Jump to content

Fotografije

Karbonski ramovi iz Kine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
22 odgovora na ovu temu

#21 Vladimir1981

Vladimir1981
  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Postavljeno 17 March 2025 - 09:51 PM

Da li je neko od forumasa, vozio, probao, kineskog
drumasa ili neki gravel, pretpostavljam da
njihove bicikle kod nas nigde ne mogu da se kupe
samo da se uvezu? Ovde ne mislim na karbon vise aluminijum... Pitam zato sto su i nove i polovne bicikle, mislim na gravele i drumase sa diskovima i polupristojnom opremom bezobrazno skupe kod nas... Isto mislim i za odnos kineskih i evropskih modela automobila, mislim da ce ih ovi prvi za par godina sahraniti, ostaje da se nadamo da ce se i njihove bicikle pojaviti kod nas....
  • 0

#22 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1530 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 March 2025 - 06:42 AM

Da li je neko od forumasa, vozio, probao, kineskog
drumasa ili neki gravel, pretpostavljam da
njihove bicikle kod nas nigde ne mogu da se kupe
samo da se uvezu? Ovde ne mislim na karbon vise aluminijum... Pitam zato sto su i nove i polovne bicikle, mislim na gravele i drumase sa diskovima i polupristojnom opremom bezobrazno skupe kod nas... Isto mislim i za odnos kineskih i evropskih modela automobila, mislim da ce ih ovi prvi za par godina sahraniti, ostaje da se nadamo da ce se i njihove bicikle pojaviti kod nas....

Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da su Polar, Capriolo, Markoni i slični domaći brendovi ramova svi made in China, tako da možeš da probaš ili kupiš Kineskog drumaša ili gravela bez problema.
  • 0
The sea, the sea

#23 BlueOcean

BlueOcean
  • Members
  • PipPipPip
  • 148 posts

Postavljeno 22 March 2025 - 05:46 PM

Nisam davno bio na forumu, puno se vozi, brzo se zivi, ali ja kineske bicikle ne bih kupovao. Vizitor/Scout ramovi su iz Kine, cesto su krivi, ne mogu monoblok i pogoni nekad da udju, a nekad su cak zadnje vile izlivene krive. Kapriolo necu da komentarisem, vozio sam samo jedan Kapriolo MTB sa amortizerima, ubio sam Boga u njemu, jos vise moj brat koji ide sa njime na posao i savrsen je. Od Kapriola za po gradu vozim Kapriolo Eclipse, to je celicni bajs i radi posao solidno, a Turni oprema, posto su nam ulice gore nego u Ukrajini, zato sto se uvodi kanalizacija u celoj opstini.

Sa druge strane imam 2 Scotta, Speedster S 20, sa grupom Shimano 105 5800 i sumnjam da Kinezi umeju da sami dizajniraju dobar ram, osim da kopiraju, a o grupama da ne pricam.

A to sto su cene bezobrazno skupe smo krivi mi Balkanci, jer uzivamo da uvozimo bajseve iz inostranstva (kao i sve ostalo, posto mi nista ni ne proizvodimo), pa nabijamo visoke cene, pa onda svako od nas nabija jos vise cene i tako tome nema kraja.

Svi se vade na inflaciju koja krece od drzave, supermarketa, nas samim (pogledajte samo dropshiping na KP, likovi po 100000 oglasa, 50 ljudi drzi pola ukupnih oglasa), pa do pijace. Sverc-komerc.

Sto se tice kopija, ja ne bih umeo da razlikujem npr kopiju pravog i laznog Cervelo rama i slicno. A citao sam da je bilo dosta kopija cak i na CB. Kao i ono ultra skupi tockovi. Moze da bude dobro, a i ne mora. Ima citava serija klipova na GCN
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika