Jump to content


Fotografije

Corona anyone...?


  • Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#601 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3335 posts

Postavljeno 07 April 2020 - 03:00 PM

Рекао је у увијеној форми да би неки могли мало мање да брину о својим старијим суграђанима јер то кошта. Стари еугиничари Холандези. У увијеној форми се и извињавао. А Шпанци који су реаговали, ваљда носе исте наочаре као и ја :)
  • 0

#602 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 07 April 2020 - 07:24 PM

Odavno ne pratim temu, samo mi tek sad zapade za oko... Sećam se nedavne teme o beogradskom Dekatlonu pa natezanja o latinici/ćirilici, kopiranju hrvatskog sajta, patriotizmu i bezočnim kapitalistima... a jedna od trenutno najaktivnijh tema na ovom forumu ima naslov na engleskom i nikome ne smeta. Samo zapažanje :D

 

 

Можда и смета, али људи не желе да то спомињу на оваквој теми. Ето, ти си споменуо и то може да буде довољно. По мом мишљењу већи проблем је некоришћење ћирилице приликом писања на српском. Назив ове теме је потпуно на енглеском, па није споран. Е сад, зашто се човек одлучио да то не напише на српском, то је већ неко друго питање.

 

S obzirom na internacionalnost teme i njen naslov je internacionalizovan.

Tzv "Netglish" je jezik kojim je tema nazvana.

Kapiram da je to ok :)


  • 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic


#603 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 April 2020 - 07:39 PM

То је слобода изражавања, јер је аутор крхка уметничка душа  n2:1097[1]

Paaaa sad, da l' je krhak.. ja ga znam, a onoliki koliki je može rep volu iščupati   n2:taunt


  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#604 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 07 April 2020 - 10:28 PM

UPOZORENJE!!!

PREDUGAČAK TEKST, SMARA, BRAATEE...NAJBOLJE PRESKOČITI

 

 

 

 

Drage i poštovana kolege,

forumaši, biciklisti, prijatelji, neprijatelji i slučajni prolaznici,

 

Svedoci smo perioda u kome se svet kakav poznajemo, ili smo ga barem do sad kao takvog poznavali, pred našim očima transformiše (preobražava, menja)

 

Mislim da je jasno da život pojedinaca, i društva kao sistema međusobno povezanih istih tih života pojedinaca, prolazi kroz (da ne kažem "trpi") značajne promene, do mere u kojoj će biti zapamćen kao tačka preloma. Ne u smislu da će se sistem nužno slomiti, mada ta mogućnost nije isključena, već retorički. Simbolički, istorijski... Pre će biti da će promena biti oblikujuća (da ne kažem "definišuća") u toliko da će razlika između "pre i posle" biti više nego primetna.

 

Pa koja je razlika između jednog krokodila?

 

Trenutna situacija traje tridesetak dana lokalno i oko tri meseca globalno, ako uzmemo za početak zvaničnu objavu od 31. decembra. Ovaj period je dovoljan da se u "kolektivnom umu" razvije svest, ili bar osećaj, o aspektima i uticajiama ambijenta, pa i ovog u kom smo trenutno zatečeni (da ne kažem "zatočeni") - svi već imamo neki utisak i stav o tome šta se dešava, makar on bio i "nemam pojma"...

 

Ovakva vrsta događaja ima snagu da produbi ili zamuti poglede, odagna ili potvrdi sumnje u vezi sa svetom u kom živimo na kulturološkom, moralnom, filozofskom, materijalnom, duhovnom, a samim tim, praktično na svakom nivou.

Ono što je interesantno je - šta će ostati iza ovoga?

 

Primarni instinkt svakako jeste zaštita, ali u vremenima straha i panike najosetljiviji konteksti društva su i najugroženiji, pa se postavlja pitanje da li će reakcija biti primerena akciji i da li ćemo ili ne; njome ostaviti za sobom "spaljenu zemlju" isto onako kako nam kažu - da reakcija našeg imunog sistema reaguje na pojavu virusa u plućnom tkivu?

 

Hoće li biti skuplja dara nego mera?

 

Kada je vaše telo proglašeno biološkim oružjem, a to u smislu pandemije/epidemije, ono i jeste, odgovornost za rukovanje tim potencijalno opasnim oružjem, koje je u isto vreme i vaša najintimnija "svojina" svaljena je (odgovornost) na vaša ramena, ali uz mogućnost/pretnju da zbog neodgovornosti, možete biti kontrolisani, korigovani, pa i kažnjeni (!) od "višeg autoriteta".

Ovo je osnovni princip roditeljstva, aktivnosti koja ima zadatak da "oblikuje", pa se postavlja pitanje - može li se i na koji način ovo zloupotrebiti? Kao i da li je to slučaj ili ne?

 

Za razliku od prethodnih epidemija i pandemija, današnja populacija je efikasnije (možda ono hravatsko "učinkovijtije" i nije tako loše... samo kažem) nego ikad, povezana direktnom komunikacijom. Trenutnom. Dostupnom. Sveopšta povezanost i dostupnost informacija dostignuća su današnjeg društva, vredna ponosa, ali u krajnjoj zasićenosti ovih mogućnosti, one se pretvaraju u svoju suprotnost - rastrzanost i dezinformisanost.

 

Ništa što je preterano ne valja.

 

Prezasićenost informacijama je pojava koja je nova za ljudski rod u njegovoj poznatoj istoriji. Posledice, pak, za sada nisu poznate, ali; Kako ovo nije pojava sama po sebi nova, već je trenutno stanje eksponent pojave štampe, radija, televizije i ,sada, interneta i mobilnih komunikacija, iako se ne znaju razmere i potencijalna odstupanja od poznatih principa; osnovni koncept je temeljno analiziran i znan. Ova vrsta prezasićenosti, u ovom slučaju informacijama, iliti uma, ostavlja kao posledicu polje proizvoljnosti. Kao kad nakon praska neko vreme ne čujete ništa, ili kad vam pred smrzavanje bude vruće. Da li je sve je moguće ili ništa nije nemoguće?

 

Psihoanaliza i bihejviorizam, dve "jake" grane psihologije bave se upravo proučavanjem sistema i principa delovanja ljudske psihe, pojedinačno i što je još važnije, a i kompleksnije, u grupi. Proučavanje podrazumeva praćenje. Praćenje dešavanja, praćenje odnosa, praćenje delovanja, praćenje ishoda. Osnovna naučna alatka je praćenje. Bez nje nema ni analize ni sinteze.  Igra velikih brojeva i praćenje grafikona (Gausova kriva, diferencijalni račun, veštačka inteligencija...) uvek daju rezultate, ako imate pristup istima, a ovo deluje kao "zlatno doba" za pomenute dve nauke i njihove "korisnike". Naličje interneta ili možda još jedna od njegovih moći.

 

Pišem, sine, nešto; zvaću te kasnije.

 

Pa šta se dešava? Gde smo i gde ćemo dalje?

Pitanje od milion dolara.

Dolara? Koliko je to u evrima?

Pfffuu.. 'A''e reći ću ti sutra...

 

Sutra je novi dan. Sutra je kasnije. Mada je možda već danas prekasno. Bez defetizma i patetike, danas je prekasno da juče najavite da ćete prekosutra konačno otići da "to" završite. Šta god da je "to". Ali možda nije prekasno da svoju decu i svoje najbliže pogledate u oči i kažete im "Ma biće sve ok, ti znaš da te ja volim". Nije prekasno da sagledate stvari onakvima kakve jesu, ili bar vama tako izgledaju. Da podelite to što mislite sa ljudima oko vas, pa makar i "nemam pojma"... Jer svet "sutra" neće biti isti. Kakav god da bude, mi smo ga stvorili i za njega bi trebalo da budemo spremni. Da ne bude posle "Đavo nam je kriv..."

 

A virus?

 

Koji virus?

 

Mi?

 

 

 

 

 

PS

Razlika između jednog krokodila je: Ukoliko je zeleniji - utoliko pliva

 

PPS

Etimologija reči virus je "Otrovna, sluzava izlučevina" (iz latinskog)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 2

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic


#605 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14517 posts

Postavljeno 07 April 2020 - 11:48 PM

A moze i ovako krace, za dva tri meseca sedecete na plazama piti pivo i smejati se ovome. Ako mislite da je ovo lose zamislite da je u okolini eksplodirala nuklearna elektrana i da vlast zamoli gradjane da zbog radijacije ne izlaze napolje bez potrebe jedno dva meseca...  Dok sedite po kucama mozete da citate malo istoriju pa da uporedite svoja trenutna "gradjanska prava i slobode" sa ljudima u blizoj i daljoj proslosti. Neki ni danas nemaju vodu, struju i internet i moraju da rade svaki dan da bi nesto pojeli.


  • 6

#606 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 04:05 AM

Ma može i još jednostavnije, iskreno predlažem svima jedan mali test realnosti... ko god ima nekoga ili može da kontaktira, bilo koga u drugim zemljama, komšiluka, Evrope, po Amerikama ili ostalim kontinentima, neka to uradi SADA. Pitajte kako žive, iz dana u dan. Šta se to promenilo osim što nema masovnih okupljanja? NIKO nije zaključan a kamoli strahom nateran da istrpi pandemiju. Osim možda na Filipinima gde im je rečeno da će svako ko izađe na ulicu biti upucan istog momenta.

Ima nas koji pamtimo pomračenje i Sunca i uma Slobinog malog Gebelsa koji je već ovo trenirao tamo '99 kao savezni ministar informisanja kada se ceo narod sa RTSa noću plašio "ničim izazvanom zločinačkom armadom" a danju strahom od smrtonosnih zraka Sunca ako se gleda u njega direktno, SUNČEVOM KORONOM. Ulice toga dana zvrjaše prazne, žaluzine i roletne spuštene do kraja da zla zvezda ne bi ubila smrtonosnim zracima... Rijaliti Srbija nulti dan, a 21 godina prošla. Kao što nisam verovao tada koliko glupih i zlih ljudi živi među nama, danas tek mi je još neverovatnije uz sve internete, online prevodioce, youtube itd koja neverovatna količina zadrtosti kruži ovuda vekovima...
  • 1

#607 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 08 April 2020 - 06:07 AM

Vezano za srpski & ćirilicu, na srpskom se kaže "kontaktirati sa nekim", a ne "kontaktirati nekoga". Ovo drugo je bukvalni prevod reči i konstrukcije rečenice sa engleskog. Kao da kažeš šetam prijatelja, umesto šetam sa prijateljem.

 

Što se represivnih mera tiče - italijani su uporno i dugo izbegavali iste - i koliko shvatam super su prošli, nadam se da ih niko neće prestići.

Isto važi i za Engleze.

 

Ko hoće da shvati, shvati, ko neće da shvati - neće nikad ni shvatiti. Ljudi kod nas ne peru ruke, ne drže odstojanje, ne stave ruku kad kijaju i kašlju. Možda čak ne i većina, ali previše velik broj/procenat.

 

Jeste cimanje i smaranje policijski čas, ali alternativa tome je puno veći broj teško bolesnih (sa trajnim posledicama & troškovima koje to nosi) i mrtvih. Mrtvih ljudi.

 

Meni je posao takav da ću neminovno zakačiti pre ili kasnije. Jedan kolega je već umro (od onog za šta znam). Ja sam već od starta pomiren sa tim, samo kontam da treba uraditi što je do tebe da takvih bude što manje. Najbolja, ili najmanje loša stvar koju sad ljudi treba da rade je da ne mrdaju od kuće. Ja ne mogu da sedim kod kuće sve i da hoću. Ali ostali mogu.


  • 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#608 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 07:44 AM

Uz restriktivne mere, koje su neophodne, nužno je i testiranje, kako bi se epidemija stavila pod kontrolu. Umesto na sva zvona najavljivanog masovnog testiranja, mi imamo trenutno ovo: https://nova.rs/drus...tova-u-regionu/. Ova informacija se može pronaći i potvrditi i na sajtu worldometer.info.

 

Umesto Italije, koja je loše prošla 1) zato što je prva u Evropi zahvaćena epidemijom i 2) jer su političari svemu tome loše pristupili, može se kao primer uzeti recimo Češka ili Slovačka ili Slovenija. Tamo nije bilo policijskog časa, ali je zato bilo masovnog testiranja. Može se uzeti i u Srbiji voljena Belorusija. Tamo tek nije bilo restriktvinh mera, igra se još uvek i fudbal. Ali su zato Belorusi ozbiljno pristupili testiranju: 4000+ testova na milion stanovnika. Imaju 800+ inficiranih i 13 preminulih.

 

Češka, Slovenija, Austrija, Mađarska, već počinju da prave planove za dan posle. Planove, da napomenem, zasnovane na mišljenju stručnjaka, lekara i epidemiologa.

 

Na drugoj strani, kod nas se za vikend i predstojeći Uskrs spremaju još restriktivnije mere, a testiranje i dalje ostaje na istom nivou. Umesto odgovornog pristupa mi na delu imamo bezočnu političku kampanju i svokodnevni cirkus na najvišem nivou. Radi se i gradi kult nepogrešivog vođe, a narod se sabija u torove. 

 

No, kako reče Njegoš:Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čoveka. Nastavak ovih stihova zainteresovani neka pronađu u Gorskom vijencu. Valjda ga svaka kuća ima u Srbiji. 


  • 3

#609 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 08:55 AM


 

Na drugoj strani, kod nas se za vikend i predstojeći Uskrs spremaju još restriktivnije mere, a testiranje i dalje ostaje na istom nivou. Umesto odgovornog pristupa mi na delu imamo bezočnu političku kampanju i svokodnevni cirkus na najvišem nivou. Radi se i gradi kult nepogrešivog vođe, a narod se sabija u torove. 

 

 

Čoveče, šta misliš šta je jeftinije, testovi ili totalno zaključavanje?? Upravo ta reč, jeftinije. Jel, ne radi se uopšte o kultu ili vođi, nije političko već etičko pitanje o onim pre žutima ili ovim premazanim ili onima koji bi da dođu da uzjašu tzv "vlast". Zna se čime se vlada najradije, kasicom prasicom, budžetom, kreditima, zajmovima, procentima. Kakav narod, kakvo zdravlje, kakvi bakrači... mazni otmi zajebi prevari. Da imam neke najluđe konspirativne ideje (kao što nemam) pomislio bih da se brutalna kampanja širenja zaraze vodi sa malih ekrana sve da bi karantin bio uverljiviji, ono, maskica ispod brade okačena o uši... pa na 10cm od usta svi usput pokupljeni patogeni se još lakše unesu, nije ovo maskenbal to se baci ako je korišćeno. Kome da verujem, onom K0nu? Koji je tone vakcina na preporuku SZO pokupovao kod svinjskog gripa a iskorišćena samo negde desetina, ostalom istekao rok, nije čak ni prodato ni poklonjeno... e i ministar Tomica, zna se koji.. pa najveći je problem ove zemlje što ima narod kojem pamćenje ne dobacuje dalje od jedne sezone "kuća gori a baba se češlja".... sve neko će, neko će popraviti, neko će glasati, neko će se baviti mojim životom.. e neće

 

 

edit:

evo i ovo pa kome zatreba


Edited by MTB021, 08 April 2020 - 09:04 AM.

  • 1

#610 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 09:12 AM

Ma može i još jednostavnije, iskreno predlažem svima jedan mali test realnosti... ko god ima nekoga ili može da kontaktira, bilo koga u drugim zemljama, komšiluka, Evrope, po Amerikama ili ostalim kontinentima, neka to uradi SADA. Pitajte kako žive, iz dana u dan. Šta se to promenilo osim što nema masovnih okupljanja? NIKO nije zaključan a kamoli strahom nateran da istrpi pandemiju. Osim možda na Filipinima gde im je rečeno da će svako ko izađe na ulicu biti upucan istog momenta.

 

Radi kompletne informacije, u Francuskoj svako mora da ima potvrdu ukoliko izlazi iz kuće sem za esencijalne potrebe - kupovina, posao, zdravlje i rekreacija (šetnja, trčanje) do 1 km oko mesta stanovanja. U Belgiji slično, samo nema ograničenja na kretanje radi rekreacije. Nije dozvoljeno okupljanje više od dve osobe sem članova istog domaćinstva. Nije dozvoljeno posećivanje. U Španiji i Italiji još tvrđe, oni imaju kompletne karantine u kriznim područjima. Slično je i u nekim državama SAD, npr. u Njujorku nema nikakvih dobrovoljnih okupljanja (bez obzira na broj učesnika), posećivanje samo za porodicu i prijatelje kojima treba briga i slično.

 

Pitanje zašto i da li su Srbiji potrebne tako restriktivne mere je druga stvar, naravno, kao i način na koji se o tim merama komunicira.


  • 0

#611 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 April 2020 - 09:21 AM

Što se Srbije tiče niko ne pominje jednu sitnicu. Radi se o bolesnoj naciji čije je zdravlje na niskom nivou. Ako su tačne tvrdnje da virus najviše odnosi bolesne eto poražavajućih rezultata.
Može ovaj da se istresa do mile volje na ljude koji se šetaju.
Činjenica je da je narod ovde finansijski slab i bolestan jer su iza njih decenije lošeg života u ovoj zemlji. Dovoljno je videti koliko apoteka ima u gradovima.. maltene više nego prodavnica i sve je jasno.
  • 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#612 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 08 April 2020 - 09:25 AM

Dobre, organizovane države, sa puno boljim zdravstvom su u ozbiljnom problemu.

Kod nas je opšti haos, sa svim institucijama, čak i kad je stanje redovno.

 

Zato je za nas jedino raspoloživo rešenje najmanji mogući broj zaraženih. Što se svodi na najveću moguću izolaciju.

 

Tu još treba dodati i (loše) higijenske navike (mnogi ne peru ruke kad je redovno stanje, pa ni sada), nepoštovanje privatnog prostora (ni kad je redovno stanje, a ni sada), tj. nedržanje distance, nestavljanje ruke na usta kad se kašlje i kija (osnovna kultura i kad je normalno, a pogotovo sada)...

 

Uz standardno kurčevit narod kad najmanje treba - svi su sad pametni, svi su sad nešto jako protiv vlasti, a sad je najmanje vreme za to - treba da se radi kako jedan kaže, makar bilo i manje od savršenog, jer je alternativa još stoput gora i veći haos - kao i u svakoj kriznoj situaciji.


  • 4

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#613 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 09:51 AM

Jbt, u stanju ste da polemisete u nedogled o perifernim stvarima tipa drzite odstojanje, perite ruke i ne izlazite iz kuce.

 

Dajte vec jednom shvatite da sustina problema, odnosno da uzrok smrtnih slucajeva kod ove epidemije nije korona virus, vec slab imunitet pojedinaca. Kome je imunitet na zadovoljavajucem nivou, ovaj virus mu ne moze nista, imao bi eventualno neke simptome prehlade, koje je imao nebrojeno puta u zivotu, i koji ne bi ostavili nikakve dugorocne posledice. Meni licno ove brojke smrtnih slucajeva, kod mladjih od 60-65 godina, samo pokazuju koliko ljudi ne vode racuna o sopstvenom zdravlju i kolko im je imunitet razvaljen losim navikama i nezdravim nacinom zivota.

 

Da je ovoj nasoj nesrecnoj, kao i vlastima u drugim drzavama, stalo do zdravlja nacije, onda bi svima dali paket pomoci u vidu sredstava za jacanje imuniteta, a to nije nikakva nuklearna fizika, naprotiv... Umesto toga, deli se belo brasno, kafa, sacuvaj Boze...

 

Evo malo edukatvnog videa za sve koje zanima sopstveno zdravlje, tj. imunitet i njegovo unapredjivanje, cisto da imate na umu koliko smo kao bica naoruzani odbrambenim mehanizmima protiv raznoraznih nevidljivih neprijatelja. Ove 15-ominutne informacije vrede zilion puta vise nego sve sto se ovih dana prikazuje na tv-u.

 

 


  • 2

#614 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14517 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 10:40 AM

Ne zeli ni jedna vlast ukljucujuci nasu da drzi narod u karantinu jer na taj nacin gubi novac.


  • 3

#615 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 08 April 2020 - 10:42 AM

Samo se nadam da svi koji kokodaču o jakom imunitetu i "to je samo grip" neće imati priliku da to isprobaju - bilo lično, bilo neko od bližnjih im.

 

Onom ko umre, ili ima doživotne posledice, a vodi se kao ozdravio, nebitno je da li je to 100% od korone, ili zbog nekog drugog zdravstvenog problema koji su imali, u kombinaciji sa koronom.


  • 3

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#616 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3335 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 10:46 AM

Uz restriktivne mere, koje su neophodne, nužno je i testiranje, kako bi se epidemija stavila pod kontrolu. Umesto na sva zvona najavljivanog masovnog testiranja, mi imamo trenutno ovo: https://nova.rs/drus...tova-u-regionu/. Ova informacija se može pronaći i potvrditi i na sajtu worldometer.info.
 
Umesto Italije, koja je loše prošla 1) zato što je prva u Evropi zahvaćena epidemijom i 2) jer su političari svemu tome loše pristupili, može se kao primer uzeti recimo Češka ili Slovačka ili Slovenija. Tamo nije bilo policijskog časa, ali je zato bilo masovnog testiranja. Može se uzeti i u Srbiji voljena Belorusija. Tamo tek nije bilo restriktvinh mera, igra se još uvek i fudbal. Ali su zato Belorusi ozbiljno pristupili testiranju: 4000+ testova na milion stanovnika. Imaju 800+ inficiranih i 13 preminulih.
 
Češka, Slovenija, Austrija, Mađarska, već počinju da prave planove za dan posle. Planove, da napomenem, zasnovane na mišljenju stručnjaka, lekara i epidemiologa.
 
Na drugoj strani, kod nas se za vikend i predstojeći Uskrs spremaju još restriktivnije mere, a testiranje i dalje ostaje na istom nivou. Umesto odgovornog pristupa mi na delu imamo bezočnu političku kampanju i svokodnevni cirkus na najvišem nivou. Radi se i gradi kult nepogrešivog vođe, a narod se sabija u torove. 
 
No, kako reče Njegoš:Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čoveka. Nastavak ovih stihova zainteresovani neka pronađu u Gorskom vijencu. Valjda ga svaka kuća ima u Srbiji.

.
Има мишљења стручњака из области која тврде управо супротно - да тестови нису толико меродавни, итд...
  • 0

#617 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3335 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 10:52 AM

Samo se nadam da svi koji kokodaču o jakom imunitetu i "to je samo grip" neće imati priliku da to isprobaju - bilo lično, bilo neko od bližnjih im.

Onom ko umre, ili ima doživotne posledice, a vodi se kao ozdravio, nebitno je da li je to 100% od korone, ili zbog nekog drugog zdravstvenog problema koji su imali, u kombinaciji sa koronom.

.
Зашто тај поспрдни израз кокодачу? Као кад би неко рекао за паничаре да хистеришу или нешто још грђе. Има довољно чињеница и стручњака који се не слажу са многим аспектима ове кризе. Има сумњи и нелогичности на сваком кораку. Има показатеља да се и други народи понашају непримерено и изненађујуће нехумано. У Шведској, тој лепој, уређеној земљи предивних људи оданих цивилизованим нормама, омладинци играју изазов пљувања и кашљања по старима! У Холандији би да старих нема, итд. Ни изблиза нисмо најгори :)
  • 2

#618 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3335 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 10:55 AM

Само се чека да почне спаљивање на ломачи свих који не паниче, већ се понашају нормално. Прихватају да вирус постоји, али не сматрају да је укидање многих слобода право решење.
  • 0

#619 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3335 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 10:58 AM

Мишљења сам да се крајности у сагледавању ствари овде неће помирити, али да треба да задржимо ниво комуникације.
  • 0

#620 miree

miree
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 460 posts

Postavljeno 08 April 2020 - 11:46 AM

FalloutBoy, napolju je sunce, odlicno za imunitet, ali ti ipak ostani zabarikadiran, jer napolju je kovid19, kao cernobiljska radijacija, ubice te na keca....


  • 1




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika