Zanima me da li je neko pokušao da nabavi disk točkove u Srbiji ? Ako jeste kako je prošao i da li ste nekad razmišljali o stavljanju istih na svoj bajk? Uglavnom sam viđao na netu slike drumaša koji imaju disk točkove, mada ni MTB-u nisu strani (bar po priči stranaca jer to ovde nisam video nikad niti znam ko prodaje ako iko to i radi). Bolja aerodinamičnost točka u celini je primećena uz istovremeno povećanje mase istog zbog diska. Sa novom tehnologijom ponovo se vraćaju ovakve stvari jer sada kompoziti vladaju i mnogo su lakši od termoplastike koja se koristila za izradu točkova te vrste. Videh nekoliko bajkova na Giro-u da ih fura. Ili sam Istripovao
Pročitah na wikipediji da postoje i dodaci koji su u fazonu disk točkova samo se prikače na postojeći točak za žbicama. Nego barabe kažu da nisu legalni po UCI pravilima "because it is a non-structural fairing". Sram ih bilo
Da li je iko ikad dobio ludu ideju da ih napravi. Ja sam radio nešto slično kao klinac za kartonom i auto lakom, a na prednji točak BMX-a žuta i crna izolirka i zjuuuuuuuu. Dajte neke ideje kako bi to moglo sad da izgleda u nekoj ozbiljnijoj režiji.....
Recimo ovako....
Smorio sam jeeeee......al' lepa ova bicikleta na slici eeehh da mi je....