Ja imam 5701 zadnji menjac koji po specifikaciji, iako je SS (kratki kavez), moze da proguta 30t. Uz odredjena podesavanja, verovatno bi progutao i 32t.

Zadnji menjac

Postavljeno 28 April 2020 - 06:29 PM
Postavljeno 28 April 2020 - 07:00 PM
Naravno, pogotovo zbog 'it can also play the role of a decorative bicycle'
Šalu na stranu, ne verujem da mnogo utiče, koja je razlika između toga i bužira? Odavno sam razmišljao o tome i čak pisao GCN-u bez odgovora... Čudno mi je što se menjači prave tako da sajla mora da pravi 180° ili čak više. Novije shimano serije su smanjile taj ugao, ali je očito i dalje to mesto gde se događa najveći gubitak zbog trenja i savijanja. Zar ne može poluga da se napravi tako da sajla ulazi sa prednje strane?
Postavljeno 28 April 2020 - 09:01 PM
@omega
Koji si porucio, ovaj sa alija? Mene to isto zanima, posto koliko god kombinacija pravio mislim da cu koristiti neki ekstender da bih naterao 11faz drumski menjac da radi sa 42T. Medjutim onda ispada da ce mi to biti jedina opcija, pa mi je bitno da uzmem neki kvalitetan i da to bude dugorocno resenje.
Postavljeno 28 April 2020 - 09:41 PM
Postavljeno 28 April 2020 - 10:27 PM
Po mom vidjenju ovo skracuje buzir i to za duzinu ovog kurcica, 5-6 cm otprilike, a trebalo bi da smanji ''stomak'', odnosno ispupcenost buzira i da time sajla ima za nijansu manje trenja prilikom prolaska (saltanja brzina) kroz buzir. Nemam problema sa saltanjem brzina, ali sto se kaze, uvek moze bolje Pitam cisto informativno...
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika