Jump to content

Fotografije

Treca tablica za nosac bicikla na kuku

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
7 odgovora na ovu temu

#1 novakn

novakn
  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 October 2013 - 05:29 PM

Prilikom transporta bicikla nosačem koji se montira na kuku automobila da li je neobhodno imati i treću tablicu za nosač? (da se ne bi svaku put maltretirao skidajući zadnju tablicu i montirao je na nosač)
Šta kaže naš zakon o saobraćaju o tome??
Sa druge strane ako bi samo montirao nosač stavio bicikle na njega i tako krenuo na put kako bi saobraćajna policija gledala na to? Jer u tom slučaju zaklanjaju zadnju tablicu na kolima, a poznato je da ista mora biti vidljiva u potpunosti n2:smiley-gen017 (čak i ako je malo blata na njoj saobraćajac ima pravo da vas kazni ili ako imate sreće da vas samo opomene i tablicu obrišete odmah na licu mesta)Nosac bicikla.jpg
  • 0

#2 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 09 October 2013 - 10:20 PM

Najlakse ti je da nadjes tablice koje imaju svoj okvir a odvojeni nosac. Svajcarci koriste ovakav sistem jer kod njih tablice nisu vezane za auto vec za vlasnika, pa kad imas vise automobila na svom imenu moras da ih setas sa jednog na drugi.
Mislim da ti je lakse da se iscimas i nadjes takav sistem nego da uzimas trecu tablicu, jer ona mora da bude vezana za neko prikljucno vozilo, mislim da ne mozes tek tako da je izvadis da imas u rezervi za nosac :) Plus sa taksama naseg MUPa verovatno je jeftinije da napravis ceo sistem za brzo skidanje i montiranje tablice :D
Kod nas se svasta tolerise, pa i stari nosaci koji su preko uglavnom zabranjeni, a kace se na treca vrata, i kad se bicikli montiraju uglavnom se zakljanja i tablica i svetla... Ali kad vec imas mogucnost, lakse ti je da izmestis tablicu i ne razmisljas :)
  • 0

#3 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 October 2013 - 10:32 PM

Ne znam sta ti je tesko da kupis onu plastiku za tablicu, namestis na nosac i da prebacis samu tablicu sa kola na nosac, a na kolima ti ostane prazan nosac... Posao od jednog minuta, a zavrsio si sa potosenih 200-300 dinara... Jedino ako svakih par dana kacis nosac i skidas (sto bas i ne verujem)... :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#4 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 09 October 2013 - 10:43 PM

Svi ti plasticni nosaci su tako napravljeni da tablica mora posteno da se gurne da bi upala u isti, a i ona (tablica) je ostra, kao i sam okvir kojem ivice retko kad budu zaobljene kako treba. Mislim da je lakse/komotnije napraviti neki sistem gde bi se sam okvir sa sve tablicom setao.
  • 0

#5 jebivetar

jebivetar
  • Members
  • PipPipPip
  • 120 posts
  • Location011

Postavljeno 10 October 2013 - 05:22 AM

Nadjes stari hard disk , rasturis ga izvadis magnete, pricvrstis ih za tablicu (lepak, silikon, sraf....) i uzivas

Setas tablicu kako zelis
  • 0

#6 frofro

frofro
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 13 March 2025 - 11:36 PM

Pozdrav,

Da ne otvaram novu temu nastavio bih diskusiju ovde.
Dakle nosac za bicikle na kuku sa svojim osvetljenjem i mestom za tablice.
U nekim zemljama Evrope gde planiram da putujen, Austrija, Italija, Nemacka,
obavezno je imati tablicu vidljivu na nosacu. Problem je sto je u navedenim zemljama
zabranjeno uklanjanje tablica sa automobila. Ako dobro razumem to znaci da je neophodna treca tablica.

Koja su vasa misljenja o tome i da li je uopste moguce dobiti trecu tablicu kod nas.
  • 0

#7 vidak

vidak
  • Members
  • 4716 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 14 March 2025 - 12:59 PM

Ne može, ne postoji više treća tablica.
Skineš sa kola i premestiš na nosač, nikakav problem nećeš imati!
Za Italiju i još neke zemlje (Španija) moraš da staviš i dodatnu tablu (kose bele i crvene linije) za teret van gabarita.
Ako te uhvate bez table kazna je 80e u Italiji.
Ja sam nabavio preko oglasa na KP aluminijumsku tablu, izbušio rupe na ćoškovima i privežem je plastičnim vezicama za bajs.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 1

#8 frofro

frofro
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 14 March 2025 - 06:13 PM

Hvala na odgovoru. Najvise mi frka od Nemaca jer su revnosni kad je kaznjavanje u pitanju. Za italiju sam video da mora crveno/bela tabla, to cu negde da nabavim.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika