meni ove priče malo nisu jasne
zašto bi se iko nervirao oko toga da li je neki deo koji se prodaje kraden ili ne, bitno je valjda da funkcioniše i izgleda kao novo... i da je cena povoljna naravno
pod uslovom da je tako nešto uopšte i moguće, koja je verovatnoća da neko (neznajući) kupi kraden deo (npr. pogon), provoza bajs po gradu, a neko kome je taj pogon ukraden zapravo vidi taj bajs i kaže "hej, stani, to je moj pogon, vrati mi moj pogoooooon!" haha, mislim, realno
druga je priča kad neko mazne ceo bajs koji je pri tom veoma "retka zverka" i prepoznatljiv iz aviona (npr. onaj Cube Sting što je skoro maznut) i stavi ga na prodaju. u tom slučaju postoji ogromna šansa da će ga neko zapravo prepoznati i prijaviti ceo slučaj
i još nešto, da li se isto toliko "nervirate" kad npr. odete u neku manje poznatu, ili poznatu nebitno, prodavnicu kompjutera i kupite npr. grafičku karticu u bulk pakovanju? da li pomislite, jao ne, a šta ako je ova kartica ukradena? možda je ispala iz nekog šlepera? to je tako nemoralno
recimo, ja kad sam uzimao svoj bajs, bejaše to veoma fin dil, pomislio sam da pitam odakle prodavca odakle da takav bajs prodaje po tako povoljnoj ceni ali reko' bolje da ne pitam ništa, možda se i predomisli pa od kupovine ne bude ništa
i zato, samo opušteno i MANJE PRIČE VIŠE AKCIJE!