Jump to content


Fotografije

2 disk or not 2 disk?


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
1 odgovora na ovu temu

#1 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 06 February 2007 - 07:31 PM

Evo, ovako. Trenutno sam u planovima da od dva bicikla frankenštajnisanjem i uz malo ulaganja sa strane skrpim jedan 'vrlo' i jedan 'pristojan', naravno, gledano u okvirima ograničenog budžeta.

U tom frankenštajnisanju, onaj bicikl koji će završiti kao bolji pozadi ima disk, i tu u dogledno vreme spasa nema. (Ovde ste valjda i sami shvatili da govorimo o mehaničkim diskovima :) )

E sad, šta uraditi napred?

Na raspolaganju su mi jedan lep, ali ne i fancy točak sa diskom, i jedan battle-hardened ne-fancy točak za V, tj ovaj sa starog bajka.

Opcije:

Napred ostaviti isprobani i provereni SRAM 7.0 V-brake sa starim točkom i 0 potrebnog ulaganja.

Napred staviti diskove uz ulaganje.


D point iz da trenutni diskovi i nisu baš nešto (khmtektrokhm). Pozadi nije bitno, ne divljam, a i ovakvi kakvi su mogu da lockuju točak. E, napred se itekako OSETI.
Da se ne lažemo, sišao sam i tim i takvim diskovima niz podosta stepenica /u cugu/ bez problema po pitanju zaustavne sile, ali ruka mi otpade vukući kočnicu, a starim bajkom tu siđem ovlaš se pridržavajući za istu jednim i po prstom.

Možda je do ručki? Na starom bajku su Avid 7 ručke, na ovom diskoičnom Deore? Možda do podešenosti? Možda je trebalo namestiti ručku da 'hvata' kasnije-ergonomičnije?
(Kočnice su mi podešene, zbog grada & uslova u istom, da hvataju 'na dlaku')

Ako je odgovor 'ne, samo je do mehanike tamo dole" - onda, koliko bi me koštalo zadovoljstvo prelaska na neki malo kvalitetniji mehanički sistem?

Nemojte sad da 'uzmi hidrauliku'jete osim ako ne možete da mi obezbeditie vrlo jeftinu i vrlo ispravnu dotičnu (da se ima para ne bih ni pitao ovde, lako bih se snašao i sam :) )


Elem.
Čuvši i pogledavši, vidim da se u mojoj varijanti 'govori' u Avidovim BB7 ili eventualno 5.

Instant pitanje - zna li neko pošto su iste u Capriolu, da ne šetam/telefoniram?
(#$&!$ i njih i njihov 'online cenovnik')

I, možda zanimljivije - možda ih neko nudi 'ovako'? :)


Otovren za predloge, sugestije, komentare, saradnju
:wink:
  • 0

#2 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 February 2007 - 08:08 PM

Mehanicki diskovi su jedno vreme bili "fensi" jer su bili nesto novo i drugacije od klasike - V brake-ova. Ono sto se kod njih odmah videlo je da osim sto koce po kisi i ostalom losem vremenu i ne trose se plocice kao kod V-brake opcije, velikih prednosti nije bilo. Generalno, V-brake mnogo bolje koci od mehanickih diskova. JEDINI koji su dobili "aplauz na javnoj sceni" su AVID mehanicki diskovi i oni se preporucuju u mehanickom modu.
Sve ostalo se svodi na hidrauliku za koju si rekao da nemas kinte. Eventualno, mozes da pratis oglase, pa ako se neko javi da iste prodaje - pazari.
Dakle, ako imas zelju da kupujes mehanicke - AVID su ti po meni izbor. Ne znam koliko su u radnji, predpostavljam oko 80-90 eur u varijanti BB5, BB7 verovatno x2.
Sto se tice tvoje problematike, ovako na daljinu je tesko reci sta nije kako treba, mozda treba menjati plocice jer su se istrosile, ili ih doooobro ocistiti od prljavstije, nastelovati sistem...
Ja sam davno imao mehanicke diskove, setovanje mi je bilo da koci na jako kratki potez rucice i to je funkcionisalo, ali sam ih brzo zamenio hidraulikom.
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika