Evo i linkova ka istim sa Alija :
https://a.aliexpress.com/_EwsEqRj
https://a.aliexpress.com/_EIUPcvS
Posted 28 November 2024 - 03:28 PM

Posted 28 November 2024 - 08:47 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 29 November 2024 - 07:39 AM
Posted 29 November 2024 - 09:15 AM
Posted 29 November 2024 - 09:16 AM
Posted 29 November 2024 - 09:17 AM
Posted 30 January 2026 - 08:27 AM
Prođe već više od godinu dana od kad je ova tema postavljena, ali evo da dodam da i ja razmišljam o kupovini droper šticne ali se malo dvoumim zbog težine.
Jeste da je na MTB-u težina sekundarna stvar ali ja moj MTB volim baš iz razloga jer nije mnogo težak. ![]()
Nego kod mene je "problem" što sajle nisu interne nego eksterno rutirane pa bih samim tim ako bih imao komandu dropera na kormanu, morao i sajlu ili to hidraulično crevo, da rutiram eksterno. Nisam siguran kako to najbolje uraditi a da liči na nešto, čime i kako sajlu pričvrstiti na ramu? Jel radio to možda neko od vas? Ili da se manem toga i jednostavno uzmem onu šticnu što ima malu ručnu polugicu ispod sedišta. Jeste da je manje ugodno nego kad se ima komanda na kormanu, ali čini mi se da sam još uvek dovoljno sposoban da mogu jednom rukom da pritisnem tu poligucu dok vozim (pod uslovom da je stisnem na vreme, pre spusta, naravno).
Posted 30 January 2026 - 11:46 AM
Posted 30 January 2026 - 01:56 PM
Nisam eksterno rutirao jer su oba bajsa imala internu opciju, ali definitivno ne bih odabrao opciju da moram da se hvatam ispod sedišta za dropper. U smislu stoji to da možeš da ga spustiš pre nekog spusta koji vidiš ili znaš da postoji tu negde, ali kad voziš stazu koju ne poznaješ može neki spust i da iznenadi što bi se reklo. Plus nije neophodno da se uvek sedište spušta i podiže do kraja, dovoljno je praviti i manja prilagođavanja za neke stvari, pogotovu ako ideš nešto brže. Hoću reći ja po nekom iole zahtevnijem terenu malo malo pa drndam polugu droppera, ne mogu da zamislim kako bi bilo da moram stalno da skidam ruku s volana...
Posted 02 February 2026 - 01:16 PM
Posted 02 February 2026 - 01:50 PM
Ovaj konkretno nije odgovarajući jer je ovo verzija za Gravel bicikle, previše je mali hod za MTB. I to valja proveriti koliko ima mesta u ramu koliko može maksimalno da bude dropper, mada za hardtail to obično nije problem. Postoji Reverb AXS sa znatno većim hodom, ali bih rekao da je to prosto bacanje para osim ako ih baš debelo nemaš u višku, radi to sve lepo i na sajlu.
Posted 02 February 2026 - 05:20 PM
https://www.bike24.com/p2864330.html
i svi tvoji problemi su reseni
Posted 02 February 2026 - 07:26 PM
Ovaj konkretno nije odgovarajući jer je ovo verzija za Gravel bicikle, previše je mali hod za MTB. I to valja proveriti koliko ima mesta u ramu koliko može maksimalno da bude dropper, mada za hardtail to obično nije problem. Postoji Reverb AXS sa znatno većim hodom, ali bih rekao da je to prosto bacanje para osim ako ih baš debelo nemaš u višku, radi to sve lepo i na sajlu.
Post je bio šala ![]()
0 members, 1 guests, 0 anonymous users