Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#4181 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 21 October 2011 - 06:44 PM

Ma cuti dobro je sve dok na njoj nije naslikana Shimano "masinica" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

i to kociona :D
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4182 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 21 October 2011 - 06:48 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=51678
sad ce i ming vaze da se pojavljuju :lol:

polako bice i menjam babinu vencanicu za bicikl do 100e :D
  • 0
Postavljena slika

#4183 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 October 2011 - 06:49 PM

@Vord-a
To je kao ona reklama "što više kupujete to više štedite!" :mrgreen:
Neću ja da budem skroman :mrgreen:
Ja bi za svoju dušu posedova dva bajsa, jedan naravno fulsusp i jedan hardtail, već pomenuti TREK TopFuel 9.9 SSL iz 2010 god. za koji sam ponudio bubreg ali me neki lik već preduhitrio :shock: i taj kad bi imao bio bi srećan ko dete u supermarketu :mrgreen: a drugi bi bio, lep je i taj Reaction Pro ali je HPA a ne HPC, rekoh da neću biti skroman :mrgreen: , drugi bi bio CUBE Reaction GTC Race mada mi više prija kolorna šema CUBE Elite Super HPC Race-a...
A inače isprobao bi (bez želje za posedovanjem :wink: ) sve živo, i ovo, i ovo, i njam-njam ovo a i tu ima velikog izbora a ovde zatvorite oči, zabodite miša pa šta se pojavi :mrgreen: a ne retko se desi da vidim i neku prelepu specijalku koju bi rado uzjašio :mrgreen: mata nisam baš nešto materijal za road, i tako da ne nabrajam više i ne zaboravim nekog pa posle da se ljuti :mrgreen:
Naravno, mogućnosti, potrebe i želje su tri različite stvari, ja sam ovde "dotako" samo želje :mrgreen:
IZVINJAVAM se na n:sign0006 -u, bio sam isprovociran :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#4184 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 21 October 2011 - 06:52 PM

Kilike su ti zelje mozes od tih para i rusku podmornicu da kupis :mrgreen:
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4185 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 21 October 2011 - 06:56 PM

Njah sve pobrojano se da pazariti za koj mesec rada negde vani ...

Aj da si trampio bubreg za http://www.maserati....nTurismo-S.html pa da pokusam da razumem, mada je i on ustinuti ferrari, ali ima duha pa mu se da progledati kroz prste :D
  • 0
Postavljena slika

#4186 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 21 October 2011 - 07:00 PM

Ja bi sa ovim bio najzadovoljniji to je sigurno http://www.2009.cube...lite_super_hpt/
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4187 Hidronaut

Hidronaut
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 21 October 2011 - 07:08 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=51678
sad ce i ming vaze da se pojavljuju :lol:

haha, ladno sam skontao da lik nudi SLIKE ZA BAJS u smislu da se slika montira direktno na korman pa služi kao vetrobran... kao, jbg, ne vidim gde vozim al zato imam remek delo pred očima non-stop u toku vožnje :mrgreen:

@Sirius: 1.150 evra za onaj Eybl? are you serious (Sirius)? :mrgreen: ne znam, meni onaj bajk deluje nekako skromno za tol'ke pare... jes da ima karbonski ram (što kod MTB-ova i nije od neke presudne važnosti, al ajde) ali ostatak opreme nije ništa specijalno. a i ovako na oko mi deluje nekako... skromno?

a kad pomenu odnose tih cena, mislim da je najjači dil koji sam video ovde na berzi onaj CUBE AMS SUPER HPC (fully) model kod lika iz Osečine za 1.400 e a regularna cena u radnji u Sloveniji je čak 3.800 evra! pa nek neko kaže da to nije kradeno ili da nije "ispalo iz kamiona". no way dude.
  • 0

#4188 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 October 2011 - 07:23 PM

Ja bi sa ovim bio najzadovoljniji to je sigurno http://www.2009.cube...lite_super_hpt/

nije grga lud :mrgreen: dobar izbor =D>
@Hidronaut: ja mislm da vredi tih para, ne verujem da kad bi uzeo cene pojedinačnih delova i sabrao da bi prošao išta povoljnije, naprotiv...
  • 0

profilepic.gif

#4189 Hidronaut

Hidronaut
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Posted 21 October 2011 - 07:32 PM

ja bi recimo sve dao (osim bubrega naravno!) za ovaj Reaction Team model:

Postavljena slika
http://www.cikloberz...ow.php?id=51685

a ovaj bajs ko da je dizajnirao Volt Dizni lično... na koju foru ovolika cena...
  • 0

#4190 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 October 2011 - 07:41 PM

ja bi recimo sve dao (osim bubrega naravno!) za ovaj Reaction Team model:

bogami, bajs doja jaaa... i to za ~1120€
  • 0

profilepic.gif

#4191 mihajloalasp

mihajloalasp
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationNiš

Posted 21 October 2011 - 08:29 PM

http://www.cikloberz...ow.php?id=26412

Jel ovo stvarno Boxxer ? :oops: Nešto mi se čini da svi boxxeri imaju thru-axle i nemaju pinove za V-brake :-k
  • 0
.

#4192 petrovicivan

petrovicivan
  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts
  • LocationBeograd

Posted 22 October 2011 - 05:43 AM

onda je mogao da stavi cenu i 250€ a ako se niko ne javi u roku od 24h diže na 300€ :mrgreen:
A ko je lud da takve uređaje kupuje kod nas? svi znamo da uvoznici šišaju ofce njihovim cenama...

hmm, mogao sam da stavim i 350€ ali ga nikada ne bih prodao... neću ga prodati ni za ovih 200€ jer se svi cenjkaju pa onda logično nikad i ne stavim najnižu cenu (niko neće ništa da kupi ako ne dobije bar malo spuštanje :)

a što se poređenja tiče, lepo je srdjoni pomenuo a kasnije sam dodao i u oglasu, samo senzor za puls je 7000+ din tako da Garmin onda izađe na 130€ (da ne računam spuštanje cene kojeg će biti malo kad dođe kupac), a ta kombinacija napolju košta otprilike 180-190 plus 50-60, znači sigurno 250€ bez carine, poštarine i sl.

boundle (urađaj sa svim dodacima) je uvek najpovoljnije rešenje, ali je to mnogo velika cifra i napolju, otprilike 250-350€, i ko ima toliko sigurno neće kupovati ovaj moj sa naprslim ekranom :roll:
  • 0

#4193 trba

trba
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts
  • LocationPancevo

Posted 22 October 2011 - 01:25 PM

Isto tako je stigao Scott Voltage ram klincu iz mog kluba na carinu koji je bio u stvari reklamacija jer je pukao u garantnom roku.Kada su mi saopstili koliko treba da platimo carinu,porez i takse,rekao sam im da vrate slobodno ram nazad jer ne zelim da kupujem nista od nase carine.Kakav bezobrazluk! I to su trazili od klinca koji je imao tada pre dve godine svega 15 godina.Trazili su sve ukupno 300e za taj ram!!!! Jer su videli na nekom sajtu da taj ram kosta oko 450 ili 500e.(YZO limited edition).

To znaci da su carinici preko neta utvrdili cenu rama od xxx + cenu slanja paketa koja verovatno bila naznacena na njemu ~ 1000eur ukupno.
Inace, vi se u startu zeznuli stvar prilikom slanja, jer ste trebali popuniti u deklaraciji da je to roba koja se vraca zbog defekta i za svaki slucaj licno pomenuti u posti. Imate pravo na oslobodjanje od carine za robu koja ulazi ponovo u zemlju, a bila je preko grani radi zamene i sl. Jer je carina za tu robu placena prilikom same nabavke proizvoda. Tako, da ne mozes placati 2x carinjenje za istu robu.

I dazbine nisu 60-70%, nego 30% na (vrednost robe + troskovi slanja).
Za kataloge i CD-ove u originalnom pakovanju se nije placao carinski pregled od 370din prilikom slanja robe u inostranstvo. Verujem da su vazile neke povlastice i u suprotnom pravcu...Tako da, bas su te odrali za taj CD.

Znam da smo mi pogresili sto nismo Nemcima rekli da napisu manju vrednost rama ili da se taj ram menja za drugi u garantnom roku ali mi to nismo ni znali ni mogli da uradimo prilikom slanja rama nazad jer on nije poslat nego sam ga ja licno odneo u Nemacku pa sam im ga predao na Eurobike sajmu tako da nikakav papir nismo imali da sam izneo taj ram van zemlje.
Na delove koji su proizvedeni na Tajvanu samo carina je 17%.Na taj ukupan iznos ide porez 18% (i to sve komplet sracunaju sa transportnim troskovima ,tako da se ukupni troskovi placaju na principu roba+transportni troskovi pa onda placanje carine,poreza i ostlog) sto poprilicno dize ukupan iznos.Iako sam ja licno dovezao robu od Magure,Shaman Racing i KHE,ipak su mi naplatili dazbine na robu i na transportne troskove.Znaci ako platis 1000e transportne troskove za robu,na transportne troskove placas carinu,porez i ostale takse.Tako da to nije uopste tako jednostavno -carina je 30% i to je to.Ima dosta tu stvari koje placas koje ti sve vise povecavaju ukupan iznos.Pa te onda oderu za administrativnu taksu kao i usluge speditera (50e svaki put) kojih prilikom zvanicnog uvoza ima 4 a ako te navataju na granici onda samo 1 tako da ne moze da bude 30% veruj mi.U zavisnosti koliku kolicinu robe imas,toliko ti se procentualno iznos uvecava ili smanjuje.Normalno je da sto vise robe imas-to bolje ,onda te najmanje izadju troskovi.Iz licnog iskustva znam jer sam uvozio i placao carinske dazbine i zvanicno a i na drugi nacin.Kada budes prenosio nesto preko granice i budu ti trazili da platis carinske troskove,uverices se.Druga stvar ako se zainate,ti mozes da nadjes neki deo za 10 ili 20 puta manju vrednost od realne,oni ako posumnjaju,ukucace na netu i videce realnu vrednost na trzistu i naplatice ti po toj ceni carinske dazbine.Tako sam ja prosao 1999-e kada mi je stigla zadnja glava iz Nemacke koja je kostala 99dm a Nemci jos ubacili katalog unutra u paket sa cenama gde je bila neka druga glava koja je tada kostala 249dm.I oni su smatrali i pored slike u tom katalogu gde se lepo vidi razlika medju tim glavama,ipak mi naplatili carinu i ostale dazbine preko 100dm tako da je mene u tom slucaju carina,porez i adm. taksa kostalo preko 100%.Ali to je poseban slucaj.Tako sam prosao i sa Astrom kad sam je uvozio iz Nemacke 2003-e.Platio sam je 2500e a oni mi racunali 4100e jer toliko po njima vredi taj auto u Srbiji.Zamisli! I na taj njihov iznos sam platio dazbine na taj auto.Ja kad sam ih pitao zasto to rade kad imam racun i stvarno sam je toliko platio,rekli su mi "pa ti si mogao nju i besplatno da dobijes,da ti neko pokloni,to nas ne interesuje".
Znaci na full trzisnu cenu tog polovnog auta koliko navodno vredi taj auto u Srbiji sam jos platio dazbine.Nemac kupi taj auto za 2500e i vozi ga.Ovde me je izasao 5000e sa svim dazbinama.Tuzno....
  • 0

#4194 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Posted 22 October 2011 - 02:31 PM

[quote name="petrovicivan"][quote="Sirius9"
hmm, mogao sam da stavim i 350€ ali ga nikada ne bih prodao... neću ga prodati ni za ovih 200€ jer se svi cenjkaju pa onda logično nikad i ne stavim najnižu cenu (niko neće ništa da kupi ako ne dobije bar malo spuštanje .

#4195 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 October 2011 - 03:56 PM

^^ u turci obožavaju takve. Tamo odeš u apoteku pa se cenkaš za lek a da ne kažem šta je kad kupuješ garderobu :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#4196 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Posted 23 October 2011 - 12:15 PM

U nekim zemljama se i uvrede kad se ne cenkaš, jer se to smatra sastavnim delom trgovine.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4197 zbane

zbane
  • Members
  • 3 posts

Posted 23 October 2011 - 01:44 PM

Posle ukazivanja na pravo mesto za ovaj slucaj iskopirao sam svoj tekst ovde.
Naime radi se o prodavcu i serviseru u Temerinu koji ima dosta oglasa na CB. U jednom od svojih oglasa naveo je bicikl za decu od 8-12 god. X-fakt team junior 200 eur. U opisu stanje: NOV, i kao iz radnje (moze se proveriti). Posto trazim za klinca bajk ovo mi se ucini da kazem kao dobra kupovina jer bih ipak zeleo da kupim nesto sto je iole kvalitetnije za razuman iznos. Elem, pozovem ja doticnog Lajosa, upitam ga jasno da li je bicikl nov, on mi potvrdi, usput mi obori cenu na 180 eur, ja sednem u auto, predjem 150 km, nadjem kucu, Lajos nije tu ali je zena i cerka, nalaze bajk, iznose i ja imam sta da vidim : pocepano sediste, rucke pocepane, izguljeno gde god se moze izguliti kad bajk vozi dete par godina tj. nema govora o tome da je nov. Kada sam ih pitao da to nije ono o cemu smo razgovarali oni se jednostavno napravise ludi kao u fazonu mi prodajemo samo polovne bicikle.
Tako da ne bih da duzim dalje, ali obzirom da sam bio sa dvoje dece i suprugom suzdrzao sam se i samo kulturno otisao, pa ovo pisem da ako neko procita zna o kakvom se prodavcu radi i da se ne baca dzaba u trosak kao ja a sve da bi dobio samo nervozu i razocaranog klinca na zadnjem sedistu auta.
  • 0

#4198 tota

tota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts
  • Locationsremska mitrovica

Posted 23 October 2011 - 02:00 PM

Ja sam isto od Lajosa uzeo BULLS i rekao mi je besprekorno stanje,kad je bicikli dosao imao sam sta da vidim zadnja kocnica pusta ulje,viljuska Rock Shok REBA SL neradi lok out izderana sva i mi se cujemo on kaze na to sve mogu ti priznati stetu 1000din kao ja za te pare uradim servis viljuske a kocnica je ispravna i posle ja njemu vratim bike i salje mi poruku kao servisirao sam bike prodao sam ga za vise para nego sto sam tebi trazio i pocne on mene tu da vredja na Madjarskom jel je moje prezime Madjarsko i od tada mi nepada napamet nesto da uzmem od njega.
  • 0

#4199 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 23 October 2011 - 05:29 PM

Ne znam zasto ljudi uopste dolaze na pomisao da nesto kupe od njega.
Prvo, pogledas njegove oglase kojih ima 300...sa nerealnim cenama, niko nece da kupuje pa se nagomilali k'o mravi u kuci.
Drugo, u vecini oglasa moze se videti da su bajkovi rdjavi, oguljeni, polovicno sastavljani...Npr mene bi bilo sramota da slikam bajs bez gripova, rucica kocnica, lanca i sl. Bez obzira da li ce to sledi kupcu za prikazanu cenu, ili ne. Odaje utisak neodgovornog prodavca.
Ali ne treba se ni cuditi mnogo...ima prodavaca kojima je cilj da robu otkace sto pre, jer vec su ulozili pare, a pune im garaze bicikala da ne znaju vise gde ce sa njima. n:bicycle
  • 0

#4200 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Posted 23 October 2011 - 05:34 PM

Ne znam zasto ljudi uopste dolaze na pomisao da nesto kupe od njega.
Prvo, pogledas njegove oglase kojih ima 300...sa nerealnim cenama, niko nece da kupuje pa se nagomilali k'o mravi u kuci.
Drugo, u vecini oglasa moze se videti da su bajkovi rdjavi, oguljeni, polovicno sastavljani...Npr mene bi bilo sramota da slikam bajs bez gripova, rucica kocnica, lanca i sl. Bez obzira da li ce to sledi kupcu za prikazanu cenu, ili ne. Odaje utisak neodgovornog prodavca.
Ali ne treba se ni cuditi mnogo...ima prodavaca kojima je cilj da robu otkace sto pre, jer vec su ulozili pare, a pune im garaze bicikala da ne znaju vise gde ce sa njima. n:bicycle

+ 1000000000000000000000000000000000000000000
  • 0
puno znoja,malo krvi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users