Treba mu za vožnju najviše po ravnom, ali i da može uzbrdo i nizbrdo kad ustreba. Omiljen teren mu je niz stepenice, i preko dzombi, uz dizanje na zadnji i forsiranje hupsera, koliko ih je moguće naći na Novom Beogradu. Stručnjaci iz komšiluka mi kažu da ovaj Scott nema cvrstinu i da je to bicikl za lagani off road i da uzmem neki izdrzljiviji hardtail da gazi i lomi dok ne poraste jos malo a onda gledati full suspension bajs.
Ono sto mene zanima je, za ovakav tip avanturisticke vožnje, sta se preporučuje, koji je neki optimalan hod prednje, eventualno i zadnje viljuške. Čime da se vodim ako gledam izdrzljivije hardtail bajseve, šta je tu parametar koji obezbeđuje izdrzljivost, na šta obratiti pažnju. Takodje me interesuje, u slučaju full sus bajsa da li je bolje da zadnji amortizer bude uspravan ili vodoravan, kolikog minimalnog/maksimalnog hoda da bude?
Takodje ja sam 186cm/73kg vozim XC Centurion backfire fit e-650. Hod prednjeg amortizera je 100mm,interesuje me koliko je ovakav bicikl pouzdan za staze po Košutnjaku. Razmišljam se dal uzeti jedan za vožnju sa sinom a jedan za vožnju po gradu i po putevima a da se na njemu sedi sto komfornije i uspravnije 😁