![Postavljena slika](http://www.ladjevic.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/pihtije2.jpg)
Sastojci za više od 10 porcija (što pokriva oko 1000km vožnje):
- 1-1,5 kg svinjskih nogu i ušiju (rep izbegavati jer je suviše mastan)
bitno je da je meso sa kostima jer one želiraju čorbu !
- list lovora
- zrna belog bibera
- koren peršuna
- paškanat
- 2-3 šargarepe
- koren peršuna
- 1-2 limuna
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
Sve treba prethodno da je dobro očišćeno i ošureno tako da se beli !
U lonac staviti meso, naliti hladnom vodom da dobro ogrezne, pa staviti na vatru
da polako provri. Pustiti da vri sve dok ne izbije pena, koju treba skidati i bacati.
Kad je pena prestala da izbija, staviti list lovora, zrna belog bibera, koren peršuna,
paškanata, šargarepe, malo limuna, crni luk, beli luk, so.
Kuvanje treba da traje 4-5 sati, u odnosu na to kakvo je meso.
Ono treba da se toliko kuva da se kosti same odvajaju.
Posle tolikog kuvanja voda će se smanjiti, ispariti za dobru trećinu, gotovo za polovinu.
Tada skinuti sud s vatre i pustiti da se malo, vrlo malo ohladi, a zatim pažljivo pokupiti,
koliko se god može bolje, mast koja pliva po površini čorbe.
Kad je to urađeno, procediti čorbu kroz gusto sito (cediljku).
Najpogodnije je sasuti masu u više manjih posudica,
meso rasporediti u činije, šargarepu iseći u reckave kolutiće radi dekoracije
i takođe raspodeliti u činije, pa preko sasuti čorbu.
Tako napunjene zdele ostaviti na hladnom mestu da se čorba zgusne i stvrdne.
Izvaditi iz frižidera, pošteno se nakrkati, pa na bicikl.
Na svakih sto kilometara jesti po jednu porciju.