Jump to content


Fotografije

Kaciga-DA ili NE?


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
281 odgovora na ovu temu

#281 Zoranue031

Zoranue031
  • Members
  • PipPipPip
  • 155 posts

Postavljeno 02 August 2022 - 09:45 PM

. Prvi je bio da Po zakonu imam prava na 1 metar od ivice puta pa da koristim to da automobil koji me pretice ne bi pokusao da udje u sendvic sa autom iz drugog smera I time me eventualno zakaci. Otkad to primenjujem znam da vozaci iza mene verovatno p**** na mene, Ali uredno koce. Osecam se mnogo bezbednije.Ali kad imam kacigu imam manje problema sa kamionima i ostalima koji bi da udju u sendvic jer verovatno kontaju da vozim brze. Kad nemam kacigu niko me ne ferma 5%, jer misle da vozim kao neka baba.

Zato uzimam svoj metar puta I kaciga obavezno kad idem u drugi grad.

Malo je van teme o kacigama, ali moram da ti repliciram.

Za metar si u pravu, ali mene je mnogo puta spasio onaj metar, a nekad i više, sa desne strane kolovoza.

Ne znam kuda voziš, ali bi voleo da vidiš kako je provozati putevima oko Užica, pa da vidiš nepoštovanje biciklista, pešaka i propisa od mnogo, mnogo neodgovornih vozača. 


  • 0

#282 Rok

Rok
  • Members
  • PipPipPip
  • 75 posts

Postavljeno 03 August 2022 - 05:54 AM

Ja sam iz centralne Vojvodine. Ovde gde ja vozim u precniku od 50 km retko cu naleteti na biciklistu. Sva mesta su jako blizu jedna drugog i za turu od 100 km prosao bih pola Vojvodine i desetak mesta.

Prve prave bicikliste vidjam u Novom Sadu i Zrenjaninu, ali retko kad ih sretnem na putu, obicno po gradu. Po mom mestu niko ne vozi drumase, niko ne nosi kacige, niti imamo bici staze. Isto tako ovo su tkzv penzionerska mesta gde omladine bas i nema.


Zaista ne znam kakvi su biciklisti, jer mi smo manji od Uzica i ovde je svuda ravnica i sve je predvidivo. Ono za metar moram zbog kamiona i vozaca koje mrzi da koce pa ulaze u sendvic iako im ide recimo kombi iz suprotnog smera ili kamion.

I to mi je rekao drugar jer sam mu se zalio da non stop slecem sa puta u sljunak ili travu zato sto bi me do sada auto pokupio sigurno deset puta.

Prilicno je strasno kad su dva kamiona pored mene, imas ocecaj da ce te usisati, a cesto i ne procene dobro pa i kad obidju vidim da ce me prikolica zakaciti pa bolje da sidjem sa puta.

Od tada koristim metar i kacigu kad idem na ture u okolna mesta.

Ono sto meni privlaci paznju i gde smatram da nisu vozaci krivi su vozaci elektricnih bicikala. Mnogi nemaju ni vozacku dozvolu i nemaju pojma osnovna prvenstva prolaza. A vozaju ih barem 30 km na sat. Jure i po pesackim stazama, po jedinoj biciklistickoj, preko trgova, ulecu u raskrnicu a ne puste ni zmigavac. Toga ima jako puno i da se ja pitam a ne pitam se, s obzirom da su to motorna vozila koja mogu gurati i do 50km/h, uveo bih neku vrstu vozacke dozvole. I obavezno kacigu jer vidjao sam krvav pad kad je dete izgubilo zivot.


Tu dolazimo do dece. Jedno je kupiti im neki maunt bajk a drugo elektricni skuter i elektricni bicikl. Tek deca nemaju pojma u saobracaju i ja se najezim cim ih vidim.


Da ne pominjen voznju trotineta ! Em voze kao blesavi gde su pesaci pa se svi sklanjaju em voze po putu. A vidjam sve vise i elektricne skejtbordove. Ne znam kako je kod vas ali ovde klasicni bicikl izumire. Masovno se kupuju elektrikaneri.
  • 1
0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika