Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#4101 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 October 2011 - 03:37 PM

Predpostavljam da vam je jasno kako je ovo rasprava bez kraja ali i rešenja. Jednostavno je takva situacija kakva jesti i dok god naši džepovi predstavljaju finansijski bunar ništa se neće promeniti. Uvek je bilo i uvek će biti da svaka roba ima svog kupca.
Ja lično bi voleo da sve što uzimam, uzmem u prodavnici lepo sa garancijom, uputstvom, obezbeđenim servisom i naravno kutijom :mrgreen: i siguran sam da bi većina nas tako htela ali onaj bunar što sam ga pomenuo nam tako nešto ne dozvoljava, tako da sam ja odlučio da prevashodno gledam svoje interese. Uzmimo za primer situaciju da naletite na bajs od prodavca zacenjen na 1000€ a pretraga na netu vam kaže da taj isti bajs nov u prodavnici (tamo negde daleko) košta 3-4 puta više, i pritom još izgleda kao da je vožen 200km, što je relativno čest slučaj, zdrav razum vam kaže da tu nešto nije kako bi trebalo da bude i koliko god mozgova spojili u klaster logika neće pronaći put od tačke A (nov bajs tamo negde) do tačke B (ponuda koju upravo gledate), tako da vam u suštini ostaju dve opcije:
1) da takvu robu automatski klasifikujete kao "sivu" i da se pomirite sa činjenicom da nešto što bi mogli da priuštite (ako jednim okom zažmurite a drugim pogledate na drugu stranu) nikad nećete imati (ili ćete za to papreno platiti što automatski višestruko produžava vreme sakupljanja sredstava)
ili
2) da uporedite svoje mogućnosti i "priliku" koja vam se predstavlja a istoriju i poreklo te prilike jednostavno ni ne dodirujete, tu sam ja sa svojim bunarem u džepu, tu je roba, želim->mogu->hoću... vrlo jednostavno.

Ja lično mislim da prva varijanta ne vodi ničemu...
  • 0

profilepic.gif

#4102 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 03:54 PM

Mislio sam i ja kao ti kada su, recimo, bila kola u pitanju, pa sad još uvek vozim polovnog keca (legalnog!), dok se ostali na raznorazne CG-Kosovo hopa-cupa egzibicije navozaše do mile volje!

I sta ti fali? I ti kao i onaj u golfu 5 prevezete dupeta od tacke A do tacke B i izadjete iz kola.Cast pojedincima koje hirurski treba odvajati od autmobila :) Sa druge strane sumanjam da bi ti se neki od lokal kombajnera zeleo da pohvali koliko ih je to planinarenje kostalo, kada bilo koji ozbiljniji kvar na boljim kolima kosta vise od tvog keca.

Dovoljno mi je saznanje da ono što se javno izloži na berzi, nije nelegalno ovde u zemlji, jer bi vrlo brzo bilo raskrinkano.

Znas kako kada su nekim vidjenim clanovima foruma maznuli skupe masine, ovde su ljudi bili besni, ogorceni, kleli lopove itd, a verovatno nedugo nakon toga je isto tako neki bugarski, rumunski, ili ko zna ciji biciklista zeljan ustede bio miran sa novim delom koji nije maznut u njegovom komsiluku.

Ja lično mislim da prva varijanta ne vodi ničemu...

Naprotiv jedino ona vodi negde, sve ostale samo anesteziraju i ostavljaju te u nekoj cauri.Ta prva varijanta te stavlja na zemlju, natera te na zrelo razmisljanje i o svojim realnim(!) potrebama, o svojim trenutnim realnim(!) mogucnostima, a ono sto je najbolje, motivise te da svoje mogucnosti povecas, da ulozis u sebe, svoje znanje, vrednost na trzistu rada, da iznadjes nacin da zaradis vise, ako zelis preko onoga sto trenutno mozes.Zasto je lakse miriti se sa time da ce ti dzepovi uvek biti vetroviti, nego sa cinjenicom da u bliskoj buducnosti neces voziti preskup bicikl?

Nije tako redak slucaj da se ljudi zalete, kupe nesto sto ne mogu da odrzavaju pa posle budu u problemu.Mada to je mnogo karakteristicnije za gospodu na cetiri tocka, jer tamo cak i uz sva postapanja improvizovanja i snalazenja, nije tako lako amortizovati trosak kroz padanje u klasi delova kao kod nas ovde...
  • 0
Postavljena slika

#4103 sveta344

sveta344
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1673 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 04:16 PM

Ja se izvinjavam zbog posta koji sam napisao pa obrisao,ipak sam izneo neke stvari koje su previse licne,ali diskusija me ponela..
  • 0

#4104 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 18 October 2011 - 04:28 PM

O čemu vi to vodite ovoliku raspravu?!
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#4105 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 04:32 PM

Ja se izvinjavam zbog posta koji sam napisao pa obrisao,ipak sam izneo neke stvari koje su previse licne,ali diskusija me ponela..

Sveto samo opušteno,iskuliraj! :wink:
Puno toga je izrečeno i ja to vidim kao lični stav a ne činjenicu.
Da bi takva priča imala težinu treba je podkrepiti činjenicama, ovako to izgleda samo kao upiranje prstom u prazno. Svakako se slažem da treba ukazati na likove koji trguju ukradenom robom ali to treba uraditi imenom i prezimenom pa da svi na berzi imaju koristi od toga! Ovako ostaje samo na pretpostavkama i podseća me malo na priče političara o aferama pre izbora! :mrgreen:
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU

#4106 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 04:56 PM

Ovako ostaje samo na pretpostavkama i podseća me malo na priče političara o aferama pre izbora! :mrgreen:

Da, samo isti ti politicari zataskavaju te afere i sprecavaju svaku istragu.Inace panduracija manje vise zna za problem, jedino ih trenutno zabole uvo, jer cak i u svrhu nekakve politicke kampanje hvatanje trgovca kradenim biciklama ce vise izazvati podsmeh nego pozitivne poene u glasackoj masi.A to ko su ti trgovci imenom i prezimenom manje vise svi odavde koji se nisu juce obreli u biciklizmu znaju.
  • 0
Postavljena slika

#4107 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 05:07 PM

Pri3rače, lako je deliti moralne pridike, sve dok te okolnosti ne prinude na kompromis.
Ja znam da je omiljena fraza moralizatora na ovu tvrdnju: "Mene na to neće nikad privoleti!"
Opet, iz iskustva znam da samo mali procenat tih koji to kažu, stvarno tako misle i rade.
Ako si među njima, svaka ti čast. Ili si ljuto principijelan ili ti je tata direktor distribucije.
Svi smo mi svesni šta je pravi napredak i realna vrednost, ja čak i pamtim vreme kada je ići u školu bila prava vrednost i lopovi su, da ne poveruješ, stvarno išli u zatvor, kad dolijaju. U međuvremenu nam se nešto dogodilo što nismo nikada mislili da će biti, možda su samo maske pale i sad smo se svi razvukli na moralnoj lestvici na svim nivoima. Dovikivati se sa nivoa na nivo ne vodi ničemu.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#4108 bant013

bant013
  • Members
  • 1168 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 05:14 PM

...A to ko su ti trgovci imenom i prezimenom manje vise svi odavde koji se nisu juce obreli u biciklizmu znaju.

Evo ja nisam baš od juče(odstojao sam neko vreme,što kažu sazreo :mrgreen: ) i ne znam ko su ti trgovci, svi mi možemo da spekulišemo i pretpostavljamo ali to nema neku težinu. Daj podeli ime sa svima...
Boli me uvo za šta će panduri ili političari da preduzmu povodom toga, jer od policije nema leba...već sam ostao bez bajka i znam da je delanje policije komedija sa tragičnim svršetkom!

Ne želim da me neko shvati pogrešno, ne držim stranu nikome! Dok se ne dokaže suprotno! :mrgreen:
  • 0
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU

#4109 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 05:19 PM

Pri3rače, lako je deliti moralne pridike, sve dok te okolnosti ne prinude na kompromis.

Ne sporim, ali ipak treba imati u vidu da ovde pricamo o biciklama, a ne o hrani ili lekovima .

Ja znam da je omiljena fraza moralizatora na ovu tvrdnju: "Mene na to neće nikad privoleti!"

Ako je do bicikala, mogu mirne duse da to kazem! Ako me npr. zivot navuce na kriv k. da ne mogu da platim lek od koga zavisi zivot onda se slazem da cu se prilagoditi.

Ako si među njima, svaka ti čast. Ili si ljuto principijelan ili ti je tata direktor distribucije.

Pa nije mi tata direktor distribucije, niti sam u dobu kada je normalno mi tata kupuje bicikl i delove za isti, ali mi nije problem da umesto premium segmenta vozim neki lower mid range, jer on mi sasvim precizno gadja potrebe.Nisam trkac, ne vozim nikakva gadan teren, ne nabijam kilometraze od po par desetina hiljada godisnje, a posebno ne zudim za ostvarivanjem postovanja u grupi po opremi koja mi visi na ramu.Inace bukvalno za svaki deo, od vile do kuke menjaca sam imao racun, za dosta toga verovatno negde jos uvek imam ...

Dovikivati se sa nivoa na nivo ne vodi ničemu.

Istina, ali ni drzanje poveza na ocima ...
  • 0
Postavljena slika

#4110 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 05:22 PM

Evo ja nisam baš od juče(odstojao sam neko vreme,što kažu sazreo :mrgreen: ) i ne znam ko su ti trgovci, svi mi možemo da spekulišemo i pretpostavljamo ali to nema neku težinu. Daj podeli ime sa svima...

Znas kako dodji u BG, vozaj se malo sa ovim pozitivcima, muvaj se malo po poznatijim servisima, druzi se, ... i kroz jedno par meseci, pola godine, znaces ih i sam.Mislim sami ce ti otvoriti dusu, ponajvise kroz pokusaj za poslovnu saradnju :)
  • 0
Postavljena slika

#4111 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 05:34 PM

Prizrače,ovo poslednje što si rekao u odgovoru na moj post svakako stoji, ali se bojim da dok dođemo do kritične mase koja će to kod nas da promeni, umrećemo i ja i ti i moja, a možda i tvoja deca.
A u ta buduća lepa vremena, nas ako se sete, sete, ako ne, to je bila naša dužnost.
P.S. A da li si siguran da su i ti delovi koje si u prodavnici kupio, sasvim legalno nabavljeni?
  • 0

#4112 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 05:44 PM

P.S. A da li si siguran da su i ti delovi koje si u prodavnici kupio, sasvim legalno nabavljeni?

Znas kako, iskren da buden nisam.Ali kontam da sam kupio u legalnoj prodavnici, da imam fiskalni racun na kome stoji PIB i da ni po kom osnovu nisam obavljao sumnjivu trgovinu.Cak i da je to slucaj o kome pricas tuzilastvo ne bi imalo osnovu za proces protiv mene.
  • 0
Postavljena slika

#4113 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 05:57 PM

Ja kontam da u ovoj i ovakvoj državi nije ništa nemoguće, pa ni to.
  • 0

#4114 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2011 - 05:58 PM

Iskren da budem, koliko god puta rekao vise nista ne moze da me iznenadi, stvarnost ume da mi demantuje izreku :)
  • 0
Postavljena slika

#4115 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 18 October 2011 - 06:19 PM

Da ima kradenih ima ali zato znam da ima i onih koji su preko kupljeni legalno u radnji pa se kod nas rasklapaju i delovi stoje u oglasima kao SKINUTO SA NOVOG BAJSA.Evo banalan primer modela sa CRC-a, a i drugi daju preko robu na velikim snizenjima.Ajde neka neko izracuna koliko bi se zaradilo da se ovaj bajs uvalja u delove http://www.chainreac... ... elID=72836
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4116 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 07:01 PM

Pre godinu dana npr. je Bianchi karbonac sa Ultegrom 6700 direktno u fabrici kostao 1600 evra a u radnjama 3200.
Da ne pominjemo razna zimska snizenja gde za 1000 evra kupite ram tipa Bulls, Red Bull ili neka slicna manje poznata marka sa Ultegrom ili za 1400-1500 sa Dura Ace-om.

Ono sto je interesantno, kod nas ni jedna bicikla ne kosta vise od 2500 evra. Nema veze kolika joj je cena vani ;).
  • 0
.

#4117 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 18 October 2011 - 07:05 PM

Do pre par dana je ovaj cube koji sam postavio bio -24 posto pa vidi.Takav bajs za 1000 eura.A u delove ode za 1500.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4118 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 18 October 2011 - 07:09 PM

Evo i jednoh finog drumasa sa korektnom cenom. http://www.chainreac... ... elID=72870
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4119 Hidronaut

Hidronaut
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Postavljeno 18 October 2011 - 07:21 PM

nešto mi se i ne sviđaju previše ti Cube modeli za 2012., bolji su mi oni za prethodnu godinu

npr.ovaj http://www.flickr.co... ... /lightbox/

Postavljena slika
  • 0

#4120 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 18 October 2011 - 07:31 PM

Sto se izgleda tice to je relativno,ali sam cisto naveo kako i moze od trgovine da se zaradi ako se kupi preko na akciji a kod nas proda u delove.A delovi sa po meni novi ako su presli 0km.
  • 0
puno znoja,malo krvi

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika