Jump to content


Fotografije

Selektori zadovoljni pripremama


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 February 2010 - 11:38 AM

"Selektori Srbije Radiša Čubrić (drumski biciklizam) i Ivan Davosir (planinski biciklizam), ocenili su prve zimske pripreme čistim desetkama.

Na sednici Upravanog odbora Biciklističkog saveza Srbije (BSS), kojom je predsedavao predsednik Dragan Dostanić, razmatrani su njihovi izveštaji o pripremama u Bjeloj, odnosno Sušnju kraj Bara i zaključeno je da se ulože napori da se organizuje, do prvih trka u sezoni, još jedno okupljanje reprezentativaca, ukoliko vremenski uslovi u Srbiji budu loši.
"Program smo ispunili u celini, radilo se naporno sa treninzima i od pet časova i više. Atmosfera je bila odlična, stariji su prednjačili, mlađi biciklisti su imali šta da nauče. Hotel „Vila Mirela“, čiji je jedan od menadžera nekadašnji biciklista Aleksandar Jugović, pružio nam je izuzetno gostoprimstvo uz odličnu ishranu", naglasio je selektor Radiša Čubrić.

Na pripremama su bili, između ostalih, Ivan Stević, Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara, Nikola Stefanović (Partizan Srbija), Jovan Zekavica (Borac – Partizan Srbija), Gabor Kasa (Spartak Subotica), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić, Jovan Rajković i Dejan Marić (Železničar MBN, Niš), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo), Marko Vuleta Đukanov (As Apatin) i Aleksa Marić (Crvena zvezda).

Selektor za planinski biciklizam Ivan Davosir radio je na pripremama sa trenerom reprezentacije Igrom Jemcovim i takođe je veoma zadovoljan. Na pripremama su bili Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Boris Popović (Ris sajkling Novi Sad), Ivan Jovanović (Metalac, Kraljevo), Ivan Tomić (Progresiv, Beograd), Oliver Štrbac (Fanatik), Akoš Brindza (Kapriolo, Bačka Topola) i Aleksa Marić (Crvena zvezda). Predsednik BS Srbije Dragan Dostanić i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović obišli su obe reprezentacije, kao i juniorsku selekciju, koja je nešto kasnije doputovala u Bar.

Pavlović je pohvalio rad u reprezentacijama, posebno za planinnski biciklizam istakavši da su programi treninga, priprema, analiza i testiranje vozača bili na svetskom nivou. On je istakao i da su obavljena i testiranja sa juniorima, koje je na pripremama vodio selektor kadetske reprezentacije Nikola Jakpvljević i trener Marko Nikićijević. Reprezentacija u drumskom biciklizmu prvu trku ima 7. marta u Trstu, a „planinci“ odlaze početkom marta na dve trke visoke kategorije u Tursku.

Formirana je i Stručna komisija BSS. Uz predsednika Radomira Pavlovića, u njoj su i Branko Banović direktor Partizana, dok će drugi član biti predstavnik klubova za planinski biciklizam Srbije, koji će uskoro biti imenovan. Po potrebi u radu će učestvati i selektori i članovi stručnih štabova reprezentacije. Stručna komisija će razgovarati i sa kandidatima za selektora za mlađe kategorije i u najskorije vreme će UO BSS predložiti rešenje za tu funkciju. Prihvaćen je i kalendar takmičenja, broj trka za Biciklističku ligu Srbije u drumskom biciklizmu za elitu ograničen je na deset, ali će mlađe kategorije imati 12."

Izvor B92
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika