Jump to content


Fotografije

PRVENSTVO SRBIJE U BICIKLIZMU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 Hari

Hari
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 April 2009 - 08:22 PM

PRVENSTVO SRBIJE U BICIKLIZMU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA
P R O P O Z I C I J E

Organizator takmičenja je BICIKLISTIČKI SAVEZ SRBIJE i Biciklistički savez Vojvodine.

DATUM ODRŽAVANJA: 09.05.2009. ( SUBOTA )

PRAVO NASTUPA: imaju učenici i učenice od III do VIII razreda osnovnih škola sa teritorije Republike Srbije koji redovno pohađaju nastavu. Učenici koji su registrovani i poseduju BICIKLISTIČKU LICENCU (aktivni biciklisti) nemaju prava učešća. Ekipu čini najviše 6 takmičara po kategoriji (3 niži razred+3 viši razred u katergoriji) posebno dečaci posebno devojčice. Školu može da predstavlja najviše jedna ekipa po kategoriji. Direktno pojedinačno pravo nastupa imaju prvih pet takmičara iz svake kategorije ukoliko je Grad-Opština održala svoja prvenstva. Takmičari sa ovih takmičenja ne moraju biti članovi svojih školskih ekipa. Za najuspešniju školu se proglašava škola čiji takmičari osvoje u svim kategorijama najviše prvih mesta. U slučaju istog rezultata uzima se broj drugih mesta, u obzir se uzimaju rezultati svih kategorija u obe konkurencije.

OPŠTA PRAVILA: takmičari voze na sopstvenu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za dela učinjena takmičarima ili koja učine učesnici prema sebi ili drugim. Škole nastavnici i vođe puta su odgovorni za osiguranje i zdravstvenu sposobnost svojih učenika. Obim i intezitet napora koji se zahteva na trci ne prelazi školskim programom predviđene nastavne aktivnosti časova fizičkog vežbanja u školi.

PRIJAVA i PODELA BROJEVA: na mestu starta Novi Sad - SPENS - ul. Maksima Gorkog do 13,3o sati na dan održavanja takmičenja.

STAZA: Takmičenje se organizuje na kružnoj stazi oko "SPENS"-a u Novom Sadu. Krug čine sledeće ulice: Maksima Gorkog-Sutjeska-bul. Cara Lazara-bul. Oslobođenja dužina kruga 2 km Zatvorena za saobraćaj i celom dužinom asvaltirana.

TAKMIČARI NASTUPAJU NA SVOJIM BICIKLIMA SVIH MARKI I TIPOVA

SATNICA: 14,oo sati
I kategorija 3. i 4. razred 1 krug.
II kategorija 5. i 6. razred 2 kruga
III kategorija 7. i 8.razred 3 kruga
Devojčice voze odvojeno od dečaka

NAGRADE: za tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u svakoj
kategoriji medalje. Prelazni pehar za rezultatski najuspešniju školu. Za prve tri rezultatski najuspešnije škole nagrada B I C I K L. Organizator ostavlja mogućnost obezbedjenja fonda praktičnih nagrada, što zavisi od sponzra i donatora koji se uključe u organizaciju, o čemu će se obaveštenje dati pre starta.

NAPOMENA:PREPORUČUJE SE DA TAKMIČARI NOSE BICIKLISTIČKE KACIGE. OČEKUJEMO da obavestite svoje učenike i upoznate ih sa ovim propozicijama. Organizator zadržava pravo izmena i dopuna propozicija kao i broja krugova, što zavisi od broja prijavljenih takmičara i dužine kruga. Obaveštenje o izmenama i dopunama biće objavljeno pre starta svake kategorije. Zahvaljujemo se na saradnji i sportski vas pozdravljamo...
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika