Jump to content

Photo

Kako se oporaviti posle loma ruke

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 broker975fx

broker975fx
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 170 posts
  • LocationBeograd

Posted 16 June 2026 - 07:03 PM

Klinac mi je imao tezak pad u Mariboru.
Palo klasicno preterivanje, trenutak nepaznje i verovatno nedostatak iskustva.

Dobro je i proslo u kakvom je stanju kaciga, body armor jeftino je i prosao.
Od ostecenja pored, modrica po rebrima i ramenu dobio je jednu ozbiljnu posekotinu u predelu iznad kuka koja je zahtevala hirusku intervenciju (ozbiljan sorc za zastitom kukova je prva sledeca srvar koju ce da dobije). Takodje stradala je ruka, ustvari u saci skafoidna kost. To je neka mala kost koja zbog slabe prokrvljenosti prilicno sporo zarasta. Sve u svemu trenutno se zavrsava 5 nedelja gipsa. Iskreno se nadam da ce ga sutra skidati mada se gips za nju cesto nosi i po 7 nedelja.

Da li neko ima predlog dalji oporavak i predlog gde ici na fizikalnu terapiju, kod nekog ko radi sa biciklistima, po mogucstvu nekog ko je upoznat sa agresivnijim disciplinama.
  • 0

#2 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 666 posts

Posted 16 June 2026 - 08:28 PM

Uf, žao mi je, takvi padovi uvek mogu da budu zajebani.

Što se fizikalne tiče ne verujem da postoji neko ko se baš specijalizuje za bicikliste, neka me ispravi neko ako grešim. A svaki fizijatar kome pomeneš agresivnije discipline će biti u fazonu "nemoj to da radiš" :) Sad šalu na stranu, ja sam posle operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena išao u Tendo i stvarno sam bio prezadovoljan i svuda ih hvalim i čak i sad idem nešto povremeno pošto sam imao malo rupturu kvadricepsa jer sam preterivao sa trčanjem. Ono što znam jeste da dosta rade sa baš sportistima, tipa kad sam ja bio tamo za koleno (što je cirka bilo 6 meseci fazon) je dolazila i ona Aleksandra Perišič koja je posle osvojila medalju na OI u tekvondu, a bio je i jedan čovek koji je baš radio stvari za šaku konkretno koga tada nisam poznavao, a ispostaviće se da je bivši vaterpolista i da je sada bio u sred nekog skandala nedavno :) Ali hoću reći ljudi rade baš profi i svakako preporučujem makar konsultaciju sa dobrim fizijatrom i kasnije terapije sa fizioterapeutima kada se završi priča sa ortopedima. 

• 0

#3 broker975fx

broker975fx
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 170 posts
  • LocationBeograd

Posted Yesterday, 08:38 AM

Zovem ih danas. Skinuli su mu gips ali bez bilo kakvog kontrolnog snimka, dakle bas smo katastrofa. Hvala ti za preporuku
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users