Jump to content


Fotografije

Preporuke za Bajs za momka, budžet 1000e. Visina 190cm, težina 105kg.

1000e Preporuka Nova bicikla XL

  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
41 odgovora na ovu temu

#41 Bajszamomka

Bajszamomka
  • Members
  • 9 posts

Postavljeno 24 May 2023 - 10:56 PM

Fantastično! Ništa, onda ću voziti Athenu sa ovim, po mom mišljenju, pretankim gumama i videti vremenom kako mi prija. Ako zafali, nabudžiću. :D

 

Moram priznati da sam se mnogo zagrejala za ovu priču. Lično mi je vrhunac vožnje bicikla u životu bilo iznajmljivanje ponika na Adi, a sada čitam Bike Gremlin sajt u slobodno vreme iz razonode, prosto ne mogu da pojmim koliko ovde stvari ima.

Npr, pade mi pre neki dan na pamet kako neki ljudi mogu da voze bajseve satima na onim apsolutno užasno neudobnim sedištima i izguglam. Iskače mi, naravno, BikeG sajt i pojašnjenje od a do š. Pa gledam na aliekspresu gumene navlake za sedišta koje znam da mi apsolutno ne trebaju, pa to ode u skroz neku levu priču i prođu sati... Sve u svemu, mnogo zanimljiv hobi, nadam se da će mi i praksa biti zanimljiva koliko i teorija. :mrgreen: Ne znam samo zašto sam čekala 25. godinu da tek sada prvi put sednem za svoj bajs.

 

Hvala puno na odgovoru i pojašnjenju! Inače sam prostoumno mislila - MTB je za jake staze i ne može da se vozi po asfaltu. Treking nikako ne sme i ne može po šljunku, kamoli nekom zahtevnije terenu. Drago mi je da vidim da je dinamičnije.   n2:thumbsup  n:bicycle


  • 0

#42 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3050 posts

Postavljeno 25 May 2023 - 04:17 AM

Naravno da može svašta svuda da se vozi, pitanje je samo kome šta odgovara. Ako se sećaš, kada si se javila sa pitanjem oko bicikla za momka ja sam ti predložio da razmisliš i o gravel bajku. To je onaj bicikl što liči na trkački ali ima deblje gume i jače kočnice. E na primer, sa takvim biciklom se ja vozim na gotovo svim mogućim terenima. Od asfalta preko šljunka, peska, zemlje, blata, trave od po metar i nešto sve do kamenja i blažih mtb trailova. Naravno, nije taj bicikl idealan za sve te podloge i neki drugi tip bicikla bi se na određenoj podlozi bolje snašao to jest bio malo brži ili udobniji, ali zato je i gravelbike na nekim drugim podlogama isto tako u prednosti itd. Ne postoji idealno i savršeno, ali jednim biciklom definitivno možeš da voziš skoro svuda i da se pri tome poprilično zabavljaš. Treba samo volje i vremena.
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


Also tagged with one or more of these keywords: 1000e, Preporuka, Nova bicikla, XL

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika