Omiljeni kolaci...
#1
Postavljeno 02 July 2013 - 05:58 PM
Moj omiljeni...
Munchmallow kolač(Mančmelov kolač)
Sastojci:
5 jaja
100 gr šećera
100 gr mleka
50 gr ulja
100 gr brašna
pola kesice praška za pecivo
2 kašike kakaa
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
50 gr čokolade
1 kašika ulja1 kašika mleka
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 žumanaca sa 100 gr šećera,dodati 100 gr mleka,50 gr ulja,100 gr brašna pomešanog sa pola kesice praška za pecivo i 2 kašike kakaa.
Biskvit peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Na pečen biskvit dodati 5 belanaca ulupanih u čvrst sneg sa 10 kašika šećera i kesicom vanilin šećera.
Sve to vratiti ponovo u rernu na 8 minuta(samo gornji grejač na 150 stepeni).
Otopiti 50 gr čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka,pa lagano preliti i nožem razmazati po celom kolaču.
Prijatno!
#2
Postavljeno 02 July 2013 - 08:50 PM
day 4: flourless chocolate cake
(aka celebration cake)
100g chocolate
100g sugar
50g butter
200g egg yolk
200g egg whites
Melt butter, chocolate and sugar.
Add the egg yolk slowly.
Whip egg whites until they are fluffy.
Add the egg whites carefully to the chocolate mix.
Put in an oven pan and bake at 140°C for approx 40 minutes
Alternatives:
Add nuts
Sprinkle with sliced fruit
Bake half and put the rest on top as a frosting (although don’t use fresh eggs if you do this).
#11
Postavljeno 03 July 2013 - 10:41 AM
Uf iskreno vise volim jagnjetinu ali prasence je mnogo umiljatije na posluzavniku morate priznati.
Inace od sladunjavih kolaca preporucujem braunis u coko kafeu u beogradu, a od domace radinosti bajdara je neprikosnovena.
Svašta. "
Momo Kapor
#16
Postavljeno 12 March 2014 - 10:57 AM
Ne konzumirati van biciklističke sezone jer može da izazove spontano smanjivanje odeće u ormaru.
1. Kolač od jabuka bez brašna
300 ml soka (koji god domaći) se sipa u 400 g muslija (recimo classic, sa suvim grojzem i semenkama) da odstoji, u to se doda narendanih 5 jabuka, 1 vanilin šećer, 1 kašika meda, 2 kašike džema (opet domaći), 1/2 narendane kore od limuna, cimet.
Peći 30 min u plehu na oko 200 stepeni, preliti čokoladom ili, još bolje, ničim. Seći na štanglice, trougliće itd.
2. Kolač sa makom bez brašna (u ovome mogu da se udavim)
Penasto umutiti 180 g maslaca, dodati 140 g meda i 5 žumanaca, dodati 250 g mlevenih badema ili oraha i 250 g mlevenog maka.
Posebno umutiti 7 belanaca i 50 g meda.
Spojiti ove dve mase, omastiti pleh i posuti prezlama, pa peći jedno 50 minuta na 180 stepeni. Glazirati mešavinom 150 g čokolade i 100 g maslaca.
Tomorrow, never.
#17
Postavljeno 12 March 2014 - 01:07 PM
5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014
8500km-2015
5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V
#19
Postavljeno 13 March 2014 - 08:32 AM
Sastav: ... sojin maslac, sojin lecitin...http://www.macrobiotic.co.rs/item/185-kikiriki-baton.html
Sojin maslac? Maslac se pravi od mleka i to je to. Ako je sojin, mogu jedino da ga naprave hidrogenizacijom ulja (sojinog). Hidrogenzovano ulje = margarin = "biljni maslac".
Sojin lecitin? http://www.vitkigurm... ... n-lecitin/
Tomorrow, never.
#20
Postavljeno 19 May 2015 - 11:00 AM
Moja modifikacija kolača sa makom
Original
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g maka
- 300 ml mlijeka + 4 žlice toplog mlijeka
- naribana narančina korica
- 150 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 200 ml ulja
- 3 žlice omiljenog džema
- Glazura
- 100 g tamne čokolade (koristila sam čokoladu s kandiranom narančinom koricom)
- 1 žlica ulja
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
Prva stvar, šećer i ulje idu van
3 jaja
300gr maka
1/2l mleka
kesica vanilin šećera i prašak za pecivo (ali ja stavim sodu bikarbonu-koju inače dosta koristim)
brašno, ali heljdino
i maslaca, jedno 25gr otprilike, pravio sam i bez, ali ajde
dodao sam kokosovo brašno, semenke bundeve i suncokreta (eto masnoće).
Priprema
belanci sa malo soli umute se udobro i ostave u frižider, dok ostatak ne završim
krenem sa žumancima, njih prvo same mutim, pa dodam mleko i maslac, opet malo mutim, pa mak, onda ubacim vanilu i sodu bikarbonu, pa kokos, mutim, dodajem heljdino brašno, jedno 150gr i to je to.
Ubacim umućene belance i kašikom promešam, dodam semenke.
Pleh, podmazan, malo brašna-klasika i pečem na 180C jedno 30-35min, izvadim, malo pospem mleka odozgo, pa onda kakao prah i na kraju premažem džemom, recimo od kajsije. Vratim u rernu na par min. i gotovo
Ps
U attachmentu imate originalan recept u PDF formatu.
Dodaj prilog
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika