Изделих вам плусове и сад одох на починак
Odande nazad
Posted 12 August 2020 - 09:23 PM
Изделих вам плусове и сад одох на починак
Posted 13 August 2020 - 09:53 AM
Кулинарска тура
или боље речено, гастрономска.
Ili jednostavno rečeno žderačka
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 13 August 2020 - 11:16 AM
Posted 13 August 2020 - 11:19 AM
opisuje neko neku svoju vožnju/avanturu i 30% posta mu je o tome šta je jeo i šta je pio.
Zato što je sve to zajedno avantura, to je cikloturizam. Ne jure svi kilometražu i proseke. Ciklohedonizam, ako ćeš najpreciznije ![]()
Posted 13 August 2020 - 11:28 AM
Meni je velika misterija zašto se u biciklističkim grupama i na forumima toliko priča o hrani. Pa i na blogovima: opisuje neko neku svoju vožnju/avanturu i 30% posta mu je o tome šta je jeo i šta je pio.
Ako si poklonik hard kor realizma:
Kvadricepsi su mi još uvek bili šlogirani od poslednjeg uspona. Polgedao sam na bidon. Dva prsta, moraću da se stisnem kako znam narednih 5 km, za koliko mapa tvrdi da ima neki izvor. Patike su mi se skoro osušile od prolaska kroz onu veliku baru. Prošao sam još desetinu malih, ali one su samo nabacivale vodu i sitan pesak na ram... i lanac, koji je već bio tragično suv. Pogledao sam na mapu. Još dva kilometra po ravnom, pa onda odvajanje desno i ZAŠTO JEBOGA spust u potok iz koga se odmah vraćam na visinu na kojoj sam sad. Po stoti put sam premestio šake u položaj za odmaranje karpalnog tunela, samo da bih ih koju sekudu kasnije refleksno vratio na uobičajeno mesto. Ova dosadna rizla, put niti je ravan niti je džombav, ali zamara. Otrovno ljut znoj mi je opet curnuo u levo oko. U bulji nisam imao ni kapi krvi. Ispred je bilo dvadesetak metara hlada. Približavao sam mu se i mislio da li da ostanem na suncu i ne preskačem rupe, ili da gustiram hlad i onda skačem preko ovih razlokotina. Tu pored su bile kupine, ali bile su previše jadne i mrzelo me je da stanem. Mogao bi da naiđe koji oblak, skuvao sam se. Puls mi se malo smirio, ali i dalje sam tražio izgovor da stanem. Na mah, sa desne strane se otvorio lep pogled. Međutim, video se isti pejzaž koji sam video već 20 puta i slikao bar 10 puta, tako da sam iskulirao i nastavio.
Posted 13 August 2020 - 11:35 AM
Zato što je sve to zajedno avantura, to je cikloturizam. Ne jure svi kilometražu i proseke. Ciklohedonizam, ako ćeš najpreciznije
Avantura ok, to nemaš svakog dana. Ali ionako jedeš svakog dana, to je rutinska stvar, i zašto bi se pridavao toliki značaj tome šta je ko jeo tokom vožnje? Opusuješ šta si radio, šta si video, koje probleme imao, pa može neki put i šta si jeo, ako je nešto neuobičajno, ok... Ali da hrana bude obavezni segment, čemu to?
Posted 13 August 2020 - 11:54 AM
Ali ionako jedeš svakog dana, to je rutinska stvar, i zašto bi se pridavao toliki značaj tome šta je ko jeo tokom vožnje? O
Rutinska mi je stvar i svakodnevna vožnja biciklom do grada, i jedenje nasuva s krompirom kod kuće. Nije mi rutinska stvar vožnja preko Ozrena, ni jedenja šunke u testu na nekom salašu, ili ovčijeg paprikaša na Pešteru, čak ni jedenje lepinje iz Ražane s majonezom iz kesice i alpskom iz valjevskog Europroma, ali na Povlenu.
Imamo neku suštinsku razliku u pristupu ![]()
Posted 13 August 2020 - 12:17 PM
Tako je, ponekad može da bude zanimljivo, ali ne uvek. Uvek ne.Rutinska mi je stvar i svakodnevna vožnja biciklom do grada, i jedenje nasuva s krompirom kod kuće. Nije mi rutinska stvar vožnja preko Ozrena, ni jedenja šunke u testu na nekom salašu, ili ovčijeg paprikaša na Pešteru, čak ni jedenje lepinje iz Ražane s majonezom iz kesice i alpskom iz valjevskog Europroma, ali na Povlenu.
Imamo neku suštinsku razliku u pristupu
Hrana je kod bicikliranja propratna stvar.
Da nema specijalne biciklističke garderobe, zamisli kako bi bilo da svako opisuje šta je obukao na vožnji. Dosadno bi bilo. Može nekad, ne stalno...
Ili da svako piše koju muziku je slušao dok je vozio.
To su propratne stvari i ok je u specijalnim slučajevima opisivati detaljnije, ali ne stalno.
I, da napomenem, ne mislim na ovu temu ovde, govorim generalno...
U randonerskoj fb grupu su se prošle godine bili uhvatli za nekakvu gibanicu i ubiše se od spominjanja iste, komentarisanja, replika, replika na repliku, šala itd. itd.
Posted 13 August 2020 - 12:32 PM
U randonerskoj fb grupu su se prošle godine bili uhvatli za nekakvu gibanicu i ubiše se od spominjanja iste, komentarisanja, replika, replika na repliku, šala itd. itd.
Ta gibanica je deo randonerske srpske legende, sa Ralićevim brevetima povezana je od 2011-12, od prvog breveta. Momačka nagrada za završeni brevet, uvek predmet internih šala.
Kod ciklohedonizma nije
Al da ne brljamo više tuđu temu ![]()
Posted 13 August 2020 - 12:34 PM
Bravo i hvala za podeljeni doživljaj.
Kako godine idu, ta gastro-ciklo varijanta mi ostaje jedino prihvatljivaStići će i Jerosimović u tu fazu, kad-tad
Čekao sam da me neko spomene
Tu sam ja već negde.. utešio sam se malo sa Borisovim žderanjem, tj nisam baš najgori od sve dece
Posted 13 August 2020 - 12:40 PM
Tako je, ponekad može da bude zanimljivo, ali ne uvek. Uvek ne.
Da nema specijalne biciklističke garderobe, zamisli kako bi bilo da svako opisuje šta je obukao na vožnji. Dosadno bi bilo. Može nekad, ne stalno...
Ili da svako piše koju muziku je slušao dok je vozio.
To su propratne stvari i ok je u specijalnim slučajevima opisivati detaljnije, ali ne stalno.
I, da napomenem, ne mislim na ovu temu ovde, govorim generalno...
Srdjoni iznad objasnio. Kad budeš vozio cikloturu tad ćeš shvatiti.
Posted 13 August 2020 - 12:49 PM
Ali ok cikloture, mada ni tad nema toliko potrebe, jer se sigurno stalno nešto zanimljivo dešava, nego šta sa običnim izletima od nekoliko sati ili pola dana...
Ali, na kraju krajeva, nije možda ni toliko čudno, ljudi i inače mnogo pričaju o hrani, slikaju hranu i piće i kače na internet... pa što bi biciklisti bili izuzetsk, je l' te...
Ja se samo iščuđavam, jer ima toliko stvari vezanih za bicikliranje i bicikle, da, ako je neko vredan, ne mrzi ga da piše, neće ni stići sve da opiše i ispriča.
Posted 13 August 2020 - 12:57 PM
Rutinska mi je stvar i svakodnevna vožnja biciklom do grada, i jedenje nasuva s krompirom kod kuće. Nije mi rutinska stvar vožnja preko Ozrena, ni jedenja šunke u testu na nekom salašu, ili ovčijeg paprikaša na Pešteru, čak ni jedenje lepinje iz Ražane s majonezom iz kesice i alpskom iz valjevskog Europroma, ali na Povlenu.
Imamo neku suštinsku razliku u pristupu
+1
Dodatno, meni je korisno i da znam gde ima nešto specijalno i posebno dobro da se pojede ako budem tuda prolazio da ne omašim. ![]()
Ja sam do Sombora išao ciljano preko Odžaka samo da bih jeo onaj tamo sladoled. ![]()
A da živim i dalje u NS išao bih do Odžaka i nazad samo zbog sladoleda. ![]()
Posted 13 August 2020 - 01:18 PM
Ja se samo iščuđavam, jer ima toliko stvari vezanih za bicikliranje i bicikle, da, ako je neko vredan, ne mrzi ga da piše, neće ni stići sve da opiše i ispriča.
Mićo, majku mu... jeste, toliko toga ima... al poštuj da nemamo svi iste motive da vozimo, i nisu nam iste stvari važne, pa ih ne opisujemo.
Ti voziš te ludačke kilometraže, uklapaš to sa svojom porodicom, ja iskoristim nekoliko dana da se izdivljam po npr. valjevskim planinama, uz gomilu hrane i šljivovice
, momci iz ove teme + Jerosimović
obiđu celu Srbiju, neko treći ne stigne dalje od lokalnog brda.
Al opet, svi smo biciklisti, zar ne, i svi imamo pravo na svoj doživljaj...?
Posted 13 August 2020 - 01:32 PM
Taj rad, neke dvije godine sam se tako pratio s jaranom, doduse autima, cim jedan nanjusi nesto dobro drugi planira kad ide u tom smjeru da zakaci i to mjesto, rezultat kod obojice 20+ kilograma za to vrijeme. Bila bam je dobra strategija samo smo trebali biciklirati+1
Dodatno, meni je korisno i da znam gde ima nešto specijalno i posebno dobro da se pojede ako budem tuda prolazio da ne omašim.
Ja sam do Sombora išao ciljano preko Odžaka samo da bih jeo onaj tamo sladoled.
A da živim i dalje u NS išao bih do Odžaka i nazad samo zbog sladoleda.
Cjeni covjeka koji cjeni dobru hranu, nisam odavno ovako nesto murdro rekao, moram negdje zapisati ovu mudrost da ostane za buduca pokoljenja
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Posted 13 August 2020 - 01:36 PM
Mićo, majku mu... jeste, toliko toga ima... al poštuj da nemamo svi iste motive da vozimo, i nisu nam iste stvari važne, pa ih ne opisujemo.
Ma nema problema, poštujem ja svačiji izbor, samo mi je čudno da je to tolika većina. Zato sam to napisao... inače se ne mešam mnogo u te priče, ne smetam... Evo sad sam to spomenuo, pa ko zna da li ću uopšte ponovo nekad.
Posted 13 August 2020 - 01:45 PM
Cjeni covjeka koji cjeni dobru hranu, nisam odavno ovako nesto murdro rekao, moram negdje zapisati ovu mudrost da ostane za buduca pokoljenja
E, to. Gomila i mojih mudrosti ostade pod točkovima i u vrletima kojekakvim ![]()
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users