Externa baterija za mobilni telefon: http://www.dealextre... ... blue-54010
Korisna za duze voznje ako koristite GPS, ili idete na visednevnu voznju a mobilni koristite umesto navigacije. Ima sve zive konektore, tako da kompatibilnost sa ralicitim telefonima ne bi trebala da bude problem. Plus moze da puni sve sto se inace puni na USBu, tipa bluetooth slusalica, neki mp3 player i slicno. Izlazna struja je mala za neki tablet, mada sumnjam da neko to nosi sa sobom na bajsu.
Puni telefon prihvatljivo brzo (za bateriju od 1500mAh mu treba nesto manje od 3h), dolazi sa par kablova tako da mozete telefon da punite i dok ga koristite, a externu bateriju stavite u torbicu. Inace torbica koja se dobija sa baterijom je extra prakticna, moze u nju nesto i pored baterije da se stavi, a nije mnogo velika. Sama baterija ima metalno kuciste i ne greje se skoro uopste tokom punjenja tako da je pogodna i za "outside" upotrebu
Testirao sam kapacitet, moj telefon moze da napuni 3.5 puta 0-100% baterije, sto je oko 5200mAh. Odlican rezultat, imajuci u vidu gubitke, najvise zbog pretvaranja napona 5.0-3.7V (posto je USB izlaz 5.0V, a baterija telefona 3.7V). Neki na dealextreme-u su za isti model izmerili da ima oko 4500mAh, dal ima veze do baterije samog telefona ili konkretnog primerka externe baterije ne znam, ali sam veoma zadovoljan sa svojim primerkom.
Narucio sam je preko drugara pocetkom juna (zajedno sa jos nekim glupostima), stigla je za 10 dana - extra zadovoljan brzinom isporuke!