Jump to content


Fotografije
- - - - -

početnik iskustva


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
4 odgovora na ovu temu

#1 gillonio

gillonio
  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Postavljeno 20 May 2020 - 06:42 AM

Nakon evo mesec i kusur dana u novom režimu odlaska na posao biciklom dobio sam želju da napišem par rečenica o onome što sam do sada saznao , naučio , a to možda nekome bude korisitilo.

Zbog svega što se u svetu dešavalo, došao sam na ideju da bi na svoj posao mogao da idem biciklom. To je Beogradska gradska vožnja, od zvezdare do centra grada  sa nizbrdicom ka gradu i blagom, ali konstantnom uzbrdicom od grada ka zvezdari. Prvih par dana sam pozajmio mtb ( no name , plaćen 100 eura polovan) od drugara i kada sam def odlučio da kupim biciklu konsultovao sam se na forumu , i dobio preporuku da za moje potrebe ( što potpuno ima smisla) kupim gradski bicikl, sa blatobranima, zaštitom od lanca itd...Nakon kupovine gradskog bicikla mogu da kažem sledeće - napomena ( govorim isključivo o iskustvima sa moje rute koju sam gore napisao) - za moju rutu daleko bolji, udobniji, sigurniji je mtb bajs i tu nemam nikakvu dilemu. Na mojoj ruti ima dosta šina, rupa, uleganja od autobusa, visokih ivičnjaka i to je nešto što meni na  gradskom biciklu nikako ne odgovara. Moram daleko više da vodim računa o putanji kojom idem nego što je to slučaj kod mtb-a. Sa druge strane , kao prednost kod gradskog bicikla se  pokazalo to što mnogo lakše stižem na vrh uzbrdice nego što je to slučaj kod mtb. 

Na kraju bih rezimirao, da nije svaka gradska vožnja ista, verujem da neko ko vozi od bloka 45 do delta citija nema nikakvih problema da rutu predje sa gradskim biciklom. 

Eto to je nešto što sam za mesec i kusur dana ukačio svakodnevno prelazeći istu rutu. 

  


  • 0

#2 Zorzo

Zorzo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 May 2020 - 07:31 AM

Ја возим фул сус и мислим да је идеалан за београдске улице(брда,рупе,шине,ивичњаке...)
  • 0

#3 rhythmking

rhythmking
  • Members No Voting
  • PipPipPipPipPip
  • 545 posts

Postavljeno 20 May 2020 - 10:02 AM

Ma city bajkovi su preko 15kg ,to je da se natovare bisage pa da bude izdrzljiva mrcina za dalja putovanja,na mtb se mogu montirati neke slik gume i da leti po gradu,jos ako je 29" top
  • 0

#4 komita1981

komita1981
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 20 May 2020 - 10:20 PM

Ja sam prosle godine za odlazak na posao kupio treking. Dodao sam mu Topeak paktreger i bisage da mogu da se natovarim ko covek :-) . Ne mogu tacno da se setim dimenzije guma - mislim negde 40". Sluzio me je odlicno - presao sam 2000km za 7 meseci jer sam pored voznje kuca-posao vozio i do Avale i okoline. Moja relacija je Brace Jerkovic - Terazije. Nisam imao nikakvih problema - odlican bicikl za ono sto je meni trebalo u tom trenutku. Verovatno bih ga vozio i dalje ali mi je ram bio za nijansu manji - nisam osecao pri kracim voznjama ali sam osecao blagi bol u ledjima i kolenu kad vozim vise od 50km a malo je pomoglo i to sto sam bas zapeo da kupim drumasa :-) I kupio sam drumasa i na njega nakacio paktreger i bisage i sad mi je to jedini bicikl koji imam (nema gde da drzim dva bajsa). Malo sam stavio sire gume na njega - 32" u startu su bile 28" - ne znam da li sam se istripovao ali u prvoj voznji sa sirim gumama imao sam utisak da je dosta udobnije. Ako posmatramo voznju po gradu prednost je definitivno na trekingu u potpunosti - lakse je upravljati, manje trese po neravnom terenu, udobniji je i definitivno sigurniji. No nemam nekih problema ni sa drumasem iako stalno menjam rute i istrazujem grad - malo povedem racuna o neravninama i drugim preprekama i to je to. Da imam uslova da drzim dva bajsa - koristio bih pre opet nekog trekinga za gradsku voznju nego MTB - treking predstavlja taj idealan spoj koji je potreban za gradsku voznju.


  • 0

#5 gillonio

gillonio
  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Postavljeno 21 May 2020 - 09:02 AM

Ja sam prosle godine za odlazak na posao kupio treking. Dodao sam mu Topeak paktreger i bisage da mogu da se natovarim ko covek :smile: . Ne mogu tacno da se setim dimenzije guma - mislim negde 40". Sluzio me je odlicno - presao sam 2000km za 7 meseci jer sam pored voznje kuca-posao vozio i do Avale i okoline. Moja relacija je Brace Jerkovic - Terazije. Nisam imao nikakvih problema - odlican bicikl za ono sto je meni trebalo u tom trenutku. Verovatno bih ga vozio i dalje ali mi je ram bio za nijansu manji - nisam osecao pri kracim voznjama ali sam osecao blagi bol u ledjima i kolenu kad vozim vise od 50km a malo je pomoglo i to sto sam bas zapeo da kupim drumasa :smile: I kupio sam drumasa i na njega nakacio paktreger i bisage i sad mi je to jedini bicikl koji imam (nema gde da drzim dva bajsa). Malo sam stavio sire gume na njega - 32" u startu su bile 28" - ne znam da li sam se istripovao ali u prvoj voznji sa sirim gumama imao sam utisak da je dosta udobnije. Ako posmatramo voznju po gradu prednost je definitivno na trekingu u potpunosti - lakse je upravljati, manje trese po neravnom terenu, udobniji je i definitivno sigurniji. No nemam nekih problema ni sa drumasem iako stalno menjam rute i istrazujem grad - malo povedem racuna o neravninama i drugim preprekama i to je to. Da imam uslova da drzim dva bajsa - koristio bih pre opet nekog trekinga za gradsku voznju nego MTB - treking predstavlja taj idealan spoj koji je potreban za gradsku voznju.

 

I meni je ideja bila da promenim gume na mom bajsu, ali izgleda  da to nije baš moguće. Kad sam pročitao mejl , shvatio sam da je ispalo kao da se žalim na moj bicikl. Hteo sam da kazem da je za taj deo grada, gradski bicikl zahteva daleko koncentrisaniju vožnju nego što je to mtb.


  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika