Jump to content


Fotografije
- - - - -

Duboki potok, Barajevo i jos ponesto


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 pauza

pauza
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 646 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 April 2007 - 10:44 PM

21.04.2007.
Ciklosvet Srbija

Sa parkiralista na Adi Ciganliji krenuli smo starim Obrenovackim putem prema Barajevu. Vozili smo kroz Srmecicu, a onda presli preko Ibarske magistrale na put za Barajevo. Najpre smo se zaustavili kod lovackog doma na ulasku u Barajevo, da vidimo Drvo zivota i jos svasta-nesto interesantno (stari fijaker, koze i jarice, konja Barona, krajputase, staru kucu, spomenik...).

Drugo odmaraliste nam je bilo na vestackom jezeru Duboki potok, gde su nas sustigli jos dvojica biciklista, nasih drugara. Tu smo malo posedeli, pojeli banane i ko je sta poneo, a onda se uputili prema Vranicu.

U Vranicu smo posetili autenticnu kucu u kojoj se krio Karadjordje, usli u drvenu crkvu i obisli crkveni muzej koji ima veliki broj interesantnih eksponata. Od ljubaznog oca saznali smo da je njegova zelja da napravi etnoloski muzej na tom mestu, sto mu od srca zelimo. Jos jedna zanimljivost vezana za metoh ove crkve je sto uzgajaju pcele, tacnije samo matice, koje posle ustupaju i prodaju pcelarima.

Po obilasku svih tih znamenitosti, vratili smo se kroz Mostanicu i Makis kucama (deo ekipe je zavrsio u basti jednog restorana na Savi).

U laganoj i zanimljivoj voznji, koja je povremeno bila veoma naporna zbog cestih uzbrdica i nizbrdica, proveli smo ceo dan i presli oko 80 km.

Fotografije s ovog izleta: http://picasaweb.goo...011/DubokiPotok
  • 0




1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika