Ako ste primetili, ima prodavaca i na berzi sa oglasima tipa...Samo do sutra za 150eur, za vikend 200eur. I naravno, onda ljudi iz principa nece da kupe, nego samo prate oglas, a cena u subotu na sabajle nepromenjena - 150eur.
Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 20 October 2011 - 11:07 AM
Ako ste primetili, ima prodavaca i na berzi sa oglasima tipa...Samo do sutra za 150eur, za vikend 200eur. I naravno, onda ljudi iz principa nece da kupe, nego samo prate oglas, a cena u subotu na sabajle nepromenjena - 150eur.
Postavljeno 20 October 2011 - 11:32 AM
Neverovatno ali istinito.Hteo sam da skeniram tu uplatnicu i da je okacim ovde ali sam posle zaboravio.Mislio sam da se naplacuje carina samo preko 100e a ne i ispod tog iznosa ali sam se prevario.Dobio sam odgovor da ako licno prenosim robu onda moze do 100e a kad oni salju onda te klepe po usima kako znaju i umeju.A inace kad sam uvozio delove ceske firme Shaman Racing na carini su mi ukrali kutiju sa 2000 nalepnica koje sam platio 178e u nabavci a koju sam licno video prilikom preuzimanja robe.Carinike nije interesovalo to sto su mi to ukrali vec su mi naplatili carinu,porez i ostala sranja na te ukradene nalepnice tako da sam izgubio preko 250e na tome.
Isto tako je stigao Scott Voltage ram klincu iz mog kluba na carinu koji je bio u stvari reklamacija jer je pukao u garantnom roku.Kada su mi saopstili koliko treba da platimo carinu,porez i takse,rekao sam im da vrate slobodno ram nazad jer ne zelim da kupujem nista od nase carine.Kakav bezobrazluk! I to su trazili od klinca koji je imao tada pre dve godine svega 15 godina.Trazili su sve ukupno 300e za taj ram!!!! Jer su videli na nekom sajtu da taj ram kosta oko 450 ili 500e.(YZO limited edition).
2008-e sam vozio ortaka u ZG da kupi DH Santa Cruz ram koji je platio 1000e i naplatili su nam nasi na autoputu carinu i ostale troskove oko 600e.Posto nismo ocekivali da ce nas "navatati" nisam imao para kod sebe pa sam morao da idem do kuce i nazad da bi im platio (oko 300km dodatnih) da bi mi nakon placenog iznosa carinik rekao "pa mogli smo da se dogovorimo". Doslo mi da ga oteram u pm.
Svasta se desava.
Inace uvozio zvanicno ili na crno te navatali-isto ti je.Iznos carine,poreza,taksi i ostalih stvari je oko 60-70%.Totalno dranje.Ali tako nam i treba kad nismo u EU.
Madjar kupi od Nemca i donese bez ikakvih troskova osim transporta i eto ti zbog cega se ne isplati uvoz u Srbiju.
Mada za to postoji logicno objasnjenje koje je svima jasno kako se to radi sa velikim (glavnim uvoznicima) ali ne bi o tome javno.
Postavljeno 20 October 2011 - 12:02 PM
Znači užas, majke mi da mogu preselio bi se u afriku, bolji su od nas...
Postavljeno 20 October 2011 - 01:34 PM
da citiram "maestra":Da rezimiramo:..Sve je na bicikli novo,sem rama,kocnica(ispolirane su,nove pakne nove sajle),sipke za sic i roga(tj volana). Ram je super to je uredu,sipka za sic alu...
a tome da je ram kod lezaja upravljaca iskrivljen i da je vila podbodena unazad
i da najverovatnije ne moze da se okrene volan kada su kurble vodoravne
jer tocak udara u pedale (a sta tek kada se na njih stave stopala) o tome ni reči.
Mozda grešim ali...ne verujem. Uverite se sami
Postavljeno 20 October 2011 - 02:00 PM
Isto tako je stigao Scott Voltage ram klincu iz mog kluba na carinu koji je bio u stvari reklamacija jer je pukao u garantnom roku.Kada su mi saopstili koliko treba da platimo carinu,porez i takse,rekao sam im da vrate slobodno ram nazad jer ne zelim da kupujem nista od nase carine.Kakav bezobrazluk! I to su trazili od klinca koji je imao tada pre dve godine svega 15 godina.Trazili su sve ukupno 300e za taj ram!!!! Jer su videli na nekom sajtu da taj ram kosta oko 450 ili 500e.(YZO limited edition).
To znaci da su carinici preko neta utvrdili cenu rama od xxx + cenu slanja paketa koja verovatno bila naznacena na njemu ~ 1000eur ukupno.
Inace, vi se u startu zeznuli stvar prilikom slanja, jer ste trebali popuniti u deklaraciji da je to roba koja se vraca zbog defekta i za svaki slucaj licno pomenuti u posti. Imate pravo na oslobodjanje od carine za robu koja ulazi ponovo u zemlju, a bila je preko grani radi zamene i sl. Jer je carina za tu robu placena prilikom same nabavke proizvoda. Tako, da ne mozes placati 2x carinjenje za istu robu.
I dazbine nisu 60-70%, nego 30% na (vrednost robe + troskovi slanja).
Za kataloge i CD-ove u originalnom pakovanju se nije placao carinski pregled od 370din prilikom slanja robe u inostranstvo. Verujem da su vazile neke povlastice i u suprotnom pravcu...Tako da, bas su te odrali za taj CD.
Postavljeno 20 October 2011 - 03:00 PM
Postavljeno 20 October 2011 - 03:23 PM
Postavljeno 20 October 2011 - 04:43 PM
mislim da sam negde pročitao da kod njih možeš da podešavaš šta ćeš sve videti na displeju isto kao što ima ROX...Koja je fora sa ovim Garminom, neki imaju displej sa 3 funkcije a neki sa 6? Da li su to razlicite verzije ili samo razlicit prikaz?
http://www.cikloberz...ow.php?id=51487
brale, a ga pretera, msm, jeste da je ono izgleda SSP-P7 ali ga zaceni ko da je Maglight!!!
Postavljeno 20 October 2011 - 04:51 PM
http://www.cikloberz...ow.php?id=51487
brale, a ga pretera, msm, jeste da je ono izgleda SSP-P7 ali ga zaceni ko da je Maglight!!!
Nasmeja me lik za sve pare.
Postavljeno 20 October 2011 - 05:20 PM
da citiram "maestra":Da rezimiramo:..Sve je na bicikli novo,sem rama,kocnica(ispolirane su,nove pakne nove sajle),sipke za sic i roga(tj volana). Ram je super to je uredu,sipka za sic alu...
a tome da je ram kod lezaja upravljaca iskrivljen i da je vila podbodena unazad
i da najverovatnije ne moze da se okrene volan kada su kurble vodoravne
jer tocak udara u pedale (a sta tek kada se na njih stave stopala) o tome ni reči.
Mozda grešim ali...ne verujem. Uverite se sami
Brate razbio ga, ili ne zna sta je bajk, ili je krajnјe bezobrazan 40/50 evrica i da skace !!!
http://www.cikloberz...ow.php?id=51494
Postavljeno 20 October 2011 - 06:43 PM
Postavljeno 20 October 2011 - 07:31 PM
Samo razlicit prikaz,od 1 do 8 funkcija prikazuje istovremeno na ekranu.Koja je fora sa ovim Garminom, neki imaju displej sa 3 funkcije a neki sa 6? Da li su to razlicite verzije ili samo razlicit prikaz?
... re=related
https://youtube.com/@ionebike
Postavljeno 20 October 2011 - 09:41 PM
Jos samo da nadjemo kombi iz koga ovo cudo ispadaSamo razlicit prikaz,od 1 do 8 funkcija prikazuje istovremeno na ekranu.Koja je fora sa ovim Garminom, neki imaju displej sa 3 funkcije a neki sa 6? Da li su to razlicite verzije ili samo razlicit prikaz?
... re=related
Postavljeno 20 October 2011 - 09:45 PM
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika