Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Postavljeno 15 October 2011 - 02:25 PM
Uglavnom ono što sam takođe primetio, svi oni (tj. tu gde sam bio&video) žive u kućama koje nisu omalterisane za koje bi rekao vidi kakva šupa, dvorište mini džungla a imaju keša!!!
Postavljeno 17 October 2011 - 07:36 PM
Uglavnom ono što sam takođe primetio, svi oni (tj. tu gde sam bio&video) žive u kućama koje nisu omalterisane za koje bi rekao vidi kakva šupa, dvorište mini džungla a imaju keša!!!
To se često vidi i na slikama-bajs od ko zna koliko evrića i zid od cigle,ili neka šupa.
Dok npr. Ivan iz Jagodine (čini mi se) ima lepu fasadu i bajseve od 500++ E.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 17 October 2011 - 07:50 PM
Srbija je cudo od drzave, a tek ljudi u njoj su fascinantni.Ne mogu da se otmem utisku koliko je ovde prodaja kradenih stvari javna i otvorena, a da pri tome takva roba neretko ima solidnu cenu.Sa druge strane ljudi veoma cesto javno brane, relativizuju i opravdavaju celu tu pricu, ali u onom trenutnku kada njima maznu, inace vec maznuti bajs lopova bi na kolac nabili ...pa do varijante gde bi od 20 bajseva njih 10 poneo kući koliko su dobri ali svi oni naduvaju cenu do jaja
Postavljeno 17 October 2011 - 07:51 PM
Postavljeno 17 October 2011 - 08:08 PM
Postavljeno 17 October 2011 - 08:18 PM
Pa nisam i ne mislim da su svi do jednog maznuti, al da se ne lazemo prevrcu se kamioni sa novim biciklama ne bas tako retko po razvijenim ekonomskim zajednicama da bi se pricalo kako toga nema ... Ima i kreativnijih metoda od vec pomenutih ...Lukavost trgovaca se ogleda na više načina! Naivan si ako misliš da su svi ti bicikli direktno od nekog ukradeni. Kako baš da nekom ukradu nov, nevožen bicikl? Ima tu raznih dilova, kupovanja po bagatelnim cenama, skidanja sa osiguranja i sličnih egzibicija, ne verujem da tu ima mnogo bajkova direktno ukradenih od nekog lično.
Postavljeno 17 October 2011 - 08:48 PM
al da se ne lazemo prevrcu se kamioni sa novim biciklama ne bas tako retko po razvijenim ekonomskim zajednicama da bi se pricalo kako toga nema ... Ima i kreativnijih metoda od vec pomenutih ...
Jedan moj poznanik vozio neko vreme u Italiji kod nekog špeditera. Njegova priča: povremeno,u dilu sa gazdom banda zaustavi neki kamion sa interesantnom robom (najčešće tehnika/bela tehnika),istovare/pretovare robu u drugi i...osiguranje naravno rikne. Vozač,ako je pametan sedi u kabini,ćuti i gleda svoja posla-ako je blesav,dobiće nož u stomak,palicu po tikvi...
I to se desi u nekoj razvijenoj zemlji zap.evrope.
Verovatno,povremeno se tako nešto desi i sa kontigentom dobrih bicikala.
Zanimljiva roba uvek ima svoga kupca.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 17 October 2011 - 11:07 PM
To da je nešto maznuto "tamo negde" je tvoja pretpostavka izvedena iz odnosa cena onoga što se ovde prodaje i u Jevropi,mislim da drugog dokaza nemaš.Nedostatak papira isto ne mora da bude dokaz da je nešto kradeno,dakle ostaju pretpostavke,ne bez osnova,ali ipak samo pretpostavke.Srbija je cudo od drzave, a tek ljudi u njoj su fascinantni.Ne mogu da se otmem utisku koliko je ovde prodaja kradenih stvari javna i otvorena, a da pri tome takva roba neretko ima solidnu cenu.Sa druge strane ljudi veoma cesto javno brane, relativizuju i opravdavaju celu tu pricu, ali u onom trenutnku kada njima maznu, inace vec maznuti bajs lopova bi na kolac nabili ...pa do varijante gde bi od 20 bajseva njih 10 poneo kući koliko su dobri ali svi oni naduvaju cenu do jaja
Ako hoćemo da budemo moralni,onda bi trebali da prestanemo da kupujemo robu koju prave deca i ljudi u robovskim uslovima,ovde je u pitanju ipak minorna količina bicikala koja AKO je ukradena,ukradena je iz zemalja EU gde je bukvalno sve osigurano,a neretko se to i zloupotrebljava od strane vlasnika(skidanje sa osiguranja),i što kaže Karpkg,raznim marifetlucima.
Postavljeno 18 October 2011 - 06:45 AM
Nije u pitanju pretostavka vec svedocenje samih prodavaca.To je toliko postalo uobicajeno i normalno, da se odavno vise i ne krije, naprotiv prica se otvoreno svima koji nisu deo spoljnjeg sveta, tj. neupucene musterije.
Ako je nekad u pitanju prevara osiguranja, i dalje je u pitanju kradja, ali ovog puta pravnog lica.Da li ti pada na pamet da u tom osiguranju radi i neki prosecan covek koji izdrzava svoju porodicu?
Ako tvrdis da ja nemam dokaza da je to (naj!)vecim delom kradena roba, imas li ti dokaza za svoje tvrdnje?Da li mozes navesti samo jednu fabriku u kojoj maloletnici rade na proizvodnji bicikala ili komponenti koje se potom prodaju u eu ili kod nas legalno?
Nisi li svojim postom ipak samo potvrdio moju tezu o relativizaciji, ili sad sledi opravdavanje saucesnistva u lopovluku bombardovanjem i sankcijama?
Postavljeno 18 October 2011 - 10:00 AM
Postavljeno 18 October 2011 - 10:43 AM
E OVAJ JE DEFINITIVNO VAN SVIH TOKOVA.500 oira za alivio ,suntour xct i ostala sranja,zagrcnuh se http://www.cikloberz...ow.php?id=51244
Ово није лукаво, ово је смешно
Postavljeno 18 October 2011 - 01:41 PM
Njegova priča: povremeno,u dilu sa gazdom banda zaustavi neki kamion sa interesantnom robom (najčešće tehnika/bela tehnika),istovare/pretovare robu u drugi i...osiguranje naravno rikne. Vozač,ako je pametan sedi u kabini,ćuti i gleda svoja posla-ako je blesav,dobiće nož u stomak,palicu po tikvi...
I to se desi u nekoj razvijenoj zemlji zap.evrope.
Verovatno,povremeno se tako nešto desi i sa kontigentom dobrih bicikala.
Zanimljiva roba uvek ima svoga kupca.
Bez uvrede, ovo je prica za malu decu!
U Srbiji, na svakom sleperu koji prevozi iole vredniji tovar, postoji GPS pracenje slepera. Toliko se kontrolise i pazljivo planira ruta, da vozac slepera tacno zna gde ce i kada sipati gorivo, napraviti pauzu itd... U Srbiji!
Da ne pricamo o zapadno evropskim zemljama...
Polar Avalanche 2010
Postavljeno 18 October 2011 - 02:06 PM
Vidim da u tvojim komentarima provejava ogorčenost vezano za bajseve i delove koji se prodaju na berzi,a za koje ti misliš da nisu legalno uveženi..itd..I sta kazes opet su Srbi zajebali svet?
Nije u pitanju pretostavka vec svedocenje samih prodavaca.To je toliko postalo uobicajeno i normalno, da se odavno vise i ne krije, naprotiv prica se otvoreno svima koji nisu deo spoljnjeg sveta, tj. neupucene musterije.
Ako je nekad u pitanju prevara osiguranja, i dalje je u pitanju kradja, ali ovog puta pravnog lica.Da li ti pada na pamet da u tom osiguranju radi i neki prosecan covek koji izdrzava svoju porodicu?
Ako tvrdis da ja nemam dokaza da je to (naj!)vecim delom kradena roba, imas li ti dokaza za svoje tvrdnje?Da li mozes navesti samo jednu fabriku u kojoj maloletnici rade na proizvodnji bicikala ili komponenti koje se potom prodaju u eu ili kod nas legalno?
Nisi li svojim postom ipak samo potvrdio moju tezu o relativizaciji, ili sad sledi opravdavanje saucesnistva u lopovluku bombardovanjem i sankcijama?
Ne,neću se vaditi na bombardovanje,sankcije i slično...Mene jednostavno nije briga za zapad i njihove muke sa kradljivcima bajseva.
Prizrače,olako napadaš ljude da prodaju kradenu robu,to što ti radiš bi se moglo nazvati klevetom,jer osim rekla-kazala priča,drugih dokaza nemaš,a dokazivati da nešto nije ukradeno je suludo.
Postavljeno 18 October 2011 - 02:24 PM
Drugo nismo ni ti ni ja pali sa meseca pa da sad mislim ma sve je to legalna roba, poslala baka unuku iz Nemacke bicikl, njemu se nije dopala boja pa resio da ga proda u crevo (kroz delove).
Dokazivati da nesto nije ukradeno nije ni najmanje suludo.Ako u radnji nemas nabavne fakture nahebo si po vise osnova, i to se cak i radi.Zasto mislis da sitni ciklo Del Bojevi ne podlezu zakonu kome podlezu veliki sistemi?
Drugo da bih klevetao nekoga, morao bih tom nekom da navedem ime i prezime, ili da ga na naki drugi nacin jasno izdvojim i identifikujem.Aj mi nadji post u kome sam to ucinio.Ja se necu bunm da me isti tuzi za klevetu, a nadam se ni on da se svim ramovima koje ima provere serijski brojevi u bazi interpola
Postavljeno 18 October 2011 - 02:57 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika