Jump to content

Photo
- - - - -

Bike Aplikacije za telefon

• Please log in to reply
800 replies to this topic

#781 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 August 2025 - 08:41 AM

Што рече Вуди, зависи шта хоћеш, односно шта је теби најзгодније. Мени лично би гпс циклокомп неког звучног имена био последњи избор. Затворен систем, функционалности на кашичицу, софтверска блокада функција ради продаје другог модела, обавезне неке претплате и коришћење њиховог "екосистема", итд. Не кажем да немају своју сврху, само да није за мене.

Ако нађеш неки Виндоуз телефон и начин да инсталираш програме, имаш гомилу оних који раде све што пожелиш и то бесплатно.

За Андроид сам потражио, али скоро нико не помиње мапе које користе. Једино видех тај "Here WeGo" који Борис помену, али не пише детаљно које функционалности има. Да ли је само за навигацију или има и праћење и снимање рута, рецимо, Свакако се исплати пробати бесплатан програм пре куповине неког уређаја.

Колико видех, за друге програме углавном истичу оретраживање и коришћење туђих рута као значајну функционалност, ништа друго. Сигуран сам да је за иОС барем иста ситуација, ако не и гора.

Иначе, Here има на свом сајту детаљна упутства за коришћење њихових функција за прављење сопствених програма. Верујем да за основне функционалности не би био претерани проблем смућкати нешто. Можеш да се удружиш са још неколико људи, па да платите некоме да вам направи шта желите.

ЕДИТ: Тек да поменем да за Виндоуз телефоне и даље раде сервери за мапе. Барем сам пре можда месец дана скинуо нека ажурирања. Кога занима неки специфичан детаљ, могу да проверим.

• 1

#782 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1638 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 August 2025 - 12:36 PM

...

Ако нађеш неки Виндоуз телефон ....

E jeste, ili Indijanca na vrhu brda sa upaljenom vatrom i ćebetom  n2:party-021

• 1

#783 Woody

Woody
  • Members
  • 1714 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 August 2025 - 12:52 PM

Ne mora ciklokomp zvučnog imena... Bryton ili Igpsport su vrlo pristupačni.
  • 1
Bici-glista

#784 caneee

caneee
  • Members
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 August 2025 - 04:04 PM

@Борис Препоручио сам покушај са Лумијом, јер њих користим. Да сам икада срео бесплатног индијанца на брду који би радио све исто, можда бих и ја препоручио индијанца. ;)

Наравно, можда и ови јефтинији уређаји раде одличан посао. Мене је циклокомпјутер из Лидла излудео колико је непоуздан. :( Све се надам да је до батерија (добијених уз њега), али ево два месеца се нисам натерао да их променим, јер још обнављам живце.

• 0

#785 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 413 posts

Posted 18 August 2025 - 04:42 PM

Ja sam dugo, dokle sam mogao koristio lumia telefone, i mnogo mi je žao što nisu zaživeli, čak i kada su bili u piku uspeha, uvek je bilo jasno da će pasti na dole. A ubedljivo najlepši interfejs su imali.
Nokija je posedovala i osnovala HERE mape, možda i dalje ima udeo. Zato mislim da i dalje rade serveri.
  • 0

#786 vidak

vidak
  • Members
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 18 August 2025 - 07:52 PM

Probajte Orux, to je ubedljivo najbolji ali i najkomplikovaniji program za korišćenje, ima brdo opcija i nema greške sa njim.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 1

#787 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 19 August 2025 - 03:57 AM

Cane gde me nađe s Lumiom, zbog nje i pišem. Sve vreme koristim Lumia 630, sa Run the map app, i upoloudom dirket na Stravu, a Here mapa. Dakle, za mene bar full paket a ne baguje ništa, neverovatno radilo je ko sat...do pre neki dan kada je "zabooo" softver izgleda.

Neće da prepozna sim karticu i GPS, dakle Run the map ne moze da radi, nemam GPS signal a na Here sam izgubio podršku apdejta, posle autoputa Miloš Veliki, otprilike, dakle imam njega, apdejt i kada sam pre otprilike dva meseca hteo onako čisto da proverim apdejt nije htelo.

Ma nema veze, dosta je ovo, tu gde vozim i da bude novih puteva, Run the map bi očitao tj iscrtao rutu.

E sad, objasni ti meni u PM kako na Lumiji, da instaliram Run the map opet i Here mape, teško, imam još jedan fon sa 8.1 i 10 OS.

Pišem u PM, jer ne verujem da još nekog interesuju lumia mašine ;)

Ja sam nešto gledao na netu ali šta god sam pokušao, il stari link il blokada, ma ništa, da mrdnem.

• 0

#788 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 19 August 2025 - 04:10 AM

Ja sam dugo, dokle sam mogao koristio lumia telefone, i mnogo mi je žao što nisu zaživeli, čak i kada su bili u piku uspeha, uvek je bilo jasno da će pasti na dole. A ubedljivo najlepši interfejs su imali.
Nokija je posedovala i osnovala HERE mape, možda i dalje ima udeo. Zato mislim da i dalje rade serveri.

Cane probaj ovo, ali na mojoj Lumiji 630 nije HERE više davao apdejt ko što sam pisao od pre neki mesec-dva.

• 0

#789 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 19 August 2025 - 04:10 AM

Ne mora ciklokomp zvučnog imena... Bryton ili Igpsport su vrlo pristupačni.

I ovo je tačno. nego navika...

• 0

#790 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 413 posts

Posted 19 August 2025 - 06:36 AM

Neće da prepozna sim karticu i GPS, dakle Run the map ne moze da radi, nemam GPS signal a na Here sam izgubio podršku apdejta, posle autoputa Miloš Veliki, otprilike, dakle imam njega, apdejt i kada sam pre otprilike dva meseca hteo onako čisto da proverim apdejt nije htelo.

Uf, pa gde baš sad kad gradimo nikad brže i nikad više...

• 0

#791 caneee

caneee
  • Members
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Posted 20 August 2025 - 01:25 PM

@bocko

Пет минута лупам главу јеси ли ме оним "реци ми у ПМ" опсовао или не. :)

Неке ствари боље да кажем овде. Изгледа да стварно више не ради ажурирање/скидање мапа. :( Сад пробао и каже да не може да се повеже на сервер. Као да сам им ја упалио неке аларме тај последњи пут, па угасили. Лумија 640, 8.1. Пробао и Лумију 640 са десетком, неактивна је опција за скидање и ажурирање мапа. Исто и на... 930, ваљда, са десетком. Онда је употребљивост знатно умањена иако ја вожње углавном припремам унапред, са сателитским снимцима и ажурним мапама, па ми није баш толико важно. И ово ажурирање ми је било прво после неколико година.

За СИМ картицу не знам. Можда је некако промењен формат. Није сигурно подешено да телефон више не препознаје (мени 640 ради нормално, са две картице). ГПС нема везе са картицом.

П.С. Нема шансе да пређем на други програм после Ран д меп. :)

• 0

#792 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 20 August 2025 - 10:43 PM

Da ali kako sada da instaliram Run the map? 
Pa znam da nema, nego izgleda otkazao senzor za GPS ili sta je vec u fonu, ne znam ne razumem se...sad dosao iz druge zato kasno pisem.

Na kom fonu kroistis Rtmap i jer baguje? Meni je od 100 pta bagovala mozda 5 do 10 puta sto je totlano zanemarljivo.

Msm da je ova za android sto sam postavio ok, mada jos je u fazi "restiranja". Vidim nema reklama nema ničega ko na Lumiji.

Da, nema HERE podršku više, ali nema veze, skinuta je Srbija vrv kod tebe, pa neće biti prblema, nećeš voziti po novim autoputevima, a i ovako iscrta rutu gde ggod vozio, što je najbitnije.

Pokušavao sam da nađem ko je napravio RunTheMap, ali programera ili firmu, nikako da nađem?!

• 0

#793 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 20 August 2025 - 10:53 PM

Probajte Orux, to je ubedljivo najbolji ali i najkomplikovaniji program za korišćenje, ima brdo opcija i nema greške sa njim.

Ne crta rutu rutu dok voziš "samo" planira?

• 0

#794 vidak

vidak
  • Members
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 20 August 2025 - 11:05 PM

Ne crta rutu rutu dok voziš "samo" planira?

Naravno da ima i tu opciju...
I još milion nečega, već duže vreme je najkompletnija aplikacija za outdoor, mtb, touring itd.
Ima baš puno opcija ali nije intuitivna, traži navikavanje i često korišćenje, opcije su zavučene a uputstvo je šturo, moraš sam da otkrivaš gde je šta i čemu služi.

• 0

#795 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 21 August 2025 - 02:08 AM

Skinuo sam al ubiše reklame samo tako.

• 0

#796 caneee

caneee
  • Members
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Posted 21 August 2025 - 04:46 PM

@bocko

RunTheMap користим примарно на Лумији 640, Вин 8.1. Друге две Лумије су резерва. Имам и трећу, али не даје знаке живота (са бувљака).

Имам инсталационе ХАР фајлове за РТМ, скинуте давно са неког сајта. Нисам никада покушао инсталацију, јер га већ имам на свим телефонима (сваком се догоди тренутак генијалности). Ако се добро сећам, то је била нека немачка фирма која је одавно угасила пројекат. Нити су направили верзију за други ОС, нити су дали сорс.Можда данас постоји добар алат који би од ове инсталације конструисао сорс и направио Андроид верзију. :)

Не знам на шта мислиш кад кажеш да РТМ багује. Програм има проблем са налажењем сателита. Углавном покренем, сачекам мало и то је то. А некад неће и неће иако други програми одмах нађу локацију. Најгоре је што се дешавало у сред активности - само изгуби сигнал, а не каже. Срећом, на вожњама је то било јако ретко (сећам се једне ситуације).

Могуће је да ти је цркао ГПС модул, али ако ти није испадао или се цварио на сунцу ипак ми чудно. Можда се само откачио каблић унутра, мада је и то мало вероватно.

• 1

#797 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1638 posts
  • LocationBeograd

Posted 21 August 2025 - 06:04 PM

To je kao kada onaj Indijanac na brdu popije malo više vatrene vode pa ne mož' da potrefi gde je vatra nego maše ćebetom na sve strane, ili malo-malo pa padne jer ga mahanje izbacuje iz ravnoteže. :D
  • 0

#798 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 22 August 2025 - 12:50 AM

Cane, pa na to mislim, bag sa GPSom. I meni retko se desavalo kao sto sam pisao. Kliknem na record, i prebacim odmah na mapu, nadje signal brzo i onda radi ko sat.

Jeste, nemacka firma, da nisu nista radili dalje, tj nema nikakvog kontakta, nista...

Bila je jos jedna i jaca od RTM na lumiji, zvala se Cyclers, ma bolji interfejs i sve nikad nisam video...i ona ostala bez podrske i ode sve u majcinu...ona je cak prestala i da radi, ova bar radi i dalje...

Svaka cast na instalacijiama, mada ako imas XAP, trebalo bi da mogu to dobro da iskorisitm... 

Probajte SuperCycle za androif, offline je, testiram je, za sada prolazi, videcemo dalje, ima upload na Stravu, nema reklama, sve za dz.

• 0

#799 caneee

caneee
  • Members
  • 1939 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 August 2025 - 12:02 PM

Ој, Борисе, не знам шта ти то радиш са индијанцима по брдима, али сад сам некако захвалан што ниси о томе детаљисао у недавним извештајима са вожње по Албанији. ;)

Видим да неки шире и дезинформације, ;) па да кажем да ажурирање мапа и даље ради најнормалније. Данас опет ажурирао. Можда су сервери били преоптерећени или су их мењали баш пре неки дан када сам пробао. Ипак, не раде и даље на Вин10 телефонима. Пише да постоји неки проблем са мапама и да их треба обрисати (програми их нормално користе, али нема ажурирања). Можда је због тога што су ти телефони без картица, мрзи ме сад да проверим.

@Боцко Cyclers сам давно пробао, са још пуно других програма. Сећам се и логотипа, али се не сећам шта ми није одговарало.

• 0

#800 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1052 posts

Posted 22 August 2025 - 03:50 PM

Misliš da mogu da ažuriran Here na 8.1? Pronaću kad budem kući oko 00h.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users