 11 zuba i sad imam problem. Zubci ne ulaze u lanac, nego nalezu na one male rolnice. Da li se to ikome desilo? na celom svetu verovatno sam ja prva i zadnja osoba sa ovakvim problemom
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Da napomenem, da je lanac kupljen prosle nedelje, znaci da nije razvucen
ajd sto je fotka naglavacke...nego sam sad i ja...
ako sam dobro razumeo stigao ti je 11T, ugradio si ga, sve si stegao i nista ne mrda...
ali menjac nece da nabaci lanac na najmanji lancanik...
Koliko ja vidim mozda bi trebalo da zamenis lock-ring...tj. navojni prsten koji "zakljucava" kasetu
Shimano ima 2 velicine za 12T i vece i za 11T nesto manjeg spoljnog precnika
jer veci lock-ring sprecava da lanac lepo nalegne na lancanik
ali ne (bi trebalo da) sprecava njegovo nabacivanje.
Posto si promenio..."geometriju" kasete mozda bi trebalo da podesis polozaj menjaca u odnosu na kasetu
to je onaj vijak koji se podesava sa zadnje strane menjaca, tj kad bicikl gledas "od nazad"
na taj nacin se podesi da udaljenost zuba gornjeg lancanika menjaca od 11T lancanika iznosi tacno koliko lancu treba da ispravno naidje.
Postavljeno 29 August 2017 - 05:53 PM
Ja bih proverio ovo sto je Igor pomenuo
"Koliko ja vidim mozda bi trebalo da zamenis lock-ring...tj. navojni prsten koji "zakljucava" kasetu
Shimano ima 2 velicine za 12T i vece i za 11T nesto manjeg spoljnog precnika
jer veci lock-ring sprecava da lanac lepo nalegne na lancanik
ali ne (bi trebalo da) sprecava njegovo nabacivanje."
Postavljeno 29 August 2017 - 06:52 PM
na snimku ne vidim da lanac ne naleze na lancanik
...
vec kao da sam od sebe silazi sa lancanika...
aj pliz pusti snimak u normalnoj brzini da cujemo da li mozda lanac kaci veci lancanik 12T i da se zbog toga podize
...
moze i fotka sa zadnje donje strane menjaca
da vidimo kakva je pozicija lancanika na menjacu u odnosu na 11T u smislu levo-desno ili je tacno ispod?
Postavljeno 04 May 2020 - 09:50 PM
Iste kao shimano, mada imas i Avid-ove (to je sram). Imaju neki avid low compresion za kocnice, odlicni su i jako kruti, bolji od shimanovih standardnih pa ako su ti dostupni uzmi njih za kočnice. Dobri su jagwire i bolji su od shimanovih obicnih, ali i skuplji.Jedno kratko pitanje...
Da li Sram koristi sopstvene buzire i sajle za menjace i kocnice ili pasu i Shimanovi?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 05 May 2020 - 04:29 AM
U suštini, Shimano je po odnosu cena-kvalitet takav da ni ne gledam druge ako ne natrči baš neki popust.
Standardi bužira i sajli menjača i kočnica
Postavljeno 05 May 2020 - 10:06 AM
Da li neko ima iskustva sa Sram rival grupom? Koji bi to otprilike bio kvalitet na Shimanovoj lestvici?
Cuo sam da su Sramove grupe dosta lakse od shimanove po istoj hijerarhiji ali da su zbog tih laganih materijala skloniji delovi da pre odu. Koliko ta prica pije vodu?
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 05 May 2020 - 10:53 AM
https://bicikl.bikeg...delova-bicikla/
Postavljeno 05 May 2020 - 11:20 AM
Kazes Relja da je Rival ekvivalentan sa Tiagrom. Medjutim aktuelan Rival je je trenutno jedanaestofaz a Tiagra desetofaz, a koliko sam uspeo da nadjem na netu, Rival je jos laksi od 105. Kako je onda ista klasa sa Tiagrom?
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika