Jump to content


Fotografije

Obedska bara - Obrež - Surčin


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
21 odgovora na ovu temu

#1 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 September 2013 - 08:34 AM

A nekako se umuvao i Ostružnički most, na početku i kraju. :)

UVOD
Vožnja nije bila moja, ali izgleda da drugi ne vole da pišu.
Dakle, išli smo 1. septembra, nešto rano ujutru. Ne sećam se tačno, znam da sam bio još bunovan i da sam zapinjao po Ostružničkom mostu. Učesnike sretoh ispod mosta gde su već bili podeljeni u nekoliko grupa. Standardno smo išli ispod železničkog mosta, pa pored Stremena za Jakovo. Pauza u prodavnici na ćošku i čekanje dodatne grupe. Onda pored S kluba (sve standardno) u Ulicu mira, pa za Boljevce. Ko nije u toku, Ulica mira je i dalje u katastrofalnom stanju. Od kada je snimih prošle godine, možda je još i gora.

BOLJEVCI - KUPINOVO
U Boljevcima jedna grupa ode levvo, ulicom koja ide blizu nasipa i kojom se ide u Nautičko selo (to sam već snimio u ranijoj vožnji). U tom delu ni Ulica mira više nije toliko loša, a svakako je kraća, pa nema potrebe za takve egzibicije. Tim pre što parsto metara dalje mora opet da se izađe na glavni put. No, ko voli malo da zalazi po usputnim mestima, a nije išao okolo, ta ulica je lepa, bar na početku.

Nismo se zadržavali u Boljevcima, a nije bilo ni zainteresovanih za moj predlog offroad prečice do Progara, pa mi je taj deo opet izmakao. Već 3. ili 4. put. Dakle, opet smo nastavili standardno oko ribnjaka Živača (unedogled), pa pored Bojčinske šume do Progara. Tu smo se nekako skroz rasturili, jer je jedna grupa stala da sipa vode (česma je u centru, na raskrsnici na kojoj se desno ide za Kupinovo), druga grupa je bila daleko iza, a prva je produžila praktično bez pauze. Opet smo se skupljali u Kupinovu, do kog je put ekstremno dosadan i psihički iscrpljujuć. Opet je stavljen veto na moju ideju da idemo nasipom. :)

U Kupinovu sam mislio da ćemo da idemo skroz do Obedske, pa onda desno. Ipak, desno smo skrenuli praktično u centru mesta, a izgleda da "mog puta" oko same šume i nema. Tačnije, puta ima, samo izgleda da ne vodi u Obrež. :D Eto, kad lupaš veto dovoljan broj puta, jednom i ubodeš. ;)

OBREŽ
Do Obreža se, jednim delom, ide kroz ivične delove Obedske bare i lepu šumu. Ja mislio kako ćemo malo da uživamo i razgledamo, napravimo i neku pauzu za slikanje... No, Džoni se malo zaneo na čelu, zamislilo se dete, pa opalio neki sumanuti ritam, kao da će Bara da nam pobegne. Uz velike napore ;), uspeo sam samo da ublažim efekat, kao ona 14. vila u Uspavanoj lepotici.

Obrež mi deluje kao veoma malo mesto i ne tako lep i zanimljiv kao Kupinovo. Uz ogradu da smo i bili samo u centru. Ipak, ima veliku prodavnicu (sa velikim cenama), blizu je crkva, mislim i škola, imali smo zadovoljstvo da vidimo i "kočije" spremne za venčanje, a ja se promuvah malo okolo, pa naleteh i na zgradu sa velikom svečanom salom, jako lepo uređenom (pretpostavljam za to venčanje), u čijem dvorištu mi je rečeno da postoji i bazen. Ipak, ništa nisam mogao da slikam bez načelnice koju nismo uspeli da nađemo. Tjah. Tako do bazena nisam ni stigao, a salu nisam hteo da slikam bez dozvole, možda je to neko loše predskazanje za brak.

AŠANJA - BEČMEN
U povratku je tek svako naizgled krenuo svojim putem i svojom idejom. Ipak, uspeh da ubedim poveću grupu da stanemo kod platforme/osmatračnice, da malo uslikam(o). Prethodni put tu platformu nisam našao (sad znam i zašto, uopšte nije bila tamo gde mi je Džoni pričao :D), pa preskakanje sada nije dolazilo u obzir. Tu sam se ja malo zaneo, mada nisam slikao sve što sam hteo, pa smo ostali Džoni, Dule, ja i mislim još neko. Ja htedoh da idem za Kupinovo i onaj offroad Progar - Boljevci, a možda i od Kupinova do Progara nasipom, ali ostali su insistirali da idemo za Surčin. Pa kad su me već čekali, Dule mi pripretio da moram sa njima. Bio je toliko simpatično nervozan ;) da sam prosto morao sa njima. Uostalom, bolje sad da snimim taj Surčin, nego da moram opet.

Tako nastavismo preko Ašanje ka Surčinu. Užasno tupav i dosadan put. Radije bih vozio pet puta duže bilo kojim nasipom. Što je najgore, u Ašanji nismo stali za fotkanje. Usput smo što sreli, što pokupili nekoliko drugih učesnika, pa se našli na maloj pauzi posle skretanja ka Surčinu (desno, mislim da je tu i neka pumpa). Tu zatekosmo i Sci-ja koji je bio pun priča o svojim moto iskustvima.

Posle takmičenja "čiji je veći" (...incident bio, prim.aut.) nastavismo za Surčin, opet nekako razvučeni i podeljeni. Ipak, stvari su bile koliko-toliko pod kontrolom dok nisam pohvalio glavnog organizatora za odličan tempo. Ja to mislio sasvim ozbiljno, posle duge pauze (2 nedelje nisam seo na bajk) i vetruštine oko Ašanje, baš mi je prijalo da idemo 20-22 km/h. Međutim, organizator kao da me pogrešno shvatio, pa dade gas i odjuri negde napred, u daljinu.

U Bečmenu se nas nekoliko zaustavilo kod crkve za malo dosipanja vode. Sci htede da ode do Tarzan plaže, nikad nije bio, ali je i on popio veto. :D Većinom smo već bili umorni, ja ionako išao putem kojim nisam želeo (planirah od Obedske direktno u Boljevce i na Ostružnički), a uglavnom smo već svi žurili. Valjda zbog toga i Sci (sa kolegom na šarenom bajku) dade gas i ostavi nas bez snage da ga i gledamo, kamoli pratimo. Hehe, svaki put se setim kad je Sci učestvovao planiranju neke vožnje - kuda, koliko km, da li jedan ili dva dana... Kad se konačno svi dogovoriše da se vozi do nekog mesta udaljenog 100 km, Sci reče "ali onda da idemo i nazad istog dana"! :D :D Ajoj, još tada sam znao da sa njim voziti neću. :)

SURČIN i KRAJ
Elem, posle relativno dosadnog puta, saobraćaj se lagano pojačava, a uskoro se stiže do centra Surčina. Tu beše nova pauza, malo slikanja i zezanja, prikupljanje ostalih i planiranje šta dalje. Ovoga puta skinuh naočare i oštrim pogledom ;) rekoh Džoniju da ja idem na Ostružnički, "dosta je bilo zezanja, veto ste već svi iskoristili"! Malo po malo, prikupismo još zainteresovanih, tako da je bar pola okupljene grupe tu krenula desno, pored škole, ka Ostružničkom mostu. Usput se opet malo razvukosmo, a posle samo jednog stajanja za slikanje, ja ostadoh prilično pozadi. Svi i kolega u jednom trenutku stadoše i posle se vratiše nazad (možda su okrenuli ka Subotici? :)), a ja se ponovo nađoh sa mini grupom na nasipu. Ja otiđoh na most i kroz Železnik lagano kući, a ostali učesnici, što grupno, što individualno, nastaviše ka novobeogradskoj izmaglici...

Na kraju: 111 km
Slike: http://www.flickr.co... ... 485790017/
  • 0

#2 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 12 September 2013 - 09:57 AM

Eh sad, nisam bas pretio :D Ja sam samo pricao za sebe, da mi off road tog dana nije dolazio u obzir, sto se mene tice mogli ste da spicite gde ste hteli, al' dobro bice prilike.
Ja presao 141km i za moj ukus lepa voznja. Slika nemam, sem 2-3 mobilnim sa osmatracnice ali Canetove su svakako bolje pa eto.
  • 0

#3 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 September 2013 - 10:46 AM

Istoriju pišu oni koji.. sednu i napišu je. :mrgreen: Nema sad demantovanja. [-X ;)
A jes' bilo bezveze da me čekate, a ja onda odem drugim putem. Posle biste mi mesecima nabijali osećaj krivice. :)
  • 0

#4 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 12 September 2013 - 10:49 AM

Ja sam lepo pitao: ''Cane, 'oćeš sa nama, pošto nam beži grupa? Il' da tebe sačekamo 5-10 minuta i idemo u našoj 4-očlanoj grupi? Imaš 10 milisekundi da odlučiš''. :P
  • 0
Posted Image

#5 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 12 September 2013 - 12:21 PM

Ja volim da procitam ove Canetove detaljne analize , i da vidim koga ce da nagrdi :mrgreen:

Meni je to bila fina opustena voznja, grupa je bila bas velika, normalno je da se razvlacila i da se formiraju manje grupice koje su vozile odgovarajucim tempom, ali na kraju smo se svi cekali i prikupljali.

Nego, malo slika si napravio, zato ti i negodujes?
  • 0

#6 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 12 September 2013 - 12:25 PM

Da se fotka i vozi u grupi neće da može.

Isti ''problem'' i ja imam kad hoću nešto da fotkam, al' šta da mu radim (neću valjda da zaustavljam 10-oro ljudi da bi' ja fotkao :) ). Prvi put kad idem na neku turu, grupno izvidim situaciju, drugi put dođem sam, laganica, fotkam do mile volje.
  • 0
Posted Image

#7 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 12 September 2013 - 12:40 PM

A kako to 'nema puta kroz baru'?

U Kupinovu kod cesme u centru pravo umesto desno (ka Obrezu) pa prva desno. Posle valja paziti koji put ide u Kupinski kut (corsokak) a koji mota kroz baru; taj krozbarni se vraca na asfalt nekoliko stotina metara iznad motela u Obrezu.
  • 0

#8 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 September 2013 - 12:45 PM

Džoni, pa ne mogu ja da zaustavljam ljude kad ja moram da slikam. Zato si ti i bio strateški pozicioniran na ulici, da se preprečiš i ne puštaš nikoga dok ja ne završim foto-sešn. 8) Što bi rekla kornjača pužu, nekako se sve odigralo jako brzo. U jednom trenutku, svi bejasmo na platformi i raštrkani po dvorištu, a već u sledećem nigde žive duše, samo me njih trojica požuruju. ;) I bar da je sledeća stanica bila neka rovinjska plaža, nego njive, vetar i malo nezgodnih mirisa njiva. :mrgreen: A ja i rekoh da je bila (uglavnom) lagana vožnja i da je bilo puno ljudi. Razvlačenje nisam pomenuo kao kritiku, nego više kao opis, da se čitaoci užive i osete takmičarski duh takozvanih "Opuštenih vožnji" Cikloberze. :)

I bre, 2 nedelje niko ništa da pisne o vožnji, a sad skočiste na mene!? :) A, ne može to tako, udaram veto! ;)

P.S. U stvari, nije ni bilo predviđeno da napravim više slika. Potez od Savskog keja, preko Stremena i S kluba, kroz Boljevce i Bojkovačku šumu već snimih ranije. A snimih i Progar, Tarzan, Kupinovo i deo Obedske kod Kupinova (kao što znaš). Tako da sam suštinski snimio sve što sam mislio. Samo bih ja stao još 2-3 puta u samoj šumi i na onoj vetrometini oko Ašanje, da uslikam koju usput. Al' Džoni se uplašio konkurencije, pa poterao k'o lokomotiva. ;)
  • 0

#9 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 September 2013 - 12:52 PM

U Kupinovu kod cesme u centru pravo umesto desno (ka Obrezu) pa prva desno.


Eto, znao sam! Ma i pričao, ali džaba. Bravo, mixitrone. Drugi put mi pošalji na pp, ovi ne zaslužuju da znaju. :mrgreen: Nego, javi kad budeš išao tim putevima, da pođemo zajedno. Imam utisak da se čovek lako izgubi i skrene levo kod Albukerkija. A garant je tamo super za slikanje, pa Džoni zato nije dao. ;)
  • 0

#10 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 12 September 2013 - 02:58 PM

Ako ukradem ponedeljak ili utorak... posle toga na prolece otprilike.
  • 0

#11 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 12 September 2013 - 04:05 PM

Nije nikad ni bilo diskusije da l' ima ili nema puta, bilo je diskusije da l' ima ASFALTIRANOG puta. Ja kroz šumu nisam hteo, Dule takođe, Peđi je bilo svejedno... tako da, ostadošmo na asfaltu. :)
  • 0
Posted Image

#12 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 12 September 2013 - 07:12 PM

Ima kroz sumu puta, naravno neasfaltiranog.

Cane i ja smo vec bili tamo (secas se da sam pominjao da sam isao tuda?) kada smo isli ono preko Obrenovca i tarzan plaze a ti otisao da pojedes sendvic na obali.

Onaj put gde se racva desno ide pre Obrezu, ali ima tu dosta puteljaka i suma je ona "prava suma" pa pod obavezno ponesi GPS radi orijentacije.
Btw, tu ne pomaze iGO!

Ja cu da idem ponovo tamo, samo da jos malo za`ladi i da namontiram "zimske" gume posto sa ovim mojim tankim nije za taj put.

Ta suma je za laganu voznju i razgledanje a ne brzanje.
  • 0

#13 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 September 2013 - 05:37 PM

Džoni, Džoni, popustio si pod stare dane. ;) Niko nije pominjao asfalt, pričalo se isključivo na temu da li uopšte može da se ide biciklom kroz šumu do Kupinova. Znam zato što sam ja pokrenuo to pitanje. :D Ccccc. Druga je tema što ste svi hteli u Ašanju. Treća je tema zašto bi iko živ hteo da ide u Ašanju. :mrgreen:

@bakara Da, sećam se tog puta, ja sam mislio da ćemo upravo tuda i da idemo u odlasku i čudio se što smo još u centru Kupinova otišli desno. Ništa, ostaje za sledeću sezonu, jer je meni već previše za'ladnelo. :) A sa kišom svaki drugi dan, neće u Obedskoj biti suvo do proleća.
  • 0

#14 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 15 September 2013 - 07:18 PM

@bakara Da, sećam se tog puta, ja sam mislio da ćemo upravo tuda i da idemo u odlasku i čudio se što smo još u centru Kupinova otišli desno. Ništa, ostaje za sledeću sezonu, jer je meni već previše za'ladnelo. :) A sa kišom svaki drugi dan, neće u Obedskoj biti suvo do proleća.

Ja sam tada bio i zapucao tim putem posto sam se bio odvojio od prve grupe (bio sam iza njih a ispred vas) ali sam kod one kafane vratio na raskrsnicu i pitao ljude i rekose mi da su biciklisti tamo skrenuli prema Obrezu, i onda sam nastavio asfaltom pa sam put od Kupinova do Obreza prakticno izvezao sam.

I nije `ladno ja sam to prosle godine vozio 18. novembra, evo pogledaj, mozda ce ti biti interesantno ima i par slika tog puta.

http://www.sports-tr... ... pqadjaloiq

Kao sto rekoh, ja tek u jesen montiram kramponke i idem po njivama i sumama ;)
  • 0

#15 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 September 2013 - 07:26 PM

Hvala ti za rutu, poslužiće. Jedino slike neće da otvori, samo se zabaguje na onom kružiću i ništa. Nema veze. I da ne počinjemo sa temom šta je kome hladno. :)
  • 0

#16 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 17 September 2013 - 07:22 PM

Jedino slike neće da otvori, samo se zabaguje na onom kružiću i ništa.

Sad probam i koliko vidim slike regularno otvara.
Jel ima jos neko problem sa slikama?
  • 0

#17 rados

rados
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 338 posts

Postavljeno 18 September 2013 - 05:45 AM

Probao.Sve ok.
  • 0

#18 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 September 2013 - 05:19 PM

Evo ja probao ponovo i neće više ni da otvori stranu. Tačnije, otvori sve okolo, svu grafiku i gluposti, ali u sredini samo vrti svoj kružić, piše "Loading bakara's workouts..." i ni makac. Kružić malo uspori ili ubrza, ali ništa ne učita. No, ako drugima radi, nema veze. Verovatno sajt želi da prčka nešto po mom kompu što mu ne dozvoljavam. :) Ipak je najvažnije da ruta kroz Baru postoji i da sam je video.
  • 0

#19 Sci

Sci
  • Members
  • PipPipPip
  • 98 posts

Postavljeno 23 September 2013 - 01:51 AM

Lepo si opisao put i okolinu. Ja i Bane (tip na sarenom bajku) smo posli malo kasnije nasipom, bili do Kupinova i etno sela, nastavili prema Obrezu i videli smo se kod osmatracnice. Tacno je da smo sve obisli u povratku, ali smo cekali na dva mesta c(na drugom kod stanice nas je prosla ekipa koja je mislila da je najbrza i naravno, nisu stali da zajedno sacekamo ostale. Valjda im bejase krivo kad teskasi prozujase sa 40kmh... :mrgreen: ). Meni nije problem da vozim, ali nije problem ni da stanem i cekam koliko god bilo potrebno. Tu se razlikujem od vecine koja "odere" sporije i ne pada im na pamet da zastanu, mada smo mi i njih cekali, al' dobro :roll: . U svakom slucaju lepa je to voznja bila...
PS:pisem sad , jer tek sad procitah izvestaj... :mrgreen:
  • 0

#20 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 September 2013 - 06:05 PM

Ja nisam mislio ništa loše. Bilo mi je baš simpatično kako ste nas odrali kod Bečmena i to sa sve bajkovima koji su bili barem 2 puta teži od naših. :) Kakav je to filing bio! :) Mislim, znam ja još likova koji imaju snage (pa i Džoni ima snage da se smeška kad ja već umirem*), ali ovo je bila druga dimenzija. Evo pogledah opet baš taj deo snimka, samo ste odjednom projurili i to je bilo to. :) A mi išli jedno 25-27 sigurno (ja bejah na ~85 pređenih km). Čak se čuje i nečiji komentar tipa "kako može tako da vozi onaj bajk od 60 kila nije mi jasno". :D I moje "objašnjenje" da voziš 8 miliona kilometara mesečno. No, biće već u filmu (dogodine).

I da, potpuno si poštovao grupu i stajao na pauzama, to nije sporno. Kad smo već kod toga, ja te nisam ranije sreo i baš se iznenadih kako deluješ vrlo druželjubivo. :) Rušiš stereotipe. :mrgreen:

* Kad bolje razmislim, ne smeška se Džoni što ima snage, nego što ja umirem. :mrgreen:
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika