Jump to content


Fotografije

Sok od cvekle za bolje performanse :)


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
12 odgovora na ovu temu

#1 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 17 June 2013 - 03:32 PM

Šta ti je priroda. Ukratko, konzumiranje soka od cvekle nekoliko dana pre treninga daje zapanjujuće bolje rezultate. Više o tome na http://www.naturalne... ... amina.html

Beet juice is naturally high in nitrate (NO3), which the body uses to make both nitrite (NO2) and nitric oxide. Nitrite is known to protect the blood vessels from injury, while nitric acid expands blood vessels and therefore increases the flow of oxygen to the cells. This, in turn, increases both the power available to the muscles and the length of time that the muscles can exercise without tiring.

Drugim rečima, najkvalitetnija ishrana za bicikliste je na... pijaci.
  • 0
Hibridni drumaš

#2 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 18 June 2013 - 12:38 AM

Cvekla je oduvek bila cool ishrana, em zdrava em ako se spremi kako treba veoma ukusna. Kao mladji je nisam voleo ali sad jedva cekam kad stignu da ih malo zapecem i pojedem :)
Inace ne znam sta i kako pise na linku ali ja ne volim previse kad je cvekla ziva, nije toliko jestiva kao kad se ispece. Znam, izgubi se deo vitamina itd, ali to nadoknadim vecom kolicinom cvekle :D
  • 0

#3 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 08:05 AM

Ko voli, njemu je super. Sirovo je sigurno najzdravije, zato je rendaju u salate da se lakse jede. Ovde se pominje sok, a verovatno podrazumevaju sirov sok. Litra soka od cvekle nije toliko skupa, jedino sto ne znam da li ima secera u njoj, al mnogima nece smetati ni secer.

Navalite na ovaj prirodni doping pre treninga. 20% bolji rezultati - to ne moze ni Lance sa svojom hemijom. :)
  • 0
Hibridni drumaš

#4 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Postavljeno 18 June 2013 - 08:51 AM

Ma da ti nemaš njivu sa cveklom, pa ti treba plasman :D
Ja sam je zimus jeo dosta i sirovu i kuvanu i pečenu, pa još belog luka n:party0021
Da je zdrava, jeste.
  • 0

  5926 km u pola 2012    15605 km u 2013   11674 km u 2014   11858 km u 2015   7577 km u 2016   5423 km u 2017   prebačeno 12000 km u 2018

 

Da citiram profesora:

-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli


#5 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 June 2013 - 10:22 AM

@dule: kako spremaš tu zapečenu cveklu?
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#6 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 10:24 AM

@ Zoran

nemam njivu. nazalost. :)
  • 0
Hibridni drumaš

#7 Nex24

Nex24
  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 10:47 AM

Salata od barene cvekle sa belim lukom, uljem i sircetom...mmmmmmm n:party0021 n:party0021 n:party0021

Inace i mene zanima ta pecena, to jos nisam prob'o.
  • 0
"Ne, ne, ni bicikli, ni devojke nisu ono što su nekada bili! I bicikle i devojke danas lepo rasklope, pa ih strpaju u automobil!

Svašta. "

Momo Kapor

#8 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 11:01 AM

Joj al svi vole pečeno. :D Bre uništavate vredne enzime i vitamine termičkom obradom. A i ja sa vama.

Doduše svakog dana povećavam procenat sirove hrane u ishrani zadnjih meseci.
  • 0
Hibridni drumaš

#9 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 18 June 2013 - 07:09 PM

A ja sam negdje pročitao o soku od cvekle i đumbira... pogotovo za sam početak dana.
Pa, ako neko ima negdje kakav recept, bio bih zahvalan... :)
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com


#10 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 07:33 PM

Ne treba ti tu ne znam kakav recept. Jedino ti treba malo jači blender jer je dosta žilav, a količinu đumbira odrediš sam prema izdržljivosti na ljuto. Ja redovno konzumiram đumbir, i to svež. Često ga dodajem u blender, a neki put žvaknem ga i ovako. :)

Odličan je đumbir, a posebno dobar je sok, tj smoothie sa đumbirom, peršunom i krastavcem. (detox)
Đumbir je inače odličan za bolove. 2010 study, daily consumption of ginger was shown to help ease muscle pain associated with exercise by 25%. 25% bolji rezultati na treningu sa cveklom, još 25% manje bolova posle treninga.

Đumbir dodajem u blender sa svime s čim mislim da se njegova ljutina i svežina slaže. Najčešće uz pomorandžu, limun, kivi, jabuku, ili neko povrće. Prirodan je analgetic (protiv bolova), sedativ (umirujuće dejstvo), antipyretic (protiv upalno) a ima i anti-bakterijska svojstva. Sadržaj mu je neverovatan, a ima najviše magnezijuma. http://en.wikipedia.... ... nformation

Samo cepaj. Side effects nema sem ukoliko se pretera sa količinom, a đumbir u prahu ima više svega nego svež pa su neke od propratnih pojava (gorušica, nadimanje ) češće. Jedan dva patrljka sa one gromoljice je sasvim dovoljno. Kapiram do 100g dnevno je ok.
  • 0
Hibridni drumaš

#11 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 18 June 2013 - 08:17 PM

A evo i neki recepti.

Za blender.
http://socialcafemag...inger-smoothie/

2 sirove male cvekle, oljuštene i isečene na veličinu zalogaja
1banana (može i smrznuta)
1 iseckana zelena jabuka
6 jagoda
pola šolje ceđene pomorandže

Izblendaj sve na 1 do 2 minuta.


ili ovaj

2 glasses

1 srednja cvekla
1šaka smrznutih jagoda
1/2 avokada
2 šaka spinaća
1 banana
a komadić svežeg đumbira
3,5 dl bademovog mleka
1 kašika ulja od lanenog semena (flaxseed)

Sve izblendaj na 2 min.
Ne znam šta je ovo, al deluje jako hranjivo.


može u dve varijante. Sa sokovnikom, ili sa blenderom.
http://www.greenkitc...beetroot-juice/
  • 0
Hibridni drumaš

#12 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 18 June 2013 - 11:06 PM

@dule: kako spremaš tu zapečenu cveklu?

Sry ne stizem da citam sve.
Mikrotalasna na nekih 10-15min, zavisi koliko pecem, ponekad i duze, posle se lagano oljusti, isece i zacini po ukusu (obicno je samo malo sirca i soli dovoljno, eventualno ulja, mada ja volim i nezacinjeno).
Najbolje je u rerni da se ispece, samo ne znam na koliko jakoj vatri i koliko dugo, to uvek keva radi. Zamota u alu-foliju, stavi u vatrostalnu posudu i ispece. Bude mekana kao da si je skuvao, a meni licno mnogo ukusnija nego ziva, i lakse se jede.
  • 0

#13 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Postavljeno 19 June 2013 - 01:08 PM

Bio sam prosle god. na cedjenim sokovima i potvrdjujem da su rezultati uvecani.Najvise sam cedio uobicajeni sok; jabuka, sargarepa, cvekla i malo celera i djumbira.Dorucak bi bio banane , rucak nesto povrca malo obareno.Proteine bih uzimao kroz bademovo mleko, sve u svemu sirova presna ishrana bez industrijske hrane gde se postize puno zdravlje i rezultati.Blender je ok zbog manje utrosenih namirnica, sada cesto napravim obrok u blenderu od bademovog mleka sa jednom sirovom cveklom sa listom.Zeleni list cvekle ja jako bitan kao i ostalo slicno zeleno povrce zbog obilja minerala i vitamina kojih ima vise nego u plodu.Cvekle sa listom ima na Kalenic pijaci.Bademovo mleko ili biljna proteinska bomba se pravi tako sto se sirovi badem uvece potopi u vodu i ujutru melje u blenderu sto je idealna zamena za meso i pasterizovano mleko jer nema nicega stetnog u sebi a ima vrhunske proteine i masne kiseline.
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika