Jump to content

Fotografije

Pedale spd i obuća za iste

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
25 odgovora na ovu temu

#21 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 374 posts

Postavljeno 24 May 2023 - 08:11 PM

Samo napomena - ove pedale koje si naveo PD-M545 nemaju flat stranu, imaju SPD sa obe strane, samo imaju i platformu okolo. Mozda ova slika bolje ilustruje kako izgledaju od one sa PB sajta

1305802856907-djuvdtgvkbxc-dcd5d3c.jpg?q

Sto se patika tice ne znam sta podrazumevas pod korektan pogon - da li rade posao? Rade naravno. Međutim ako ti je cilj da izvučeš što je više snage na asfaltu čini mi se da je bolje neko tvrdje, XC rešenje. Ovo je više neka casual/trail varijanta i to u budžetskom opsegu. Edit: Na primer one imaju stiffness index 6, a ove SCOTT MTB TEAM BOA imaju index 8 (od 10 mogućih bodova). Mislim da index 10 imaju samo SPD-SL (drumske) patike.
  • 0

#22 MilanForesr

MilanForesr
  • Members
  • PipPip
  • 39 posts

Postavljeno 24 May 2023 - 10:03 PM

Gledao ove pedale na YouTube. Tvrde da su flat. Da ga ebem baš.

Mislim na to da rade posao.

Zašto sam izabrao casual, zato što mi lepše na oko. Nisam neki baš zahtevan biciklista. Casual iz razloga što može sa njima normalno da se sudije i hoda.

Ove druge patike koje sam naveo su baš ono od čega bežim ali ako mora, uzeću te za bolji grip i rezultat.
  • 0

#23 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13737 posts

Postavljeno 24 May 2023 - 10:04 PM

pedala.jpg

• 0

#24 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 269 posts

Postavljeno 25 May 2023 - 10:23 AM

ja sam uzeo iste te patike, crus R, zbog istih razloga.

što se čvrstoće tiče ne treba mi veći index od toga, ne verujem da ću ikad i biti u situaciji da mi to fali. Pogotovu što je nebo i zemlja u odnosu na obuću koju sam do sada koristio.

za početak sam uzeo shimano 324 pedale, jeftine sa berze, čisto da ako se budem predomišljao ne ulažem previse.

pošto svakako ostajem na SPD, sad već razmišljam koje normalnije da uzmem a ove prebacim na treking.

• 0

#25 MilanForesr

MilanForesr
  • Members
  • PipPip
  • 39 posts

Postavljeno 25 May 2023 - 03:50 PM

ja sam uzeo iste te patike, crus R, zbog istih razloga.

što se čvrstoće tiče ne treba mi veći index od toga, ne verujem da ću ikad i biti u situaciji da mi to fali. Pogotovu što je nebo i zemlja u odnosu na obuću koju sam do sada koristio.

za početak sam uzeo shimano 324 pedale, jeftine sa berze, čisto da ako se budem predomišljao ne ulažem previse.
pošto svakako ostajem na SPD, sad već razmišljam koje normalnije da uzmem a ove prebacim na treking.

Baš to. Ja vozim gravel/treking a ne klasičnog drumaša. Zbog toga i želim te patike da uzmem. Slažu se uz bicikl.

Da vozim drumaša, definitivno bi išao na sprinterice.
  • 0

#26 MilanForesr

MilanForesr
  • Members
  • PipPip
  • 39 posts

Postavljeno 03 June 2023 - 10:19 AM

Evo kolege da javim.

Izbor je pao na zeleno crne Scott MTB Comp Boa.

Odustao sam od casual verzije.

Zanimljivo što i ove patike imaju tvrdoću 6.

Meni to neće verovatno predstavljati problem jer prvi put prelazima na takav sistem.

Što se tiče pedala, ostao sam na iste.

Verujem da ću onda običnim patikama moći da vozim do prodavnice itd. Nešto bliže.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika