Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#3741 Damir

Damir
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 09:36 AM

P.P.S. Zamsilite kakvim se zelenašenjem dotični bavi kada mu se isplati da dolazi u Srbiju i kupuje delove i bicikle kako bi ih prodavao u Bosni!
  • 0

#3742 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2011 - 09:51 AM

Ne branim ni jednog ni drugog,ali ja sa Damirom imam samo odlicno iskustvo.Ovaj ram je stigao od Damira i za 100 eura je bukvalno kao nov,bez i jedne tackice. download/file.php?id=7736&mode=view
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3743 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 22 August 2011 - 09:54 AM

Jovanu, odnosno Damira su već u ovoj temi prozivali...
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#3744 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2011 - 10:00 AM

Jovanu, odnosno Damira su već u ovoj temi prozivali...

Jesu,i kurtu i murtu.I Prodza i Tomu i tako to.Meni je stigao bajs sav izubijan aksom a znam da nije bio takav zato sto je pakovanje pocepano.Zato ako se moze ode se licno i nema greske.Ja sam skoro od svih trgovaca uzimao delove.I ja i brat,i jedino me kolega sa foruma zeznuo,tj.poslao deo u stanju kakav nije bio na slici.Ako mu je ponudio odma da vrati vilu sto nije prihvatio.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3745 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2011 - 10:01 AM

Ako se dobro secam prozivka je bila zbog scott scale kakav je ukraden kolegi u Novom Sadu.Elem ovaj fox ima dosta ogrebotina,ali je bi naravno odmah pristao na povrat.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3746 berg

berg
  • Members
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 August 2011 - 10:30 AM

Postovanje ljudi...

Pazljivo sam i sa prilicnom zainteresovanoscu procitao par zadnjih iznosenja stavova...
Ovde je sve jasno.

Pozdravljam vas.
  • 0

#3747 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 August 2011 - 10:43 AM

servis vile, to se i moglo zaključiti zbog farbe koje je ogrebana na mestu sa koga se bušrinzi vade

Postavljena slika
Ako su te ogrebotine nastale od skidanja gumica, alat koji je korišćen za taj rad je verovatno neka cigla ili kamen.

I ako je ovo 9.5 od 10, voleo bih da vidim šta je 5/10. :mrgreen:
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#3748 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2011 - 10:48 AM

Radilo je tu i zafarbavanje koliko ja vidim
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3749 mouse

mouse
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 August 2011 - 10:48 AM

P.P.S. Zamsilite kakvim se zelenašenjem dotični bavi kada mu se isplati da dolazi u Srbiju i kupuje delove i bicikle kako bi ih prodavao u Bosni!

Pa??? Kakve to veze ima, ako se čoveku isplati da kupuje robu sa berze u Sao Tome e Principe, putuje tamo i nazad, a onda je "preproda" u Bosni ili bilo gde, šta nas to interesuje? Ja sam takođe kupovao od Damira, i sve je bilo skroz ok, u super stanju, ali ako neko takve reputacije napiše 9 (ili 9,5) od 10 kao ocenu izgleda, a dođe amort izgreban i zafarban, onda to nije u redu.

...odradio kompletan servis vile, to se i moglo zaključiti zbog farbe koje je ogrebana na mestu sa koga se bušrinzi vade.

Znači kad Boris odradi servis vile, onda mora da skine i farbu sa nje, jer drugačije ne može niti ume?! Čisto sumnjam da se Boris nije već ispraksovao s tim...
Inače, skoro kupim nešto od takođe poznate "face" sa Berze, dodje nešto što mi se jako dopalo, i nešto što mi se nije baš svidjalo, čujemo se, prodavac kaže ok, nikakav problem, šalji nazad, ja platim poštarinu, on mi pošalje zamenu, sve super.... 300 din za razmenu delova, super kontakt očuvan!

PS: Preteče me malo nblexel ali je poenta ista... I tek sad vidim da sam citirao Jovanu, nadam se da se neće ljutiti...
  • 0

#3750 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 22 August 2011 - 10:56 AM

Ok stoji da je Damir frljnuo ocenu vizuelnog izgleda,ali zarr nije ponudio povracaj odma.Ako kupac ne prihvati povracaj kad mu trgovac ponudi ko je sad tu kriv :?:
  • 0
puno znoja,malo krvi

#3751 mouse

mouse
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 August 2011 - 11:20 AM

Jeste krivica i kupca što odmah nije vratio, ali mi ne znamo detalje, da li je on zvao Borisa istog dana, sutradan, ili kroz 4 dana. To su priče tipa "tvoja-protiv-moje-reči", i tu ne želim da sudim, ali ako amort nije bio na servisu, kako onda objasniti neke tvrdnje prodavca? Zašto bi kupac kontaktirao Štrbca? Dovoljno je za početak što amort nije kao iz opisa, nešto slično kao ti i tvoj "drugar od srca" slučaj. Ja sam na delu koji sam kupio primetio problem tek posle dva dana, jer nisam stigao da ga montiram, i kada sam kontaktirao prodavca sve je bilo super, razumeli se, zato kažem da rešenje postoji. NARAVNO da bih ga i ja vratio odmah, no to je već prošlost...
  • 0

#3752 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 August 2011 - 01:02 PM

Ako su te ogrebotine nastale od skidanja gumica, alat koji je korišćen za taj rad je verovatno neka cigla ili kamen.

Bogme ja tipujem na cekic i dleto u rukama alkoholisanog servisera :D
  • 0
Postavljena slika

#3753 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 01:08 PM

Postoje greske sa Damirove strane,ali u momentu kad je ponudio povrat novca,iskupio se za njih.Kupac je trebao odmah da vrati vilu nazad,jer vila ili radi ili ne radi kako valja,a od servisera iz NS je odmah dobio info da na toj vili nije radio servis,tako da je vilu odmah trebalo da vrati Damiru.
  • 0

#3754 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 01:24 PM

Sve se slazem sa tobom. Samo to "odmah" je proslo 2 dana dok je covek preuzeo viljusku i pozvao Borisa i saznao da servis nije uradjen. Pitanje je da li je mogao pre nesto da sazna a dan-dva gore dole u ovoj prici ne znaci nista. Ako je prodavac bio spreman da vrati novac prvog ili drugog dana zasto ne bi i treceg i cetvrtog?
  • 0
.

#3755 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 01:41 PM

Sve se slazem sa tobom. Samo to "odmah" je proslo 2 dana dok je covek preuzeo viljusku i pozvao Borisa i saznao da servis nije uradjen. Pitanje je da li je mogao pre nesto da sazna a dan-dva gore dole u ovoj prici ne znaci nista. Ako je prodavac bio spreman da vrati novac prvog ili drugog dana zasto ne bi i treceg i cetvrtog?

Po toj logici,zašto ne i petog-šestog ili sedmog-osmog...itd
Pa ne živimo u Zimbabveu,sa par telefonskih poziva u roku od 10 minuta se mogao čuti sa Borisom.U svakom slučaju pao mi je kupca,samo mislim da je trebao odmah da vrati vilu,a ne da čeka četiri dana.
  • 0

#3756 zare

zare
  • Members
  • 4324 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 01:55 PM

A zasto ne i petog-sestog? Niko ne pita da li covek radi jos nesto u zivotu sem sto je kupio viljusku? Mozda je imao posla, mozda je daleko bilo bio bolestan, mozda je radio po 14 sati dnevno... Nije viljuska jedina i prva stvar u zivotu pa da se ceo zivot vrti oko nje i da mora da bude namontirana i probana istog trenutka kada je stigla.
Na kraju krajeva, viljuska je bila u istom stanju i prvog i petog dana.
  • 0
.

#3757 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 02:09 PM

A zasto ne i petog-sestog? Niko ne pita da li covek radi jos nesto u zivotu sem sto je kupio viljusku? Mozda je imao posla, mozda je daleko bilo bio bolestan, mozda je radio po 14 sati dnevno... Nije viljuska jedina i prva stvar u zivotu pa da se ceo zivot vrti oko nje i da mora da bude namontirana i probana istog trenutka kada je stigla.
Na kraju krajeva, viljuska je bila u istom stanju i prvog i petog dana.

U pravu si,svi mi imamo zivote nevezane za biciklizam i radimo neke druge stvari i poslove.Ali zasto verovati nekom apriori,zato sto je kupac?Ma koliko da je zauzet covek moze da nadje vremena da proba ispravnost investicije od 250 i kusur evra.Ono sto ja hocu da kazem je da je bespotrebno cekao od momenta kada je od Borisa saznao da nije radjen servis na vili do poziva Damiru puna dva dana!
  • 0

#3758 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 August 2011 - 03:12 PM

Puna dva dana su i dalje u okviru sasvim uobicajenog za normalno vreme reakcije :) Ne bi bilo normalno da se javio kroz 6 meseci sa tom pricom ali par dana levo desno nisu frka.Ovde je osnova problema u tome sto su se sudarili interesi dva Dell Boy-a sve ostalo prosto&jasno.
  • 0
Postavljena slika

#3759 JugoslavMD

JugoslavMD
  • Members
  • PipPip
  • 34 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 03:16 PM

Evo ovako,da odgovorim svima,nisam stigao da odmah da proverim sve jer imam i drugih obaveza u zivotu,porodica i posao. Borisa sam zvao da bih ga pitao da li je moguce da je on servisirao vilu i ako jeste da li je istu ostetio prilikom servisa, u sto sam nisam bio bas uveren da bi isti napravio. Ti, Damire nemoj bezveze da lupetas tu ko se cim bavi jer me ne poznajes licno, a definitivno nisam svercer kao ti,bicikla uzimam za sebe,kad izdovoljim prodam. Nisam cekao dva dana od kad sam se cuo sa Borisom nego sam odmah sutradan nazvao prijatelja iz Mitrovice da vidim za povrat. Niko ne sedi kraj telefona i ceka moj poziv. A ti,Damire sledeci put ili stavi objektivnu ocjenu stvari koje prodajes ili uopste nemoj stavljati jer su ti smesne ocene tipa 9,5 od 10 ili 9,8 od 10...
  • 0

#3760 hakazvaka

hakazvaka
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 22 August 2011 - 04:19 PM

Samo da kazem u vezi ovog preprodavanja bicikala u BiH.

Iz Sarajeva sam, kupio sam novi bicikl u Sremskoj Mitrovici, i trenutno je kod Jugoslava, koji se ponudio sam da izvrsi posredstvo (jer nisam platio sve odmah), bez apsolutno ikakve naknade... Tako da prica o preprodavanju bicikala ne drzi vodu ;)
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika