Jump to content


Fotografije
- - - - -

Smederevo- manastir Ostrog


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
19 odgovora na ovu temu

#1 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 August 2012 - 10:26 PM

Moja prva ciklo tura :D

Dosada sam uglavnom vozio po okolini Smedereva i to po nekih 30-40 km i za 3 meseca prešao oko 1200 km. U julu otišao na jednodnevnu turu do Topole od 120 km čisto da steknem utisak kako bi to izgledalo. Tog dana beše paklenih 42-42C i krug do Topole i nazad završih do 14h.

Nakon toga poče se motati po glavi ideja o putu do Ostroga,ispočetka pomalo,pa sve više...sve dok nije došao god.odmor u avgustu i plan o ruti je počeo sa razradjivanjem.
I naravno desilo se ono neizbežno...kupovina rez.guma,pozajmljivanje šatora i bisaga koje nisam u tom trenutku mogao da nabavim,priprema bicikla (bicikl je u odličnom stanju te nije ni zahtevao gotovo nikakvu pripremu osim zamene guma: prednja nazad,zadnja napred) i konačno 13-og avgusta oko 7 ujutru putovanje je počelo.

Moj put je počeo iz Smedereva preko Topole,Rudnika,dalje Ibarskom kroz Ovčar banju da bih dan završio u Požegi kod prijatelja. Narednog dana me dočekao uspon na Mokru Goru a zatim i odličan spust niz istu. Tu svratih u Drvengrad,pa zatim i na žel.stanicu u Mokroj gori. Nakon toga sledio je dugo željeni ulazak u Republiku Srpsku i nedugo od granice naidjoh na ženu koja prodaje džidža-bidže i kod nje kupih Srpsku zastavu. To se pokazalo kao dobar potez...tokom ostatka puta svi redom su svirali i pozdravljali čim bi videli našu zastavu nazad .
Usledio je prolazak kroz Višegrad i prelazak preko čuvenog mosta (ovo je na mene ostavilo poseban utisak jer sam prvi put u životu tuda prošao). Noć sam dočekao kod jenog meštana za 5E u Medjedji nedaleko od Višegrada. Sutradan je put vodio pored obale Drine (pade negde usput i brčkanje u Drini koja je inače mnogo 'laaaaadna 2023 ) kroz Goražde,Foču i dalje ka granici Crne Gore. Od granice CG put vodi naviše uz kanjon Pive (neverovatno kako je voda čista) do Plužina gde sam zanoćio u kampu. Sutradan je usledio ohoho dug uspon preko jednog dela Durmitora i zatim podugačak spust ka Nikšiću. Popodne tog dana stigoh na odredište- manastir Ostrog. Gore je bilo znatiželjnih pogleda,zapitkivanja,razgovora...svima je bilo zanimljivo videti biciklistu kod Ostroga. Ispred manastira Ostrog sam prenoćio i narednog (petog) dana usledio je povratak nazad preko Nikšića gde me je dočekao Durmitor iskeženih zuba rešen da mi zabiberi put. To beše borba od 6-7 sati sa njegovih 1500 mnv (putni prevoj ka Šavniku) i usponom dugačkim oko 35-40 km na 47-48 stepeni,nakon čega ponovo spust ka Šavniku. U Šavniku sam saznao da imam do Žabljaka još oko 20-25 km uglavnom uzbrdo a već je bilo oko 16h...dakle nema šanse da se stigne do kampa na Djurdjevića Tari. Tu sam imao sreće te me jedan Crnogorac poveze sa kombijem do Žabljaka,a dalje opet na bajsu.
Usledio je nezaboravan spust od 11 km do Djurdjevića Tare...ovo je bilo nezaboravno,kakav spust,kakve krivine .
Noć na Durdjevića Tari je fantastična kao i izlazak sunca, priroda me potpuno opila. Sutradan penjanje uzbrdo u dužini od 10-ak km pa put ka Plevljima pa opet uspon od Plevalja u dužini od 12 km i ulazak u Srbiju. Tu su me na carini zvali da prodjem preko reda pa prolazak kroz Kamenu goru i opeeet spust ka Prijepolju. Sledi malo forsiranje pošto je bilo već popodne da stignem na jezero Kokin brod da bih ponovo digao šator. Noć na jezeru je bila takodje odlična. Sutradan dalje preko Zlatibora (tu pade pljeskavica ) pa spust do Užica koji je bio neprijatan zbog iztalasanog puta. Stigao zatim do0 Požege gde sam bajs ubacio u bunker i autobusom došao do Kragujevca jer sam u KG imao noćenje kod prijatelja te nisam hteo da pedaliram zbog nedostatka vremena. I osmog dana ujutro prejahao sam ostatak od 90 km do kuće.

Bicikl je KTM treking,deore XT 3x9, put prešao bez ikakvih problema i na moju veeeeliku redost bez ijednog gumi defekta. Bilo je zagrejanih felni pri spustu u kanjon Tare,cviljenja guma preko Durmitora na 47-48C,upadanje kese u kavez zadnjeg menjača
Postavljena slika
...medjutim sve je prošlo u najboljem redu.
Što se tiče mene-ispucale usne od vrućine jer nisam poneo labelo i odrana zadnjica jer sam nosio podgaće sa uloškom koje su stigle 2 dana pred polazak (nove) pretpostavljam da sam trebao voziti u niima nekoliko dana da malo legnu...jbg,nešto se mora i naučiti-ne može se sve znati :D u svakom slučaju,usta sam prebolio,zadnjica je OK (pavlovićeva krema je čudo).

U prilogu je nekoliko slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

ostatak slika je na Fejsu http://www.facebook.... ... 562&type=3

Šta da vam kažem...bilo je tu susreta na putu,razgovora sa meštanima i pastirima pored puta,prelepa priroda,mogućnost zaustavljanja u bilo kom trenutku koje samo bicikl može da pruži.
Jednom rečju: ovo se parama ne može platiti
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#2 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 29 August 2012 - 12:35 AM

Sad procitah sve, fenomenalno, svaka cast! :)
Imao si prosek od preko 100km dnevno sto je za postovanje. Jel si vezbao malo pre odlaska sa duzim voznjama ili ne? Sve nesto mislim da bih ja crko na ovakvoj cikloturi zbog neujednacene voznje, vise vozim kako mi dune i bez plana. Dok je ovo preko 100km dan za danom, zanimljivo sve u svemu :)
  • 0

#3 fotograf

fotograf
  • Members
  • PipPipPip
  • 70 posts

Postavljeno 29 August 2012 - 04:36 AM

Uzivao sam u slikama! BRAVO za turu =D> =D> =D>
  • 0

#4 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 August 2012 - 06:43 AM

Ti si car! Postavljena slika
Bez mnogo filozofije, čovek sede i odeeeee :D n2:smiley_bike
Mogu samo da zamislim koliko si uživao na putu
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#5 pochetnik

pochetnik
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
  • LocationČAČAK,Srbija

Postavljeno 29 August 2012 - 07:40 AM

Nakon toga sledio je dugo željeni ulazak u Republiku Srpsku i nedugo od granice naidjoh na ženu koja prodaje džidža-bidže i kod nje kupih Srpsku zastavu. To se pokazalo kao dobar potez...tokom ostatka puta svi redom su svirali i pozdravljali čim bi videli našu zastavu nazad .

...posebno kada si prolazio kroz Goražde... :D
  • 0

#6 Legionar

Legionar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 302 posts
  • LocationŠabac

Postavljeno 29 August 2012 - 08:12 AM

Moja prva ciklo tura :D

Нека да Бог да их буде још пуно :D

Šta da vam kažem...bilo je tu susreta na putu,razgovora sa meštanima i pastirima pored puta,prelepa priroda,mogućnost zaustavljanja u bilo kom trenutku koje samo bicikl može da pruži.
Jednom rečju: ovo se parama ne može platiti


Какав коментар овде додати :D кад' си све рекао.

chamade je napisao:Nakon toga sledio je dugo željeni ulazak u Republiku Srpsku i nedugo od granice naidjoh na ženu koja prodaje džidža-bidže i kod nje kupih Srpsku zastavu. To se pokazalo kao dobar potez...tokom ostatka puta svi redom su svirali i pozdravljali čim bi videli našu zastavu nazad .


...posebno kada si prolazio kroz Goražde... :D

И ја сам те хтео питати,да ли си кроз Горажде провезао СРБску заставу или си је скидао? :D
П.С.Подеси нешто на фејсбуку да и ми који презиремо :D фејсбук можемо да видимо фотке или их прекопирај у Пикасу.Хвала
П.С.С.По ово мало фотографија које си поставио у прилогу се види колико ти је било лепо,колико си био радостан....као мали дечачић :D ,а тако и треба да буде.
Желим ти другар још пуно оваквих лепих вожњи :D и честитам на овом првенцу :D =D>
  • 0
Авантуру Снежане Радојичић Снеже,на путу око планете Земље,бициклом,можете пратити на њеном сајту:
http://gea-tour.com

#7 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 August 2012 - 10:17 AM

Подеси нешто на фејсбуку да и ми који презиремо :D фејсбук можемо да видимо фотке


Nemam dovoljno prostora na picasi pa sam bio primoran da sve turim na FB http://www.facebook.... ... 562&type=1
da bi se videle skike mora se ulogovati na FB.
Prekopiraću večeras na picasu koliko bude moglo da stane.

Sad procitah sve, fenomenalno, svaka cast! :)
Imao si prosek od preko 100km dnevno sto je za postovanje. Jel si vezbao malo pre odlaska sa duzim voznjama ili ne?


Prvi dan sam stigao do Požage ( 158 km ) da bih spavao kod prijatelja,a ostalih dana prelazio sam oko 100-110 km (ima dosta uspona posebno u povratku) ali imao sam veliku želju da prodjem preko Durmitora,Žabljaka i kanjona Tare (most Djurdjevića Tara je na mene ostavio poseban utisak).
Pre toga imao sam samo sitne vožnje od 30-40km dnevno i jednu probnu turu od 120 km do Topole. Za 3 meseca prešao biciklom ukupno oko 1200 km pre ovog putovanja. Jednostavno sam poslao ženu i ćerku u Skoplje kod njene sestre a ja sam... :D natovario bajs,seo i otišao pevajući.

Ti si car! Postavljena slika
Bez mnogo filozofije, čovek sede i odeeeee :D n2:smiley_bike
Mogu samo da zamislim koliko si uživao na putu


Nisam želeo mnogo da mudrujem...skupio neophodno što mi treba i rekao sam sebi: za sve postoji prvi put pa tako i za turu od skoro 900 km (mnogi su mi rekli da sam lud što idem sam na tako dalek put)-srećom pa se nisam obazirao na takve komentare :D
Toliko me ponelo da sam prvih nekoliko sati brljivo vozio,brkao brzine (menjao ih kontra na usponima :mrgreen: ) kroz Bosnu me tek ponelo ludilo...a pri spustu od 11 km ka kanjonu Tare (bilo je nezaboravno-kakve krivine,brzina...ludilo) pustio sam u jednom trenutku korman i preleteo nekih 200-300 metara nizbrdo a likovi iz CG u BMW-u iza mene u tom trenutku odlepe i krenu sa svirkom-i onda smo zajedno pretutnjali narednih par stotina metara nizbrdo...šta da kažem,oduševljenje i uživanje je bilo maksimalno.

Moja prva ciklo tura :D

Нека да Бог да их буде још пуно :D Желим ти другар још пуно оваквих лепих вожњи :D и честитам на овом првенцу :D =D>


Bila je dovoljna samo ova jedna tura da se navučem...pratim već duže vreme na CB putopise i vožnje i često zamišljam kako to lepo izgleda...medjutim,ništa dok se ne proba uživo.

Inače, drug Rajko55 je kriv za sve :D on me navukao i na cikloturizam i na planinarenje a onda nadjoh i mog druga Legionara pa se navukoh još više.
I to tako krene...i ne može više da se zaustavi :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#8 rajko55

rajko55
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 181 posts
  • LocationPOzarevac

Postavljeno 29 August 2012 - 04:06 PM

Bravo Igore =D> =D> =D>
  • 0

#9 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 29 August 2012 - 06:35 PM

Svaka čast i sa moje strane!

Sinoć sam pregledao fotke i zaista uživao.
  • 0
Posted Image

#10 Legionar

Legionar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 302 posts
  • LocationŠabac

Postavljeno 29 August 2012 - 08:02 PM

Nemam dovoljno prostora na picasi pa sam bio primoran da sve turim na FB

На Пикаси има простора колико хоћеш :D Готово да нема краја.Видео си колико ја имам фотографија на Пикаси или Снежа колико их има.Само пре постављања фотографија треба да их смањиш.Ако немаш инсталиран програмчић за смањивање бесплатно га скинеш са нета.Бесплатан је,брзо се скине,брзо инсталира....(Resize Pictures).

Toliko me ponelo da sam prvih nekoliko sati brljivo vozio,brkao brzine (menjao ih kontra na usponima :mrgreen: ) kroz Bosnu me tek ponelo ludilo...a pri spustu od 11 km ka kanjonu Tare (bilo je nezaboravno-kakve krivine,brzina...ludilo) pustio sam u jednom trenutku korman i preleteo nekih 200-300 metara nizbrdo a likovi iz CG u BMW-u iza mene u tom trenutku odlepe i krenu sa svirkom-i onda smo zajedno pretutnjali narednih par stotina metara nizbrdo...šta da kažem,oduševljenje i uživanje je bilo maksimalno.


Лудо буразере,лудо :mrgreen: Који си ти ЦАР n:anim_19 n:anim_32
  • 0
Авантуру Снежане Радојичић Снеже,на путу око планете Земље,бициклом,можете пратити на њеном сајту:
http://gea-tour.com

#11 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 August 2012 - 08:21 AM

На Пикаси има простора колико хоћеш :D Готово да нема краја.Видео си колико ја имам фотографија на Пикаси или Снежа колико их има.Само пре постављања фотографија треба да их смањиш.Ако немаш инсталиран програмчић за смањивање бесплатно га скинеш са нета.Бесплатан је,брзо се скине,брзо инсталира....(Resize Pictures).


Ovo mi nije palo na pamet....nešto se mora i naučiti. =D>
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#12 modesti

modesti
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 292 posts
  • LocationZemun

Postavljeno 30 August 2012 - 06:40 PM

Ovo više nije zaljubljenost, ovo je ljubav.. prema prirodi, prema biciklizmu, prema ljudima, životinjama,... ljubav prema sebi, jer, sve uvek kreće od nas samih.... Svaka čast, odlične fotografije, više nego perfektno prenete misli, događaji, kao i sve ostalo sa ovog putovanja =D> =D> =D> . Hvala
  • 0

#13 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 August 2012 - 10:55 PM

На Пикаси има простора колико хоћеш :D Готово да нема краја.Видео си колико ја имам фотографија на Пикаси или Снежа колико их има.Само пре постављања фотографија треба да их смањиш.



Resize pictures uspeo... album postavljen na picasi https://picasaweb.go... ... lomAvg2012 odradiću i opise slika ovih dana,samo da ugrabim malo vremena.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#14 Legionar

Legionar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 302 posts
  • LocationŠabac

Postavljeno 31 August 2012 - 06:36 AM

Resize pictures uspeo... album postavljen na picasi

Одлично :D Сада смањи и оне које си раније поставио,мислим на друге албуме и тако ослободиш простор за бесконачан број фотографија којима ћеш нас радовати,било са планинарења,било са бицикл тура :D :wink: Чекам коментаре испод фотографија :D
  • 0
Авантуру Снежане Радојичић Снеже,на путу око планете Земље,бициклом,можете пратити на њеном сајту:
http://gea-tour.com

#15 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 31 August 2012 - 07:58 PM

Одлично :D Сада смањи и оне које си раније поставио,мислим на друге албуме и тако ослободиш простор за бесконачан број фотографија којима ћеш нас радовати,било са планинарења,било са бицикл тура :D :wink: Чекам коментаре испод фотографија :D


Izvinjavam se članovima ovog foruma zbog ponavljanja linkova sa albumom-imao sam malu zbrku na picasi pa sam danas ponovo brisao slike i ponovo ih postavio.
Sve fotke su smanjene a evo i novog linka za album sa ove ture SD-Ostrog https://picasaweb.go... ... lomAvg2012
a komentari biće uskoro.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#16 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 31 August 2012 - 08:14 PM

Bravo Igore =D> =D> =D>


Rajko je zaslužan za moje upuštanje u cikloturizam kao i za planinarenje. Rajkove cikloture ispočetka sam pratio na FB a nešto kasnije sam ga lično upoznao :D a nakon toga počeo sam i sa planinarenjem. Sad sam i član Požarevačkog planinarskog kluba Vukan.
Zahvaljujući Rajku otkrio sam čari planinarenbja i cikloturizma.

Hvala Rajko =D> =D> =D>

Svaka čast, odlične fotografije, više nego perfektno prenete misli, događaji, kao i sve ostalo sa ovog putovanja


Hvala Modesti

Заборавих у претходном посту да ово прокоментаришем :D ,а коментар је:Лудо буразере,лудо


ludo na kvadrat :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#17 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 465 posts
  • LocationUb

Postavljeno 01 September 2012 - 09:05 AM

Čestitam ti na doživljaju i na foto prezentovanju istog,koji ćeš,nadam se,dopuniti komentarom ispod "slike".
Višednevna vožnja takvim i sličnim krajevima sigurno je neuporediva na dva i četiri točka.Koliko neuporediva,to zna manji broj ljudi.
Ako misliš da ne možeš-u pravu si,ako misliš da možeš -isto si u pravu!?
  • 0

#18 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 September 2012 - 09:20 AM

Višednevna vožnja takvim i sličnim krajevima sigurno je neuporediva na dva i četiri točka.Koliko neuporediva,to zna manji broj ljudi.


Ne može se doživeti putovanje na četiri točka onako kako može sa dva (u to sam se ovih dana lično uverio)...čak i sa mtociklom dosta toga ne može se primetiti-brzina je čudo.
Tu je došao bicikl do izražaja jer se može stati u svakom trenutku,pogledati nešto zanimljivo,fotografisati...posebno pri vožnji uzbrdo gde bicikl stane sam :mrgreen:
To što manji broj ljudi zna da je putovanje biciklom neuporedivo bolje nego autom znači da smo mi biciklisti veliki srećnici jer imamo priliku da doživimo lepotu putovanja na ovaj način. Ko nije probao ne zna šta je propusti.

Pobedu na proputovanju ubedljivo odnosi bicikl :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#19 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 September 2012 - 08:57 PM

Čestitam ti na doživljaju i na foto prezentovanju istog,koji ćeš,nadam se,dopuniti komentarom ispod "slike".


Hvala Vladeta.

Obećano ispunjeno...komentari ispod slika postavljeni
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#20 Legionar

Legionar
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 302 posts
  • LocationŠabac

Postavljeno 03 September 2012 - 09:47 PM

Obećano ispunjeno...komentari ispod slika postavljeni

Сада прегледах све фотке и прочитах све коментаре :D Још једном ћу рећи свака част :D =D> на траси којом си возио,фотографијама,а коментарима (који су искрено и од срца изашли) си ме одушевио :D Cikloberza је добила још једног цикло путника који несебично са другима дели своја путовања (своје доживљаје).СВАКА ЧАСТ !!! =D> =D> =D>
  • 0
Авантуру Снежане Радојичић Снеже,на путу око планете Земље,бициклом,можете пратити на њеном сајту:
http://gea-tour.com




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika