Jump to content


Fotografije

Skupstina BSS


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
125 odgovora na ovu temu

#21 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 02:11 AM

Nemojte da kenjate samo selektor pa, sekretar... prvo malo uđite u materiju i razmotrite situaciju pa onda pišite! Najlakše je prozivati i praviti se pametan! Ni jedan od vas dvojice danas nije bio na skupštini, a koliko znam ni ranije.... tako da molim lepo svoje komentare ostavite za četiri oka uz kaficu a ne da trujete i ovako zatrovanu atmosferu u biciklizmu! Ja se nisam uključivao u diskusiju jer nisam imao šta da kažem, ali posle onog danas, da gospoda ne dozvolje klincima da dođu po pehar, nego im prave svoje u zamenu... Tako je i Vuk Branković pre boja na Kosovu kovao novac sa svojim grbom a kasnije je usledila izdaja, nemojte da se istorija ponovi!


ps. čekam odgovor u vezi biciklova!?
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com

#22 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 December 2007 - 09:54 AM

Najbolje bi bilo da je sve crno-belo, onda bi se znalo ko je dobar a ko ne...naravno da niko nije savrsen, ali zato postoji pravilo izmena. I u fudbalu, kada neki igrač ne zadovolji, trener ga povuče sa terena...to ne znači da će zamena biti pun pogodak, ali TREBA PROBATI. Ovde se upravo o tome i radi. Interesantno je kako su pojedinci ovo shvatili lično iako o njima UOPSTE nema ni pomeni...verovatno se svako pronađe negde...
Dakle, ne radi se o tome ko je gde bio, već ko je šta URADIO. Mani skupštine i dodele nagrada, i sami smo svesni činjenice da protok informacija među klubovima gotovo da i ne postoji, ljubomora i nezdrav rivalitet postoji nažalost odavno. Ovde ne mislim na takmičare, već na više instance. Kada su se MTB klubovi organizovali, sastali, ispomagali...pehari i medalje su najmanji problem.
Za priču o 15-20 bicikala znam, ali nismo ni ja niti Bojan G-din Veličković, ni G-din Čubrić, pitajte njih gde je to trebalo da ide i kome. I da znam ne bih to iznosio, sad ionako nema veze, a dobićete svi po 3 bicikla i set od 10 dresova, pošto će sledeće sezone biti mnogo bolje. =D>
A što se kafice tiče, nažalost ne pijem je, u kafane ne zalazim...gotovo da nemam poroka OSIM ovog TROVANJA, samo je interesantno da uvek oni koji žele da se nešto promeni budu anatemisani i proglašeni IZDAJNICIMA, TROVAČIMA, SLUGAMA KAPITALIZMA i sl, već u zavisnosti od toga koja je oblast u pitanju. Možda treba ponovo otvoriti Goli Otok, pa tako najlakše rešiti stvari...Orwel i 1984...kako to gordo zvuči...Najbolje je ćutati i sagnuti glavu - jeli to cilj. Ne verujem da je i vama sadašnjim studentima i đacima životni cilj da tavorite u mestu, da se zabijete u neki budžak bez ikakve šanse za bolje...a ako tražite bolje u biciklizmu - možda da probate van ovog prostora, ukoliko imate potencijale. Tamo se to radi na MNOGO profesionalniji način. Tamo takmičari rade svoj posao, znajući da postoji čitava mašinerija iza njih koja slaže kockice kako treba ( govorim za MTB, ne za velike timove Tour-a koji su manje-više u skandalima nego u biciklizmu ). Ovo ne pričam napamet, dugi niz godina sam u svetu na 2 točka i imam dosta kontakata napolju...ovo čisto da ne ispadne da i zbog neznanja o zapadnom sistemu rada opet moram u kafanu...sa Bojanom...
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#23 Djuka_CHAMPION

Djuka_CHAMPION
  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 10:09 AM

Sto se tice reprezentacije rec je bilo 3 takmicara ili 4 ne secam se tacno a ostali ako hoce da idu mogu da plate sebi.Znaci 3 prvoplasirana iz Srbije na uci-evoj listi su u reprezentaciji i njima je placeno a ostali idu na trke pa se pokazu i onda oni udju u reprezentaciju ako su bolji od nekog iz prve trojke.Znam sta hoces da kazes Bounty da Lemiju nije bilo placeno na pocetku,a to je zato sto nije bio u pomenutoj trojci,ali kasnije se dokazao i sve je bilo obrnuto.
A sto se tice bajseva sto smo kao trebali da dobijemo,mozete ih prebrojati na prste jedne ruke.
A i te pare sto je ove god.neko doneo u savez nista od toga nije vidjeno,ne mtb nego niko.A da ste bili na skupstini sada culi bi ste da je Dostanic bas juce potpisao ugovor o dobijanju jos 2 miliona dinara za ovu god.tj.decembar.
  • 0

#24 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 10:16 AM

Pa ja mislim da sem zaposlenih u BSS-u, eventualno profesionalnih takmicara, niko ne zivi od biciklizma... tako da organizovanje sastanaka usred nedelje nije bas dobar termin, jer neki ljudi rade utorkom, sredom... Vidim da o svečanoj dodeli priznanja svude bruje na medijima...

Nemoj molim te da mi pricas te fore o trovanju atmosfere ... Uvek neko drugi truje atmosferu pa neko nije zbog toga mogao da uspe... Da neko bas toliko transparentno radi niko se ne bi ni bunio... Slazem se sa gore pomenutim crno-belim stvarima...Tacno je da nije sve tako crno i belo... najgore je sto je sve sivo, pa imas dve smrdljive kuglice od koje treba da izaberes manje smrdljivu...

Nacin rada je tacno definisana pravilnicima i bas su ih se vidim svi pridrzavali... I naravno da ce neko da kenja selektor, sekretar i vec ko... Da slucajno ja nisam odgovoran sto neko nije vadio vize na vreme... da slucajno ja nisam birao gde ce da se ide na trke... da ja slucajno nisam slao propozicije nedelju dana pre drzavnog. E pa prijatelju moj, kad se napravi greska, a volis da se pravis pametan i da prosipas pamet drugima, onda se kaze pogresio sam, izvolte nek radi ko ume bolje... E a tu dodjemo da uvek neko kaze, pa ovi su najbolji sto imamo, nema bolje... Izem ti zemlju ako zavisi od dva coveka...
Kad je normalna atmosfera onda ni najvece greske nisu katastrofa, jer iza toga stoje svi ljudi..... Ovako...ni ne ocekujem da cete da priznate greske koje su napravljene. Ne treba meni 100 godina da gledam kako neko stalno nesto obecava i svake godine nista ne uradi...jos ocekuje aplauz za to. Sto je jos crnje sad imamo i kategoriju virtuelni rad koji ne moze da se vidi zbog uroka.
Nismo mi podrzali nikoga zato sto mu mi bezuslovno verujemo, nego zato sto za razliku od virtuelnog nudi konkretno, pogotovu kad iza toga stane covek na konto koga svi lezilebovici u BSS-u zive godinama. Mozda je i on izmanipulisan, ali sam spreman da poverujem do prvog momenta dok se ne utvrdi suprotno... Na drugoj strani sta imam?!?! Uroke? Daaaa... Ova granitura mi se dokazala kao nesposobna, sujetna... Nazalost to su osobine koje se pod stare dane tesko menjaju...

Kapiram ja vas sportiste... Vi imate tu prirodnu dozu sebicnosti bez koje verovatno mnogi ne bi postigli sta su postigli. Zato ja tu sebicnost i ne tretiram kao losu osobinu... A sebicnost, sujetu i sto sta jos kod nekih drugih koji se ne takmice... e to je vec mnogo gore i od lose osobine.
Ono sto je lose je kad pocnes da branis nekog samo zato sto samo tebi odgovara...
  • 0
.

#25 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 10:52 AM

Sto se tice reprezentacije...
Kao prvo...o ucescu takmicara se prvo kontaktira klub ciji su oni takmicari... Kao drugo...placana su samo prva dva takmicara, kad jedan od njih nije isao, zamena nija bila placena... Ako je i bilo drugacije...uopste me ne interesuje...jer kad odes u prodavnicu i kupis nesto, daju ti racun i garanciju da mozes da se zalis, a i taj koji ti je prodao da zna da si to kupio bas kod njega... Problem je sto u radu konkretno MTB-a, ne postoji taj nivo komunikacije da se o svakoj akciji prvo izvesti klub. Vidim Pantelic, Zigic spakuju kofere pa dodju da igraju za reprezentaciju, a da ne pitaju nikoga. Papirologija?!? E pa ona postoji da bi se znalo ko je sta radio, pa onda niko od nas ne moze laze, jer za sve postoji papir...Znaju da traze izvestaj o trci koji ustvari treba da dostavi delegat.
Tacno je da je kasnije bilo placano, ali i kasnije se vidim islo mnogo na trke... Sto je jos najgore... na kraju su neki koji su insistirali na planu odlaska na Olimpijadu primetili da je ustvari trebalo da se radi na dugorocnom planu za tamo neku Olimpijadu, a ne na jednoj godini... Kad smo mi laici o tome pricali...onda je bilo da nemamo pojma.... Bitno je da neko drugi ima pojma.

Tako da.... nemoj molim te da mi brkas stvari... Na kraju krajeva to i nije nesto cime ti treba da se bavis, niko te i ne krivi za bilo sta kad je u pitanju placanje, zato je i bolje da se ne bavis ovim stvarima, sem ako nisi sekretar kluba ili neko koga treba da interesuje organizacija kluba, takmicenja...Ja ovde ne nastupam kao takmicar nego kao neko ko u klubu odlucuje o odredjenim stvarima, a glavni problem BSS-a nisu ni takmicari, ni rezultati vec organizacija.
Tebi nisam nista pricao o tome koje gume da vozis po kisi, kako da vozis po suvom, a o organizovanju mislim da ipak malo bolje znam od tebe, jer na kraju krajeva to mi je obaveza u klubu, kao sto je tebi obaveza da vozis.
  • 0
.

#26 Hari

Hari
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 December 2007 - 10:57 AM

Disciplinskoj komisiji Biciklističkog saveza Srbije Upravnom odboru Biciklističkog saveza Srbije Biciklističkim klubovima i organizacijama

PREDMET: Disciplinska prijava protiv Predsednika g.Dragana Dostanića
Poštovana gospodo,
Biciklistički klub „Čivija“ podnosi disciplinsku prijavu protiv Predsednika g.Dragana Dostanića zbog najtežeg kršenja osnovnih pravnih akata “STATUT -a“ Biciklističkog saveza Srbije.
Imenovanjem g.Petra Rokvića za generalnog sekretara BSS -a na Upravnom odboru BSS –a održanom 09.08.2007. u Beogradu, Predsednik g.Dragan Dostanić počinio je najgrublje kršenje „STATUT -a“ BSS –a člana 13. „PUNOVAŽNE ODLUKE SE MOGU DONOSITI AKO JE PRISUTNO VIŠE OD POLOVINE ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA I AKO ZA NJIH GLASA VIŠE OD POLOVINE PRISUTNIH ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA“.
Izboru generalnog sekretara BSS –a prisustvovalo je šest od sedam članova. Rezultat glasanja bio je: Za Rokvića – 3 glasa, Za Gajičića – 2 glasa, Uzdržan – 1 glas. Predsednik g.Dragan Dostanić, kao odgovorno lice saveza , i pored poznavanja osnovnih akata“STATUT -a“ BSS – a, svesno je i protivzakonito imenovao g.Petra Rokvića za generalnog sekretara BSS -a. Zarad ličnih interesa, pojedine članove Upravnog odbora ne samo da nije uputio sa istim već ih je savetovao da ga podrže u njegovoj odluci, urušavajući zakonitost i legitimitet rada institucije Biciklističkog saveza Srbije.
Pored ovog najtežeg protivpravnog prekršaja učinjeno ih je još nekoliko. Generalni sekretar ne postoji u aktima „STATUT -u“ BSS –a. Generalnom sekretaru, osobi u toj funkciji, protivzakonski se isplaćuju nadoknade na osnovu ugovora o sportsko-stručnoj saradnji kao sto to u dogovoru rade g.Dostanić i g.Rokvić. Pored neispunjavanja jednog od četiri osnovna kriterijuma, znanja bar jednog stranog jezika, pritiskom Predsednika Dostanića izabran je Petar Rokvić.
Poštovani gospodine Predsedniče, vođeni ličnim interesima, ciljevima i svojim radom na kraju biciklističke sezone 2007 doveli ste do velikog razdora našeg sporta, nedopustivih dešavanja i poniženja Biciklističkog sporta i Biciklističkog saveza Srbije.
Apelujemo na Disciplinsku komisiju BSS – a da u sto kraćem vremenskom roku pokrene i sprovede disciplinski postupak kako bi se sprečile katastrofalne posledice postupaka Predsednika, i pokretanja istih na nivou viših državnih institucija.
U prilogu Vam dostavljamo član 13.“STATUT -a“ Biciklističkog saveza Srbije a zapisnik sa IV Upravnog odbora održanog 09.08.2007. možete naći na sajtu BSS –a ili kontaktiranjem kancelarije BSS.
Šabac, 05.12.2007. Predsednik B.K.Čivije Radivoj Gajičić
PRILOG
UPRAVNI ODBOR

Clan 13.
Upravni odbor je izvrsni organ Skupstine.
Upravni odbor broji najmanje 7 ( sedam ) , a najvise 11 (jedanaest) clanova , racunajuci i Predsednika Saveza. Predsednik Saveza predlaze Skupstini, koja o tome odlucuje, broj clanova Upravnog odbora.
Svi clanovi Upravnog odbora imaju jednaka prava i odgovornost za rad Upravnog odbora i postovanje Statuta. Upravni odbor je za svoj rad odgovoran Predsedniku i Skupstini Saveza. Clanstvo u Upravnom odboru nije vezano za clanstvo u Skupstini.
Predsednik Saveza moze izmedu clanova Upravnog odbora izabrati Predsednika Upravnog odbora.
Punovazne odluke se mogu donositi ako je prisutno vise od polovine clanova Upravnog odbora i ako za njih glasa vise od polovine prisutnih clanova Upravnog odbora.
  • 0

#27 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 01:03 PM

Za priču o 15-20 bicikala znam, ali nismo ni ja niti Bojan G-din Veličković, ni G-din Čubrić, pitajte njih gde je to trebalo da ide i kome. I da znam ne bih to iznosio, sad ionako nema veze, a dobićete svi po 3 bicikla i set od 10 dresova, pošto će sledeće sezone biti mnogo bolje. =D>


Da je obećano 15-20 MTB-a naravno da bi svi glasali za drugu struju! Nego pričaš napamet i frljaš se sa ciframa. Bolje nazovi one koji su celu ovu raspravu potegli pa ih pitaj Mišo koliko biciklova bi stiglo i ko bi ih vozio!

A ja ću sačekati odgovor!
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com

#28 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 01:07 PM

MTB program 651.631.00 dinara
Od toga je na Kipar otislo oko 300.000,00 ako me pamcenje dobro sluzi...
A za bicikle i ko bi ih vozio ne pitaj ovde, ima funkcija zvana SELEKTOR. Ima i Predsednistvo MTB-a koje je zaduzeno da stvori sto bolje uslove takmicenja, rada klubova i reprezentativaca.
Zna se i ko sve sedi tamo gde sedi. Prema tome, pitanja o sponzorstvima njima!



Nisam pitao za to, nego tamo se obećavaju biciklovi MTB?! DA li ste bolje upoznati koji su to biciklovi i koliko komada je trebalo da stigne da je izabrano pobuđeno rukovodstvo?! Znači cifra koliko komada i ko bi vozio!!!


Proveri cifru! Samo toliko!
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com

#29 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 December 2007 - 02:48 PM

Da je obećano 15-20 MTB-a naravno da bi svi glasali za drugu struju!

Naravno da ne bi, pa kako ti to dosad nije već jasno...mogli su da ponude i 150-200 bicikala, eeee, moji takmičari, morate vi mnogo da učite o politici koja je sveprisutna u ovoj zemlji pa i sportu. Nema to veze sa biciklima...kada porastete kazace vam se samo...ja sam preko 15 godina u dešavanjima po raznim Ministarstvima, Bankama, Institucijama, Upravnim odborima...prošao i komunizam i scijalizam i evo i "demokratiju"...

Možda smo se pogrešno razumeli...ja NISAM ni za jednu varijantu drpanja para iz budzeta koji treba da pripadne biciklistima, takmičarima i klubovima. Dakle, mene zanima samo boljitak prvenstveno MTB-a a i biciklizma uopšte. Dakle, nisam ni u jednom taboru, kao sto je i očigledno, za razliku od drugih individua. Nikada neću braniti niti stajati na strani onih koji su ovaj sport unazadili i doterali do krajnjih margina, pa zvao se taj i LANCE ARMSTRONG! A neću takođe pljuvati po nekom, pa se posle nekog vremena sa istim tim slizati i biti super...jednostavno NEMAM AMA BAŠ NIKAKAV IMPERATIV, NIKO ME NIJE ZADUŽIO, NIKOM NIŠTA NE DUGUJEM pa da bih se tako ponašao.
Koliko je bilo bicikala - ni to me ne zanima, gledam širu perspektivu i sliku, pa zar vam nije do sada već kristalno jasno da i da su izglasani drugi, ako se ništa ne bi desilo bolje sledeće sezone - istim tempom bi i o njima pisao i kritikovao!!! Ponavljam, NISAM NIČIJI I NE RADIM OVO NI U ČIJE IME I BABE ZDRAVLJE! Kada bi se tako i ostali ponašali - možda bi i bilo napretka. Ovako, trljaju ruke samo oni kojima je stalo da ostanu na vlasti po svaku cenu - Miša, Đuka, Vajs, Bojan se prepucavaju - ko im j........samo nek oni talasaju, nama ionako niko ništa ne može. APSOLUTNO JE NEBITNO KOJE JE IME NA VRHU, BITNI SU REZULTATI I NAPREDAK. Još jednom, ne mešajte napredak i brojnost klubova sa BSS-om, za klince su zaslužni klubovi i animacija istih.
Donedavno ni ovaj vid komunikacije nije bio moguć, pa je tada bilo još lakše vladati. Ovo IPAK neko čita. Samo što taj koji čita podmeće druge da u njegovo ime pišu. To dovoljno govori o samom karakteru osobe.
Dakle, MI treba da se BORIMO da se ovaj sport unapredi, a ne da BRANIMO Dostaniće ili Veličkoviće, kapirate? NADAM se da kapirate...
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#30 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 04:05 PM

Sto se tice tih famoznih bicikli koliko sam ja upoznat za to je glavni "krivac" Stevic i u pitanju je bilo sto se tice MTB-a 5 bicikli... Po onome sto je meni preneseno, njegova zelja je da te bicikle voze oni koji su uspesni i koji predstavljaju buducnost srpskog biciklizma... Tako da...o tome treba da se obratite njemu, mada nisam siguran da je vise zainteresovan za to... Pokvaren covek sta cete...

Sto se tice tih famoznih 2.000.000... samo mi reci kakve su to pare i od koga?... Da nisu mozda slucajno od sponzora? Bojim se da se i za tih 2.000.000 treba obratit Stevicu posto nespobnjakovici zive godinama na konto uspeha takmicara... za koje su se tako svojski borili... Nemoj da pricas o drzavnim parama kao uspehu aktuelne garniture, to je nesto sto nema nikakve veze sa tim ko je na celu BSS-a... Da u ovoj drzavi neko malo vodi racuna, dobro bi pretresao ko zivi na racun cega... Sad mi je i jasno zasto su prosle godine strahovali da li ce Stevic da vozi...

Kao sto Miša reče...moj stav je odavno poznat, kao i stav Bounty-ja... Nisam ga kao pojedinci menjao svake godine u skladu sa licnim potrebama... Nas klub za sve uspehe duguje samo sebi i onima koji su bili u njemu, vozili za njega i dobronamernim prijateljima koji su nam pomagali, druzili se sa nama, kapirali sta sve vreme hocemo da kazemo... Nismo se poput nekih drugih slihtali, nismo krili svoje propuste i uvek smo spremni da stanemo ispred svakog svog i dobrog i loseg koraka. Jer napraviti gresku nije greh niti nesto lose. Greh je kad neces da cujes nekog drugog kad ti ukazuje na to, a ti ko slepac neces da cujes, priznas....Ako je od nekog, koje vecito trn nesposobnim, mnogo je priznacete...

Leba smo se najeli od biciklizma, pa bi sad malo i dezerta... Bojim se da pricate o skroz nekim drugim ljudima koji su Vam pruzili samo puku demagogiju i krace setnje vani cisto da se vidi da bez njih ne mozete... Kad budete skapirali da je vas vreme proslo...mozda cete se setiti, da je trebalo sa mo malo da budete bezobrazniji prema onima koji sve vreme su prodavali maglu...Ustvari mozda se ogrebete za neku kancelariju BSS-a.
Mogu samo da se pridruzim Miši u priči o borbi za sport, a ne borbi ko je jedini pametni VODJA bez koga se ne moze...ali bojim se da je to.... odavno ispricana prica.
  • 0
.

#31 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 05:00 PM

Da je obećano 15-20 MTB-a naravno da bi svi glasali za drugu struju!

Naravno da ne bi, pa kako ti to dosad nije već jasno...mogli su da ponude i 150-200 bicikala, eeee, moji takmičari, morate vi mnogo da učite o politici koja je sveprisutna u ovoj zemlji pa i sportu. Nema to veze sa biciklima...kada porastete kazace vam se samo...ja sam preko 15 godina u dešavanjima po raznim Ministarstvima, Bankama, Institucijama, Upravnim odborima...prošao i komunizam i scijalizam i evo i "demokratiju"...

Možda smo se pogrešno razumeli...ja NISAM ni za jednu varijantu drpanja para iz budzeta koji treba da pripadne biciklistima, takmičarima i klubovima. Dakle, mene zanima samo boljitak prvenstveno MTB-a a i biciklizma uopšte. Dakle, nisam ni u jednom taboru, kao sto je i očigledno, za razliku od drugih individua. Nikada neću braniti niti stajati na strani onih koji su ovaj sport unazadili i doterali do krajnjih margina, pa zvao se taj i LANCE ARMSTRONG! A neću takođe pljuvati po nekom, pa se posle nekog vremena sa istim tim slizati i biti super...jednostavno NEMAM AMA BAŠ NIKAKAV IMPERATIV, NIKO ME NIJE ZADUŽIO, NIKOM NIŠTA NE DUGUJEM pa da bih se tako ponašao.
Koliko je bilo bicikala - ni to me ne zanima, gledam širu perspektivu i sliku, pa zar vam nije do sada već kristalno jasno da i da su izglasani drugi, ako se ništa ne bi desilo bolje sledeće sezone - istim tempom bi i o njima pisao i kritikovao!!! Ponavljam, NISAM NIČIJI I NE RADIM OVO NI U ČIJE IME I BABE ZDRAVLJE! Kada bi se tako i ostali ponašali - možda bi i bilo napretka. Ovako, trljaju ruke samo oni kojima je stalo da ostanu na vlasti po svaku cenu - Miša, Đuka, Vajs, Bojan se prepucavaju - ko im j........samo nek oni talasaju, nama ionako niko ništa ne može. APSOLUTNO JE NEBITNO KOJE JE IME NA VRHU, BITNI SU REZULTATI I NAPREDAK. Još jednom, ne mešajte napredak i brojnost klubova sa BSS-om, za klince su zaslužni klubovi i animacija istih.
Donedavno ni ovaj vid komunikacije nije bio moguć, pa je tada bilo još lakše vladati. Ovo IPAK neko čita. Samo što taj koji čita podmeće druge da u njegovo ime pišu. To dovoljno govori o samom karakteru osobe.
Dakle, MI treba da se BORIMO da se ovaj sport unapredi, a ne da BRANIMO Dostaniće ili Veličkoviće, kapirate? NADAM se da kapirate...


Čekaj malo, pa čemo sve ovo! Ti hoćeš da kažeš da je tebi svejedno ko će gde sedeti i da te zanima samo položaj sporta! Pa zašto onda pljujete po Dostaniću?! Jel nam VD generalni sekretar izvadio vize?! Nemam nameru više ovde da se prepirem, jer vidim da ne vodi ničemu i posle ovog posta gore mi nije jasno šta hoćeš u stvari da postigneš!? Ja sam apsolutno nepristasan, možda to ne izgleda tako ali jeste, mislim da je Dostanić lično puno uradio za MTB i da je podržavao maksimalno ono što je mogao. posle fijaska na Kipru je on crveneo takođe dok su drugi pljuvali kako je mogao da proćerda pare.... Mi dobijemo 650.000 a oni 11.000.000 mislim to je ravnopravno! Ako dobijemo tih 2.000.000 koji su u planu i za koji ima program biće super, jer nam tolike pare nikad nisu date! A cifre koje su bile obećavane ako se sadašnja vlast skine ko zna da li bi bile ispoštovane, povučeni iskustvom da se u kancelariji zaturi pozivno pismo za vize i prijavu dovoljno govori koliko su ovi drugi zainteresovani za MTB! Verujem da će ovo biti moj posledji post jer nema svrhe pisati!
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com

#32 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 05:07 PM

Sto se tice tih famoznih bicikli koliko sam ja upoznat za to je glavni "krivac" Stevic i u pitanju je bilo sto se tice MTB-a 5 bicikli... Po onome sto je meni preneseno, njegova zelja je da te bicikle voze oni koji su uspesni i koji predstavljaju buducnost srpskog biciklizma... Tako da...o tome treba da se obratite njemu, mada nisam siguran da je vise zainteresovan za to... Pokvaren covek sta cete...

Sto se tice tih famoznih 2.000.000... samo mi reci kakve su to pare i od koga?... Da nisu mozda slucajno od sponzora? Bojim se da se i za tih 2.000.000 treba obratit Stevicu posto nespobnjakovici zive godinama na konto uspeha takmicara... za koje su se tako svojski borili... Nemoj da pricas o drzavnim parama kao uspehu aktuelne garniture, to je nesto sto nema nikakve veze sa tim ko je na celu BSS-a... Da u ovoj drzavi neko malo vodi racuna, dobro bi pretresao ko zivi na racun cega... Sad mi je i jasno zasto su prosle godine strahovali da li ce Stevic da vozi...

Kao sto Miša reče...moj stav je odavno poznat, kao i stav Bounty-ja... Nisam ga kao pojedinci menjao svake godine u skladu sa licnim potrebama... Nas klub za sve uspehe duguje samo sebi i onima koji su bili u njemu, vozili za njega i dobronamernim prijateljima koji su nam pomagali, druzili se sa nama, kapirali sta sve vreme hocemo da kazemo... Nismo se poput nekih drugih slihtali, nismo krili svoje propuste i uvek smo spremni da stanemo ispred svakog svog i dobrog i loseg koraka. Jer napraviti gresku nije greh niti nesto lose. Greh je kad neces da cujes nekog drugog kad ti ukazuje na to, a ti ko slepac neces da cujes, priznas....Ako je od nekog, koje vecito trn nesposobnim, mnogo je priznacete...

Leba smo se najeli od biciklizma, pa bi sad malo i dezerta... Bojim se da pricate o skroz nekim drugim ljudima koji su Vam pruzili samo puku demagogiju i krace setnje vani cisto da se vidi da bez njih ne mozete... Kad budete skapirali da je vas vreme proslo...mozda cete se setiti, da je trebalo sa mo malo da budete bezobrazniji prema onima koji sve vreme su prodavali maglu...Ustvari mozda se ogrebete za neku kancelariju BSS-a.
Mogu samo da se pridruzim Miši u priči o borbi za sport, a ne borbi ko je jedini pametni VODJA bez koga se ne moze...ali bojim se da je to.... odavno ispricana prica.



Vidim da nisi dobro informisan, pa hajde da ti odgovorim trebalo je da stignu 2 MTB-a od kojih bi jedan bio zadržan u privatnom vlasništvu a drugi bi bio raspoloživ za najboljeg!


Šta kažete na to?!

Mislim da je jasno da bi se tako raspolagalo i sa ostalim sredstvima, 3/4 u privatne ruke a 1/3 biciklistima! Kažem ja da je ta 1/3 dvanaestocifrena onda bi verovatno pričali, ali pošto tako verovatno nije ni u fudbalu mislim da su sve ostalo prazne priče!

Da li misliš Bojane da je 1 MTB dosta?!

Pozdrav ljudi
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com

#33 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 05:39 PM

A sto bi Dostanic crveneo zbog Kipra???????? Valjda je imao ko da crveni za Kipar... Za Kipar sigurno nisu trebali da crvene ni Djuka ni Boris, a najmanje Dostanic... Zna se ko nije hteo da cuje da se ide u Tursku, gde su raundovani takmicari uzimali bodove...

A o odnosima ko je dobio koliko, na ovaj nacin se sigurno ne raspravlja... Znas u politici, a ovde je mnogo sta ispolitizovano zna se da nicija ne gori do zore... Sta cemo da radimo kad jednog dana uzjase u sedlo neki ubersoldier drumas?... Hocemo li i tad da zivimo od 5 minuta jahanja u Upravnom odboru BSS? Jasno je svima nama da postoji nerealan odnos u preraspodeli novca, ali na nacin na koji to neki rade sigurno necemo doci do najboljeg odnosa...

O planovima......... Eeeeeeeeeee o planovima... Jel se planovi prave medju 8,10 pari ociju? Jel nas neko ikada pitao: A sta vi imate da predlozite u svrhe unapredjivanja biciklizma? Prijatelju moj svaki iole razuman predlog za ravnopravno ucesce svih klubova je jos na MTB skupstini u martu odbacen u svrhu odbrane "velikana". Proforme su ukljucili Dejana iz Kojota zato sto je covek pismen i zato sto je preveo Pravilnike. Ustvari sta su to Pravilnici, koji ce nam djavo Pravilnici, od toga se ne okrecu pedale. Vidim setili su se da spomenu to, nije hteo covek da im sredi rezultate, pa mu se sve moze izbrisati sta je uradio... Nisu umeli sami da sastave Pravilnik, nego su ga nepismeno prekucavali, izbacujuci svaki deo koji je pozivao na odgovornost izabranih predstavnika... Lepse je valjda da se zivi od "cistog" voluntarizma, pa sto bi onda odgovarali za bilo sta... I nisam ja pljuvao Dostanica, nego celu saradu koju su napravili svojim urokljivim planom...

Pa valjda cu malo vise da poverujem Stevicu zahvaljujuci cijim uspesima zive godinama, evo usicarili su jos 4... Sto nisi izasao sa njim da mu kazes, Ivane navuklite majmuni, zloupotrebilite, nego je jedini takmicar koji je imao petlju da izadje da pljune na one koji nisu njegov uspeh adekvatno ispratili...pa ma ko to bio...sad ovi, sutra neki drugi... Ja ne znam ko je kakav, mogu samo da malo pogledam kako oni koji znoje dupe gledaju na to kad im neko zloupotrebljava uspehe i prvo mogu da postujem njihovo misljenje, valjda znaju najbolje sta su radili... A u biciklizmu...retko kojih uspeh nije samo uspeh takmicara...

A vi ostali takmicari koji imate uspehe...nabijte se u svoje male zivote u nadi da ce vam neko zbog toga pruziti priliku da odete MOZDA, AKO BUDE PARA, AKO NEKOG NE MRZI DA IZVADI VIZU, u neku tursku, grcku...
  • 0
.

#34 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 05:45 PM

Da li je jedan bajk malo ili nimalo... Verovatno da je nimalo... Mislim da je cela prica sad i izgubila formu sta bi ko dobio...
Mozda si i u pravu... Mozda su ovi stvarno gori... Al... nama je kao alternativa ponudjen UROK, ponudjeno nam je kad god smo nesto pokusali da uradimo. A mislim da ako nista drugo da smo ucinili mnogo na komunikaciji, dobroj ili losoj, al smo je mrdnuli.. Mozda bi to isto neko drugi uradio, nije bitno, mi smo. I za to nam niko nikada nije rekao ni hvala, nismo ni trazili. Samo smo trazili da se ima malo vise postovanja prema svim klubovima, da svi klubovi znaju sta se radi, da svi klubovi mogu da nesto poguraju, jer kao pojedinci ne mozemo.
A sta smo dobili?!? Dobili smo spletke prvo u MTB-u, a sad i u BSS-u... A ti si cini mi se licni svedok, kako se moze poigravati sa takmicarima... Zasto je sad problem kad se neko sa Stevicem poigrava?
Malo je previse cupav i dlakav ovaj biciklizam... Malo se suvise neki iz ciste ljubavi ovoliko grebu....
  • 0
.

#35 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 December 2007 - 05:55 PM

Čekaj malo, pa čemo sve ovo! Ti hoćeš da kažeš da je tebi svejedno ko će gde sedeti i da te zanima samo položaj sporta! Pa zašto onda pljujete po Dostaniću?!


Pa ko je na vlasti crni NEMANJA iako ti je prezime BELO!!! Ko raspodeljuje sredstva, ko odlucuje o svemu...Uh, sad sam se setio - najveci krivac je Petar Vrcek - Pera kuvar, OPROSTITE MI MOLIM VAS!!! A zasto si se zacudio da mi je sve jedno ko gde sedi - pa u normalnim drzavama narod i nije briga ko gde sedi dok sve funkcionise kako treba. Kamo srece da ne znamo ko gde sedi i u MESNIM ZAJEDNICAMA...A da li si mozda mislio da me druga strana DEBELO placa za ovo sto pisem, u stvari kritikujem onog ko da manje :twisted:
Ako nije jasno sta je cilj svih ovih postova - onda nemoj vise ni pisati, definitivno se ne kapiramo po ovom pitanju, druzicemo se na trkama normalno kao i do sada, privatno, ovo je ionako samo sukob misljenja.

Mi dobijemo 650.000 a oni 11.000.000 mislim to je ravnopravno!

Da li ovde treba nesto jos dodati...sam si sve rekao a onda pitas ko i zasto se proziva ( ne PLJUJE, ovde niko nikog nije vredjao i pljuvao ).

A cifre koje su bile obećavane ako se sadašnja vlast skine ko zna da li bi bile ispoštovane

pa zar nisam VEC napomenuo" gledam širu perspektivu i sliku, pa zar vam nije do sada već kristalno jasno da i da su izglasani drugi, ako se ništa ne bi desilo bolje sledeće sezone - istim tempom bi i o njima pisao i kritikovao!!! "
Alo ljudi, ako citate - citajte - ali STVARNO!!!
Ok, ajde vi lepo na trening, manite se politike. Nije to za vas.
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#36 pravda

pravda
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 09:58 PM

OSTAVKA JE RESENJE , KOJU PRSEDNIK NE SME DA DA JER JE UCENJEN....
COVEK OMRSO 10 KG, NE MOZE DA SPAVA, VEC JE RAZGOVARAO SA SVOJIM MENTOROM , REKOMU JA CU DA DAM OSTAVKU, A OVAJ GA NAPAO BRATE STA MU NIJE REKAO,
SAVETOVALI SU SE I POKUSACE JOS JEDNOM , IMAJU NEKU GLUPU FORU ALI SU PROVALJENI, LJUDI U PITANJU JE SITNA LOVA.... A JEB. CEO BICIKLIZAM...
  • 0

#37 pravda

pravda
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 05 December 2007 - 10:27 PM

Trebalo bi i u biciklizmu uvesti LUSTRACIJU brate isprljo si ruke, unistio par generacija, svetio se zbog suprostavljanja, mazio po guzi golobrade decake E Vise nemozes biti ni u kakvom SAVEZU ni u biciklistickom ni u Sudijskom, a ko pruzi podrsku lopovima i pedofilima svesno ili nesvesno USRANOM MOTKOM ga treba proterati, nek znaju ja sada javno kazem, kad ih budemo poterali OBJAVICE SE I KAD IM JE PRST OMAKO SA PAPIRA KAD SU GUZICU BRISALI.
Ma covece oni su Maligni tumur za biciklizam, svi se prestrojavaju a OVA nas MAGILA UZJAHALA PA NE SILAZI.
Pa zar misle da ljude iz MTB kupe za saku dinara, sve je to SMISLJANO dugo dugo. Nisu smisljali kako da ujedine biciklizam.Vec kako da na krilima podele LETE.
Prvi put PRAVI LJUDI Nude POMOC, DAKLE SMENA GENERACIJA, ne mozes brate da se zajebavas sa takvom PONUDOM, oni nude MLADOST, POLET,ELAN, ZAMAJAC, MASOVNOST, NOV NACIN RADA (I Druma i MTB) konkretne stvari, LISTA ROBE I NOVCA kome kada kako, A ONI HUSKAJU buskaju da bi OPSTALI, PA DOKLE DA NAS NEPISMENI VODE,
Presednice, nemoj da strahujes, Cacani nisu cvikali nikad , PODNESI OSTAVKU , nisi ti los covek ali nemoj da tobom manipulisu.
Nisi nikad bio KVARNIC pa nemoj ni SAD. A ja cu se licno pobrinuti da do kraja godine podneses OSTAVKU I DA se PRIDRUZIS EKIPI KOJA CE TI POKAZATI ono sto nisi imao priliku da NAUCIS DOK SI VOZIO
  • 0

#38 gajicic

gajicic
  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Postavljeno 06 December 2007 - 12:33 PM

Pozdrav bajkeri...
Do skoro nisam znao da imate forum i da medjusobno komunicirate i pokusavate da resite neke stvari, koje su za vas nedokucive jer imate vrlo malo informacija i vrtite se u krug...
Citajuci sve sto pominjete, ne mogu da verujem o kakvim stvarima vi raspravljate i na koji nacin.Imate dosta neistinitih informacija. Rado cu se ukljuciti u vase rasprave i koliko budem mogo pomoci vam u njima. Znate da sam ove godine radio u savezu,tako da kompletnu pricu znam od a-š jer sam direktno u nju bio ukljucen....a inace sam u biciklizmu od '90 i prosao sam sto sta i od ljudi i biciklistickih garnitura o kojima vi ne znate ili znate vrlo malo....
Jedan komentar na djuku. Vidim dosta energije u tvojim komentarima, to je dobro za sportistu i treba da nastavis tako da guras, ali tu energiju okreni na sportsku stranu. Ne znam kakve su ti zaista ambicije da napravis nesto od svoje sportske karijere, ali mozes naci ljude koji ti, a i svim mladim i perspektivnima, mogu zaista i pomocu u nekom ozbiljnijem afirmisanju za razliku od ljudi koje podrzavas.Siguran sam da ces malo drugacije da razmisljas kad saznas neke stvari..Izneo si na forumu mnoge neistinite stvari,verujem ne svojim namerom vec ne poznavanjem istih. Veruj mi da smo gile, stevke i ja ponesto i naucili u nasim sportskim i zivotnim karijerama koje smo pravili tamo vec negde...
Savet: da bi bio sampion nauci da uzimas ono sto ti pripada.
Pozz
Rado cu odgovarati na sva vasa pitanja...
  • 0

#39 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 06 December 2007 - 01:48 PM

Drago mi je da se u diskusije na forumu ukljucuju ljudi koji mogu da daju vise informacija o desavanjima u biciklizmu. Slazem se da u svim ovim komentarisanjima ima verovatno i neistina i istina, ali glavni razlog za to je ponajvise nedostatak zvanicnih i tacnih informacija. Postoji jedna cudna vrsta sujete koja dolazi od vrha biciklizma, pre svega ljudi koji vode ovaj sport, prema kojoj ljudi koji vole ovaj sport ne treba da znaju nista o planovima, desavanjima i bilo cemu... Zbog toga verovatno i dolazi do toga da svi pomalo lupetamo.
Do pojave ovog foruma, nasega na http://www.escbounty.info/smf koji se dosta bave kako desavanjima tako i problemima u ovom sportu, protok informacija je bio mogu slobodno da kazem skoro ravan nuli kad su u pitanju takmicenja. Verujem da vise informacija sigurno moze da doprinese masovnosti biciklizma, pa bio on brdski, bio drumski.
Ono sto meni najvise smeta je sto se svaka prica koja bi pocela da se vrti na forumima, a bilo je mnogo konstruktivnih kritika bez ikakve zle namere, bila docekana na noz od strane pojedinaca (necu da pominjem ko, verujem da takvih ima na svim stranama) sa najgorim mogucim objasnjenjima, kako neko nema pojma, ne zna, do famoznog kako je bolje okretati pedale nego pisati na forumima. Na forumima ima svih profila ljudi, od pametnih do manje pametnih, od neskolovanih do vrlo skolovanih, od hobista do najboljih biciklista, a svima nam je zajednicka ljubav prema biciklizmu. Dobro je pedalirati, ali mislim da je kod nas malo profesionalaca koji zive od biciklizma. Mnogo je vise onih koji rade, koji nemaju vremena da se uvek pojave na nekom dogadjaju, ali su zato vrlo zainteresovani da cuju sta se desavalo...
Mi u Bounty-ju se bakcemo u takmicarskom biciklizmu tri godine i mozda nismo najbolje upoznati ko je sve sta radio... Ono sto znamo, sto smo videli, pa zato ne treba niko da nam objasnjava ko je kakav, je da ima mnogo, mnogo problema zbog nepostojanja komunikacije i pre svega velike sujete. Licno mi je proslogodisnja Skupstina BSS-a bila toliko smesna zbog nacina komunikacije, ako je to tako duzi period, verujem da onda nisam nista ni propustio. Ono sto mi uporno pokusavamo da promenimo je da se o planovima u ovom sportu prica na mnogo sirim osnovama, kako bi se moglo realno sagledati sta se moze, a sta ne moze. E tu moram priznati da nailazimo na tvrd zid... Jos ako dodamo jaz koji postoji, ne znam samo zasto, izmedju drumskog i brdskog biciklizma...onda je rezultat valjda ovo sto gledamo, slusamo, citamo zadnjih par nedelja. Ozbiljni sportovi ne prave planove izolovano od klubova, mi nemam lokalne lige kao fudbal, kosarka, imamo uvek samo prvu ligu. Mnogo jaci sportovi su pali zbog takvih izolovanih planova, sta onda mi da ocekujemo... Da ocekujemo kada ce da dodje "nasa" garnitura kako bi imali svojih 5 minuta?
Bojim se da je to jadno i bedno...
  • 0
.

#40 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 06 December 2007 - 02:01 PM

Pozdrav bajkeri...
Do skoro nisam znao da imate forum i da medjusobno komunicirate i pokusavate da resite neke stvari, koje su za vas nedokucive jer imate vrlo malo informacija i vrtite se u krug...
Citajuci sve sto pominjete, ne mogu da verujem o kakvim stvarima vi raspravljate i na koji nacin.Imate dosta neistinitih informacija. Rado cu se ukljuciti u vase rasprave i koliko budem mogo pomoci vam u njima. Znate da sam ove godine radio u savezu,tako da kompletnu pricu znam od a-š jer sam direktno u nju bio ukljucen....a inace sam u biciklizmu od '90 i prosao sam sto sta i od ljudi i biciklistickih garnitura o kojima vi ne znate ili znate vrlo malo....
Jedan komentar na djuku. Vidim dosta energije u tvojim komentarima, to je dobro za sportistu i treba da nastavis tako da guras, ali tu energiju okreni na sportsku stranu. Ne znam kakve su ti zaista ambicije da napravis nesto od svoje sportske karijere, ali mozes naci ljude koji ti, a i svim mladim i perspektivnima, mogu zaista i pomocu u nekom ozbiljnijem afirmisanju za razliku od ljudi koje podrzavas.Siguran sam da ces malo drugacije da razmisljas kad saznas neke stvari..Izneo si na forumu mnoge neistinite stvari,verujem ne svojim namerom vec ne poznavanjem istih. Veruj mi da smo gile, stevke i ja ponesto i naucili u nasim sportskim i zivotnim karijerama koje smo pravili tamo vec negde...
Savet: da bi bio sampion nauci da uzimas ono sto ti pripada.
Pozz
Rado cu odgovarati na sva vasa pitanja...


Izuzetno mi je drago da si ovde sa nama!

Moja pitanja su sledeća!? Da li je istina da zbog kašnjenja i neodgovornosti svih u kancelariji BSS letos ni jedna viza nije dobijena na vreme!? Mi se cimamo, treniramo i na kraju dv adana pred put nam otkažete!? KO JE KRIV?! Uglavnom si ti spominjan kao faktor koji je sve trebao da sredi i da zbog tebe mi nismo išli na trke! Hajde nam objasni stvari koje ne znamo, o kojima se ćuti! Što se mene tiče možemo i u 4 oka da popričamo, možete da nas pozovete sve kompletno na sastanak i da crno na belo izložite sve što imate! Možeš da mi pošalješ Privatnu poruku ukoliko ne želiš da ovde napišeš neke stvari!

Pozdrav
  • 0
www.nemanjavajs.com

www.novisadbike.com




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika