Nesto drugaciji saveti
Postavljeno 16 March 2013 - 10:55 PM
Imam jedan stari drumas Unisov,hteo bih da ga sredim ali na malo drugaciji nacin Posto je gvozdeni ram a i cela oprema je od istog materijala on je znatno tezak, odavno uplanu imam ideju da napravim drumasa bez brzina i klasicnih kocnica, znaci najprostije moguce,planiram da zadnja glava bude na kontru i jedna brzina i to je.
Kako vam se cini ova ideja i naravno pitanje od iskusnije kako da ucinim biciklu sto laksu?
Hvala unapred na savetima i odgovorima i nadam se da je novi post na mestu
Postavljeno 18 March 2013 - 09:09 PM
Postavljeno 18 March 2013 - 09:57 PM
Postavljeno 19 March 2013 - 12:27 AM
Inace na ovako nesto mislio,ja ne planiram nigde da jurim i da razvijam neke velike kilometraze ,svidja mi se ovaj koncept,kad imam slobodno vreme sednem na bajk i jedan lagan tempo a brige ostavim kuci
koliko vidim ovo je fixie
posto nikad nisam imao mudo da ga vozim
ne mogu da kazem nista iz iskustva
ali mislim da kod njega nema lagan tempo
jer se konfiguracija terena direktno prenosi na pedale, noge, pluca isrce
pa kad je uzbrdo onda picis a kad je nizbrdo onda picis jos ludje
ako stavis "frajlauf" i kocnicu, onda mogu da zamislim lagan tempo.
Postavljeno 19 March 2013 - 12:50 AM
Sve sto mozes od aluminjuma da stavis na njega stavi. Daklem felne, sticnu, lulu, korman, kurble ... E sad ono sto je muka, je to da sa svim tim olaksanjima on lak nece biti.Kako vam se cini ova ideja i naravno pitanje od iskusnije kako da ucinim biciklu sto laksu?
Postavljeno 19 March 2013 - 02:44 AM
Sve sto mozes od aluminjuma da stavis na njega stavi. Daklem felne, sticnu, lulu, korman, kurble ... E sad ono sto je muka, je to da sa svim tim olaksanjima on lak nece biti.
Kako vam se cini ova ideja i naravno pitanje od iskusnije kako da ucinim biciklu sto laksu?
Moj čeličnjak ima 9,5 kila sa punim bidonom,pumpom i svetlima....
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 19 March 2013 - 04:50 AM
Ovi fixie bajkovi su izmišljena stvar za samoubistvo pa mu radije ostavi bar prednju kočnicu a pozadi kontru....
Postavljeno 19 March 2013 - 06:56 AM
A sto se samoubistva tice pa valjda cu da pazim malo
Postavljeno 19 March 2013 - 09:22 AM
Hm....Samo jedno pitanje,zašto bi ponovo stavio tabulare????
Ovi fixie bajkovi su izmišljena stvar za samoubistvo pa mu radije ostavi bar prednju kočnicu a pozadi kontru....
fiksashi su poceli da se koriste u gradskim uslovima da bi glasnici na biciklima izbegli da popravljaju bajseve zato sto nema sta da se pokvari. Vecina fiksija ima flip/flop galvu (fiksni + freewheel zupcanik) i vecina glasnika koristi prednju kocnicu.
i fixiji nisu nista drugo do bicikli za trke po velodromu.
ಠ_ಠ
Postavljeno 19 March 2013 - 11:05 AM
U tom slucaju navali
Moj čeličnjak ima 9,5 kila sa punim bidonom,pumpom i svetlima....
Jok,kod mene je neravan teren pa ima uzbrdo gde god da kreneš.....Tako da su brzine must have....A i ne vidim razlog za degradaciju vrhunskog starog drumasa....
Postavljeno 19 March 2013 - 11:44 AM
Jesi li siguran da pričaš o tabularima (trkački točkovi, gde se guma lepi za felnu), a ne o običnim felnama, sa klasičnim spoljašnjim gumama?Iz nekolko razloga moram da menjam tabulare
Izgleda su me mene od malena u startu ucili ovi po biciklistickim servisima da se nekaze "bandas" ili "felna" nego "tabular" a ustvari tabular je nesto drugo,jbt kolko me sada blam
Postavljeno 19 March 2013 - 12:27 PM
Postavljeno 19 March 2013 - 04:45 PM
evo ovako se voze fixie
ili
fixie i kontaš su dve različite stvari, kao što si i sam rekao u nekom postu ,,tabulari'', a mislio si na obične točkove.
Umetnost nema šta!!!
Postavljeno 19 March 2013 - 05:41 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika