Jump to content


Fotografije

XTR 2008


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 10 January 2008 - 09:55 PM

Po ugledu na XT seriju “shadow” menjaca za 2008, Shimano je izbacio na trziste za 2008. Takodje i XTR Shadow – po njihovim recima revolucionarna tehnologija. Menjac je radjen u ekstra uskom profilu, a iz razloga da se spreci udaranje menjaca u stenje, korenje i jednom recju – sve sto moze da mu se nadje na putu. Ovaj menjac je manji od 11-18mm od standardnog XTR menjaca, a karakteristika mu je da ima mnogo uzi profil od bilo kog konkurenta na trzistu.
Ovakav dizajn ima za posledicu i povecanu vertikalnu stabilnost – sto u prevodu znaci da ce mnogo teze udariti lancem o ram na zahtevnoj i truckavoj podlozi.
Sam dizajn je u stilu XTR grupe za 2007. Vrhunski odradjen, sa redizajniranim “X” telom i po prvi put kod Shimano-a – karbonskim kavezom. Sve ovo je doprinelo da XTR Shadow bude i najlaksi menjac u MTB Shimano grupaciji zadnjih menjaca sa svega 180 gr za model sa medium kavezom i 182 gr sa dugim kavezom. Kako kazu, ovaj menjac daje novu dimenziju siftanju koje je sa ovim modelom dobilo na boljem osecaju, a sama cinjenica da je kabl koji ga pokrece skracen, znaci i manje trenje za poboljsanu preciznost. Pravi se ekskluzivno samo u klasicnoj varijanti za kombinaciju sa trigerima, dakle, nema rapid rise modela.
Sto se pogona tice, izmene za 2008. Su: srednja sajbna sada ima kombinaciju titanijum-karbon, kurble, velika i mala sajbna su od 7075 duraluminijuma – najtvrdje alu legure, pri tom su ove dve sajbne dodatno tretirane nikl prevlakom, a zavrsnica kurbli je sada sjajna – za jos lepsi izgled! Poboljsani su i lageri sto se tice dihtovanja i trajnosti, a tezina kompletnog pogona sada iznosi 747 gr.
Jos jedan poboljsani proizvod za 2008 je i XTR lanac 2008 – poboljsana izdrzljivost, pojacanje pin-ova na kidanje i ispadanje cak do 50%. Pinovi i “roleri” su prevuceni zinkovom legurom za dodatnu trajnost i izdrzljivost. Tezina 304 gr sa 116 karika.
Trigeri za 2008 izgledaju isto – ali unutrasnjost krije jos jedan novitet: poluga koja menja brzine navise sada se krece u oba pravca – i napred i nazad! Dakle, birajte kako cete menjati brzine navise – palcem ili kaziprstom! Ovaj sistem sada omogucuje da SVAKO moze da se prilagodi kako mu je volja.
Tezina im je 250 gr.
XTR Kaseta je pretrpela neke neznatne izmene, sada tezi 224 gr.

Attached Thumbnails

  • XTR 2008.jpg

  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika