Jump to content

Fotografije

Planinski biciklizam po Južnoj Srbiji

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
62 odgovora na ovu temu

#41 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 01 September 2024 - 05:46 PM

Spust sa Korvingrada, poznatog i kao Koprijan. Od Tvrđave ka Seličevici nastavlja se lepa ali suva staza sa većim nagibom. Bilo je mnogo vruće pa je nisam istraživao do kraja. Ovaj deo koji sam popeo je stvarno lep. Prilikom skidanja/vraćanja prednjeg točka umastio sam disk sto sam nažalost osetio a i čuo tek pri spustu. (Izvinjavam se unapred za škripu )

• 3

~be here now~

#42 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 15 October 2024 - 04:24 PM

Vikend avantura na Goču! Vožnja od jezera Selište do vrha Ljukten i nazad, uz sunčano vreme, prelepe prizore prirode i adrenalin koji donosi uzbudljiv spust. Ako volite planinsku vožnju i prirodu, obavezno posetite Goč. #MTB #Goč

• 6

~be here now~

#43 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 291 posts

Postavljeno 16 October 2024 - 05:20 AM

Vrh! Prelepa priroda.
  • 1

#44 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 17 October 2024 - 05:48 AM

Stolovi. Uspon od oko 1200m visinske razlike na manje od 10 km je izazov, a nagrada vam je susret sa divljim konjima pri vrhu. Prelepa priroda i mir ovog mesta zaista oduševljavaju.

• 4

~be here now~

#45 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 13 November 2024 - 11:23 AM

Bansko Voznja 1: Perfect Day Trail

Narandžasta staza, težina 4, dužina 18km. Može se započeti i iz grada Bansko i iz Pirin Golf Kluba. Staza se proteže duž granice Nacionalnog parka Pirin. Kombinacija je cross country i light enduro. Vodi rimskim putem pored manastira, pećinske oblasti i završava kod polazne tačke gondole.

Bansko vožnja 2: Tegata trail

Tegata je najpopularnija Enduro staza u Banskom. Vrlo je posećena i odlično održavana. Težine 4, crne oznake i dužine oko 2km. Ja sam je vozio prvi put i neke deonice izvozio alternativnim linijama. Ko je tehnički dobar može da uživa celim spustom do jezera koje je na kraju staze.

• 5

~be here now~

#46 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 18 November 2024 - 04:32 PM

Niševačka klisura, Banjica, most Milutina Milankovića. Nestvarna priroda na svakom koraku. Ko ima dovoljno vremena, kao sto ja nisam, predlog da izvozi do kraja i obiđe Svrljig grad i Kotlove.

• 3

~be here now~

#47 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 13 April 2025 - 02:01 PM

Za vikend, povratak na bajs posle 40 dana.
Prva vožnja, spust do Lazarevog sela.

• 2

~be here now~

#48 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 13 April 2025 - 02:02 PM

Druga voznja, deo poznat kao Radikina Bara. Zelenilo i sunčan prolećni dan.

• 1

~be here now~

#49 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 07 June 2025 - 05:26 PM

I dok je bajs još uvek na servisu jer “majstori ne lažu, majstori odlažu”, iskoristih priliku da se popnem na Pleš Ćirinim prolazom. Radi se o stazi koja je uz Trem iz Sopotnice najzahtevnija planinarska staza u Niškom okrugu.
Ukupno oko 18km pređenih, uz savladanih oko 1300nmv. Pogled s vrha opravdava uloženi napor. Preporuka ko pored bajsa, voli i da se penje.

• 5

~be here now~

#50 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 23 June 2025 - 11:11 AM

I dok čekam bajs (još uvek), vikend iskorišćen za kružnu planinarsku turu po Jastrepcu. Stazom do Sokolovog Kamena i Bele Stene pa pored žice do Belijeve Kolibe sa završetkom kod Jezera. Ukupno 20km sa 900m savladanog uspona bez da se oseti umor, zahvaljujući gustoj šumi kroz koju se sunce i vrelina ne primeti.

• 4

~be here now~

#51 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 08 August 2025 - 05:16 PM

Juče popodnevna vožnja po Ozrenu i Soko Banji. Prvi deo staze xc kroz šumu, drugi deo sa ozbiljnom enduro stazom. Preporuka svakako, priroda je prelepa.

• 6

~be here now~

#52 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 13 August 2025 - 12:00 PM

Bojanine Vode i Mosor.

Put do Bojaninih voda je nov od prošle godine, možete ostaviti auto gore i voziti se po stazama Suve Planine kojih ima nekoliko.

• 2

~be here now~

#53 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 25 August 2025 - 05:00 PM

Pleš, opet ali ovoga puta bajsom sa suprotne strane. Put vodi od Oreovca kroz borovu šumu. Podloga nije zanimljiva, nasipan put ali je pogled na Kalafat i Svrljiške planine stvarno lep. Put je takav do korita nakon čega se skreće desno i tu kreće uspon na Pleš gde se stvari drastično menjaju. Kamenita podloga, korenje, livade sa velikim usponom, kozje staze…i tako do Pleša. Pogled odozgo i spust na dole je fantazija.

• 2

~be here now~

#54 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 01 September 2025 - 02:32 PM

Ozren dva puta u dve nedelje, ovoga puta u okviru trke “Stazama Sokobanje”. Za razliku od prethodne vožnje, ova je bila pitomijom stranom Ozrena ali uz podjednako lepu prirodu i šarenolik teren. Organizacija trke je za svaku pohvalu i sigurno ću ponoviti učešće i sledeće godine…uz skinutu blokadu narednog puta.

• 2

~be here now~

#55 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 04 October 2025 - 03:21 PM

Cube Stereo Hybrid e-bikovi su dosta česti kod nas, generalno solidni e-bajkovi. Dolaze sa Newmen hubovima koji znaju rano da krenu da krče zbog male količine masti u ležajevima. Dodavanje masti i čišćenje može da ih vrati u fabricko stanje i produži vek trajanja. Ja sam moje sredio danas, ako nekom zatreba evo kako ide ceo proces.

https://youtube.com/...VVpIntJhOuiXTNG
  • 2

~be here now~

#56 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 13 October 2025 - 05:57 PM

Za vikend reših da promenim traku i sealant u točkovima. Traku sam rešio da probam jeftiniju iz Kine Bucklos i skroz je ok, lako se postavlja, rasteže se. Ranije sam koristio WTB trake i ova kineska je bolja. Sealant sam ovoga puta stavio Pirelli Scorpion koji je latex free i ammonia free. Pre dve godine sam imao muke da nacentriram točak jer je Joe’s no flats “pojeo” niple. Evo kako ja radim konverziju, malo više vremena oduzima ali generalno nikad nisam imao problem sa gubitkom vazduha kad ovako odradim.

https://youtube.com/...5XT2i_GmJimlgH8
  • 4

~be here now~

#57 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 03 November 2025 - 07:40 AM

Današnja vožnja od Crnog Kamena do Niške Banje — single track kroz šumu, kamenjar, blato i jesen u punom sjaju.

• 2

~be here now~

#58 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 03 November 2025 - 07:43 AM

Danas prvi put spuštao novu Enduro stazu u Niškoj Banji - Dopamine. Staza je dosta lakša od Rolling Stones i po meri, par delova sam spustio iz drugog pokušaja ali svakako po po meri za neki lakši enduro. Pohvala za momke koji su napravili i koji odrzavaju staze u Niskoj Banji.

• 3

~be here now~

#59 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 15 November 2025 - 06:19 PM

Spust od stene ispod Kusače do manastira Presvete Bogorodice u Sićevu. Jedna od najlepših šumskih staza u okolini Niša.

• 4

~be here now~

#60 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 19 November 2025 - 01:52 PM

Jedna od najboljih ruta u okolini Niša.

Obuhvata celu Sićevačku klisuru, različite terene, šumske staze sa pokrivenim i otvorenim nebom, single trackove, vožnje planinskim delom sa kamenitom podlogom, livadski deo sa zelenilom..kompletan doživljaj.

• 1

~be here now~

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika