Jump to content

Fotografije

Lula kormana podesiva

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
6 odgovora na ovu temu

#1 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPip
  • 85 posts

Postavljeno 14 November 2023 - 01:34 PM

Želeo bih da položaj volana na svom MTB podignem na gore i ka sebi, pa mi treba savet kako da znam koja je približno idealna razmera, da li postoji neka formula/savet čime da se rukovodim kako bih ocenio koja bi me zadovoljila

U prilogu šaljem jedan od linkova ka podesivim lulama.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €8.43 54%OFF | WEST BIKING Ultralight Bike Stem 30/60 Degree Aluminum Alloy Mtb Stem for 25.4-31.8mm Handlebars Road Mountain Bike Accessories
https://a.aliexpress.com/_mP5AJN2
  • 0

#2 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3232 posts

Postavljeno 14 November 2023 - 02:20 PM

Подесива лула није баш прикладна за мтб вожњу из разлога постојања тог зглоба који може да попусти услед агресивне теренске вожње. Ако мтб користиш више у сврхе превоза и градске вожње, онда је бојазан далеко мања.

• 0

#3 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPip
  • 85 posts

Postavljeno 14 November 2023 - 03:22 PM

Pošto su nam putevi prestoničkog grada razlokani ( čitaj puni rupa i neravnina) , a po ulici izbegavam da vozim jer kulture maltene i nema, a život mi je drag i ne bih da me neko opamprči sleđa ili izgura sputa , MTB sa širokim i velikim gumama, 29x2,25 se nametnuo kao "logičan" izbor
Visine sam 186cm, a ram je 48cm, verovatno sam trebao uzeti veći, ali u momentu kupovine dotični bajs mi se jako svideo i srcem sam izabrao bajs koji vozim, a vremenom sam krenuo da ga podešavam i lickam kako mi odgovara, pa je došla i potreba za uspravnijim položajem sedenja.
  • 0

#4 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14118 posts

Postavljeno 14 November 2023 - 03:35 PM

Ako podizes puno volan postoji mogucnost da ces morati i kablove kocnica/ menjaca da menjas za duze.

Nema formule, uzmes podesivu lulu slicne duzine kao i te koju hoces da menjas.

Postoje lule sa osiguravajucim zubicima da se ne bi slucajno pomerile u toku voznje.

Preporuka je da kupujes lule poznatih kineskih marki da koliko toliko budes siguran u kvalitet.

Postoji i problem vizuelne estetike, lule sa linka koji si postavio imaju zglob isped cevi volana pa ukoliko mnogo podignes volan bice ruzno. Ukoliko je zglob u osi sa cevi volana onda estetika nece biti narusena ,primer takve lule (link) Ako hoces puno da podignes volan ova lula sa mog linka je dobar izbor.

• 1

#5 vidak

vidak
  • Members
  • 4451 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 14 November 2023 - 04:13 PM

Prodaj taj bajs i kupi bicikl odgovarajuće veličine, teško da ćeš išta dobiti sa drugom lulom ako je bajs mali.
Tebi treba 20-21". Ili 51-53cm ram.
Ovo ti je 19" i za broj je manji.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 0

#6 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPip
  • 85 posts

Postavljeno 14 November 2023 - 04:51 PM

Hvala veliko svima , dobio sam od svih odlične savete i pravac daljeg delovanja. Sad znam sta dalje da tražim, a po savetu proizvođača, na granici sam izmedju ovog i broj većeg rama. Po radnjama sam gledao MTB bicikle slične geometrije i beznačajna je razlika za moje gabarite dal je broj veći ram ili ovaj, a ovaj mi je legao ko budali šamar i mislim kad bih lulu Ritchey zamenio sa podesivom a-head tipa da bi to bio pun pogodak
  • 0

#7 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPip
  • 85 posts

Postavljeno 18 November 2023 - 09:27 AM

Mozgajući dalje, uz svesrdnu pomoć špijunskog Androida koji me neprekidno zasipa reklamama, došao sam na ideju da bi mi možda i ova teleskopska cev određene dužine završila posao.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €7.43 32%OFF | Deemount Bicycle Fork Stem Height Extender Handlebar Rise Up Adapter Aluminum Alloy Height Spacer Cycle Accessories 100mm 28.6mm
https://a.aliexpress.com/_mKVvvcu

Interesuju me saveti i iskustva glede ovog proizvoda
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika