Sve o nablama
Postavljeno 12 May 2026 - 07:09 AM
Пробаћу да окренем подлошку да испупчење налегне на унутрашњи прстен, ако је уопште могуће. Она јесте мало испупчена па њена друга страна (удубљена) се наслања на лежај. Мислио сам да је тако дизајнирана, па да удубљење ре стране не притиска саме лежаје. Ко би знао, можда није оригинална, а мођда се деформисала некако. Лежајеви ми делују у реду пошто се сви врте нормслно, а нема ни луфта.
Стављање танке подлошке је успело и сад се
IMG_8768.jpeg
IMG_8769.jpeg
IMG_8770.jpeg
IMG_8771.jpeg
IMG_8772.jpeg
IMG_8773.jpeg
IMG_8774.jpeg
Раније нисам приметио да већ постоји подлошка баш до тела фрихаба, мислио сам да је нека заштита лежајева. Та оригинална подлошка је у сребрној боји и има мало испупчену контуру, могуће да јој је функција да онемогући да се лежајеви фрихаба и главе наслањају један на други. Ја сам додао другу подлошку (црна боја) али ништа посебни нисам постигао, када добро стегнем капе осовине, она се теже врти, чак се врти заједно са точком и у оном смеру у којем би требало дс стоји, а мало лакше иде тек кад отпустим капицу с једне стране. Сви лежајеви се одлично врте кад извучем осовину. На сликама се виде лежајеви, осовина, оригинална подлошка на лежајевима и на осовини и додата друга подлошка.
Кад сам већ у теми:
Радтавио сам једну предњу Деоре главу новије серије ради подмазивања и са једне стране је било 10, а са друге 11. Шимано за ту главу на слици приказује по 11 куглица са обе стране. На страни где их је 11, куглице стоје тесно, на супротној мало размакнути. Подмазсо сам и врстио тако и нисам приметио неки проблем. Да ли ипак да дидам ону која недостаје или то није од претеране важности?
Још једно питање: имао сам само неку баш густу маст, да ли се препоручује нека мање густа ради лакшег окретања?
https://www.2bike.rs...m-dura-ace-100g
Видео сам ову и још неке нешто јефтиније на берзи.
Проблем је решен, нашао сам тању'/ужу подлошку и сад се ова глава лепо врти.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika