Jump to content


Fotografije

Pomoc oko kupovine drumaša & carine


  • Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
157 odgovora na ovu temu

#41 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 10 March 2020 - 08:43 PM

Ja iskreno mislim da muku mučiš da nađeš bajs jer si ga malo sam sebi zakomplikovao. Čekaš da naiđe idealna prilika, da sve bude baš onako kako ti želiš, a kad je tako, onda je bajs predaleko. Kad bajs ne bude predaleko, kupiće ti ga neko tik ispred nosa. A ako kojim slučajem i nađeš bajs koji 101% odgovara svim tvojim kriterijumima, nećeš moći iz nekog trećeg razloga da ga voziš. Tako to obično biva kad čovek čeka da sve bude idealno.

 

Što se veličine rama tiče, moraš da uzmeš neke okvirne preporuke proizvoćača, ali pre svega da shvatiš da nije geometrija svakog bicikla ista, pa čak ni kod istog proizvođača a kamoli kod različitih. Sigurno je da ti ram 57 ili 58 neće odgovarati, ali vrlo je moguće da hoće neki 56, 55, 54 ili 53. Sve zavisi kakav je ram, da li je klasični trkački, više neki aero fazon, sloping, semi sloping, endurance, itd. Da bi video šta ti najviše paše moraš jednostavno sesti i probati. Pa čak i onda ako probaš i OK ti je ispostavi se da ti posle možda nije najudobnije, opet možeš da eksprimentišeš sa malo kraćom ili malo dužom lulom. Centimetar više ili manje nisu ekstremna odstupanja i lako se koriguju. Od veličine samog rama, odnosno od razdaljine sredine pogona do šelne šticne, mnogo je bitnije koja je efektivna dužina gornje cevi, koliki je ugao između top i down tuba, itd. Ne mora ni ram apsolutno idealno da ti paše, dovoljno je da se držiš okvira i preporuka, a posle ćeš sam skapirati kako da napraviš neke izmene da bude što bliže idealnog. Možeš na primer i da platiš profesionalni bike fit i da neko izmeri svaki milimetar tvog tela i da ti na osnovu toga preporuči neki ram, a da ti već posle 5km penjanja osećaš bolove u donjem dolu leđa jer jednostavno ne voziš aktivno bajs i nemaš kondicije, a ti pomisliš da ti ram ne odgovara. Što više i dalje budeš vozio, sve ćeš se lakši navići na bilo kakakv ram koji bar otprilike odgovara tvojim dimenzijama.

 

Što se same grupe tiče, to ti je možda najprecenjeniji deo opreme na bajsu. Sve što ima oznaku Shimano i koristi se za drum radiće besprekorno. OK, ne želiš Claris, mada je i to izuzetno kvalitetna oprema kad je proefesionalno montirana i ispravna. Naravno, uvek je bolje imati više brzina i imati što lakšu grupu, ali šta tebi na primer vredi da imaš neku grupu sa kasetom 12-25 i pogonom 53-39 kada ćeš sa tim prenosima prvi put kad udariš na malo ozbiljnije brdo doživeti kolaps. Džaba što piše Ultegra i što ima 11 brzina, neće se terati sama od sebe. Tako da nemoj apsolutno bežati od devetofaza dok god ima prenose koji ti odgovaraju za strme uspone i za ravno. Ako pogledaš malo review Shimano Sore R3000, videćeš koliko su ljudi oduševljeni njome, mnogi kažu za klasu bolja od Ultegre devetofaza od pre 15 godina.

 

Ala sam ga odužio ali jbg... Poenta je da ne trebi da ti oprema bude najbitnija za izbor bicikla, niti da se strikno držiš broja na ramu koji određuje veličinu. Jedno je sigurno, moraš probati pre kupovine....

 

P.S. I kad kupiš polovan bajs, budi spreman za neka ulaganja ako ne odmah, onda bar na kraju sezone. Gume, lanac, kaseta, pakne, sve je to potrošni materijal i ako ne budeš morao da menjaš odmah jednostavno imaš sreće. Bitno je da je sve ostalo OK....


  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#42 IgorMiletic

IgorMiletic
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 10 March 2020 - 09:35 PM

Sve one bicikle koje si ti naveo su stari 10+ godina, ali nije bicikl komplikovana stvar, lako se utvrdi u kakvom je stanju.
Sklapanje bicikla jeste komplikovanije ali ima dosta svojih prednosti, navedene su ti iznad.
  • 0

#43 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2432 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 10 March 2020 - 10:25 PM

Dopada mi se do 600e.

https://www.2bike.rs...-2#.Xme9kFPTWdM - Ne valja velicina.

https://www.2bike.rs...-1#.Xme-AFPTWdN - ovaj mi se dopada vizuelno, nista ne o znam o njemu niti mogu naci sajt.

https://www.2bike.rs...2c#.Xme-dVPTWdM

Ovaj mi se vizuelno najvise dopada i 54 cm. No mislim da je puno 500e za opremu iz 2005, a treba i dokupiti neke sitnice. A ru racunam i novu kasetu i lanac. Mozda ja gresim ali vredi 400e. Dok dokupim cica-boce ispasce 600e.

A preko 700e da biras...

Ovaj mi najvise bode oci.

https://www.2bike.rs...-6#.XmfB0lPTWdM - 600e

Taj mi se bas bas dopada, pod uslovom da bar neko vreme nema ulaganja. Vredi li on oovoliko ?

I da napomenem, ne patim ja da imam 10-11 faz. Vec npr imao sam Claris novu grupu, pa pogon otisao posle mesec dana. Meni je vise bitno da pogon bude kvalitetan. Tako da bih 8faz izbacio iz racunice.

od svih tih sto si naveo ovaj colli deluje kao najpametnija kupovina.

A to sto ne mozes da izguglas...kakve veze ima, sta te briga, i sta ocekujes u opste da nadjes?

 

sto se velicine, najbitnije je da znas koliki top tube tebi odgovara.
i tu dimenziju trazi da ti prodavac uslika i znaces vrlo dobro da li ti odgovara.


  • 0

#44 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4653 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 March 2020 - 12:38 AM

To sam i ja hteo da kažem ali reko da se ne pravim pametan i stručnjak kad nisam. Ni ja ne volim kad nešto ne može da se izgugla, kad je nepoznato pa ne mogu da nađem detalje iskustva itd.. ali taj bicikl se vidi da je kvalitetan, i baš baš mi je lep a povoljan je. Jedino što mi se ne sviđa je Campa ja više preferiram Shimano ali to je stvar ukusa i nije neka mana. Stanje se naravno utvrdi prepiskom, telefonskim pozivom i pregledom na licu mesta, probom.

To što je manje poznat je u neku ruku i prednost, privlačno je i egzotično.

 

Evo samo primer jedan (pošto čuvam brdo slika drumaša na hard disku) pre četiri i po godine kada sam ja jurio bicikl, jedan od kandidata je bio ovaj Gitane, lep mi je bio i 300 eura koštao ali u Nišu čak i plašio sam se te zadnje karbonske vile da li je to pouzdano da se nešto ne odlepi vremenom od aluminijuma (jer sam bio duduk). To se dešavalo ali na prastarim prvim karbonskim ramovima..

Uglavnom, moj Fuji s takvom vilom se već dugo vozi, srećan i dugovečan. Koliko vidim i na tom Colli i na Bjankiju i na Willieru su karbon zadnje vile, očigledno je to tada bilo dosta popularno.

Attached Thumbnails

  • Gitane Exclusive 01.jpg

  • 0

#45 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 06:00 AM

Taj Colli sto ste mu preporucili je bar po meni, nesto sto treba da izbegava. Ako su ram i oprema iz istog doba, to je bicikl star bar 15 godina pa jos i karbon ram toliko star. Medjutim to je manji problem jer ne deluje sa slika da je mnogo vozen. Veci je problem to sto ima, kako mi se cini standardan pogon 53 39 i neka sitna kaseta sa mozda maksimumom 23 zuba. Campagnolo vec odavno nema u ponudi devetofaznu opremu mada kasete i lanci jos uvek mogu da se nadju, samo novo kod nas, jako tesko. Moze da se nadje preko ali je podosta skupo. Kaseta za Campa devetofaz je 40 eura, lanac 30. Ne znam koji je BCD pogona ali ako je 110 i ako moze da se nadju drugi lancanici, i to ce biti skupa ekskurzija.

Dakle, za izbegavati sem ako covek ne planira da vozi po pretezno ravnom ili tek blago brdovitom terenu...
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#46 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4653 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 March 2020 - 08:37 AM

Naravno da je Shimano bolji izbor kada ima da se izabere. Ja i njega razumem, znam šta hoće i zašto, njegove su pare ima pravo da birka i vaga dokle želi dok ne nađe odgovarajuće. Kada bih mogao da biram, u tom cenovnom rangu i ja bih najradije neku Shimano 2x10 grupu, compact pogon itd.

 

Inače ta kaseta vizuelno baš i ne izgleda kao da ima samo 23 zuba, niti mi pogon izgleda da je tako velik (pogotovo mala šajbna).

I jesi li siguran da je ram karbon? Ni to ne bih uzeo zdravo za gotovo, prodavci svašta napišu. A rezolucija slika mi nije dovoljna.


  • 0

#47 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2432 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 11 March 2020 - 12:28 PM

au brate...

kome smasher i falout preporuce bicikl bolje odmah da se rokne...

to sto vi gledate ja ne bi ni pogledao a kamoli razmisljao da kupim.

 

Lepo sam napisao da je taj coli najpametnija tj najracionalnija kupovina, dobija se najbolji bajs za najmanje para...

a te prica nema da se kupi lanac, campy i skupi delovi, malo zica na tocku, karbon se ispostio na suncu ... to moze da proguta samo neko ko ne vozi drumski bicikl.


  • 2

#48 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 01:18 PM

Sreca pa imamo tebe Bakara, da Fallouta, mene i nama slicne odmah ispravis cim nekome preporucimo bicikl za rokanje. :)

Analiziraj malo bolje sta sam mu ja preporucio a sta ti? Ja Meridu Scultura, full karbon bicikl starosti 5 do 8 godina sa Shimano 5700 deserofaznom grupom za koju su i dalje aktuelni i dostupni delovi, kompakt pogonom i prenosom koji moze da tera bilo kuda (uz bar malo kondicije) i Fulcrum tockovima u super stanju sa Grand Prix gumama. Kostao 560 eura.

Ti:
Bicikl manje poznatog proizvodjaca o kojem niko ne moze da nadje nista na netu, prodavac tvrdi da je od karbona a sa slika se ne vidi jasno, sa tockovima starije generacije i evidentno kvalitetnom Campagnolo grupom za koju delovi jesu bar duplo skuplji nego za Shimano i koji se u Srbiji 3x puta teze nalaze. Plus bicikl ima prenos koji da bi terao uz brda a da ne syebes kolena treba da budes ili pero lak ili sivonja u nogama, ili kombinacija oba. Te prenose su nekad vozili samo profi vozaci, i postoji i razlog zasto najveca vecina novih drumskih bicikala danas dolazi fabricki sa kompakt ili semi kompakt pogonom i kasetom od 28 do 32 zuba. I kosta 350 eura.

Covek je sam napisao da zeli bicikl u koji nista nece morati neko vreme da ulaze a ti mu u startu predlazes da uzme nesto na cemu treba odmah da menja ceo pogonski sklop ako namerava da to vozi ozbiljnije. I od mog predloga moze da se rokne? :)

I prosvetli me ako mozes, pa eto prosledi na ovoj temi link gde se u Srbiji moze kupiti NOV devetofazni lanac za Campagnolo i NOVA campy kaseta sa 29 zuba i ja cu rado da povucem sve sto sam napisao...
  • 6

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#49 packelini

packelini
  • Members
  • PipPipPip
  • 83 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 03:43 PM

https://www.facebook...38375373040236/

 

https://biketailors.com/

 

Момци по поруџбини могу добавити све од Кампањола.


  • 0
.

#50 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5444 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 04:59 PM

https://www.2bike.rs...-1#.Xme-AFPTWdN - ovaj mi se dopada vizuelno, nista ne o znam o njemu niti mogu naci sajt.
 

sajt (ispisan na unutrasnjoj strani zadnje viljuske) collicicli.it ne radi

al je aktivna facebook stranica prodavnice u mesu Carpi (sediste?)

na kojoj se pominje isti sajt. Mozda pitati tamo sve sto zelis?

 

https://www.facebook...olliciclicarpi/


  • 0

#51 Avangard

Avangard
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 05:09 PM

Za Colli sam pitao coveka. Kaze da je on bisok 178 i da njemu super lezi. Nije skup.

Ono sto je mislim Smasher bio u pravu je vezano za bajs koji ja trazim. U pravu je da ocekujem da se pogodi geometrija (54), boja, da lici na nesto, da je u okviru odredjene cene. Zato se i mucim.

E sad zasto ja to ocekujem ? Zato sto hocu da kupim bajs za moju dusu, koji ce da me sluzi vise godina, a ne da ubodem "los", pa da ga bacam nazad na Cikloberzu, za manje para.

Tako da hajde cekacu jos mesec dana,a ako bas nista ne ubodem, kupicu neko gvozdje od 100e cisto da vratim formu za 100e i to je to.

Meni bode oci i zao mi je sto nisam kupio bajs u zadnje 2 godine. A listao sam oglase. Nasao sam brdo dobrih bicikala, ali nisam ocekivao, da ce ovako "opasti ponuda". Pa sad ako nista ne nadjem, uzecu gvoddje da se nesto vrti.

U teoriji mogu ja da uzmem neki bajs i sada, ali to bi bilo da sam kupio bajs samo radi reda, a ne onaj koji mi se dopada. Npr jako mi se dopada onaj Fuji sa prethodne strane. Mislim da je kupovina bicikla kao kupovina kola. Uzmes nesto za svoju dusu. Neko ce reci da sam probirljiv, samo kao sto rekoh cene su bile osetno nize prethodnih godina. Da li je zbog manja ponude, povecanog uvoza, nemam pojma ili bi svi da se ugrade, ni to nemam pojma.

Ako naletim na nesto zanimljivo pitacu, a ako ne nadjem sta je tu je. Dopada mi se sto dosta vas zna koliko su bajsevi matori i neke ozbiljnije cake, pa zato pitam. Da budem maksimalno iskren nista mi se ne dopada. No ili cu kupiti da mi se dopada ili necu nista. Uzima mi se bajk na duze vreme.

Zaista hvala svima na vremenu i odgovorima, cenim to i postujem.
  • 0
Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Mesa Selimović, The Fortress

#52 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 11 March 2020 - 05:27 PM

https://www.2bike.rs...05#.XmkegR61KSQ


Znam da je ovo van budzeta, ali ako bi mogao toliko da se protegnes ne bi se pokajao. Canyon pravi tako dobre alu ramove da mogu da stanu rame uz rame sa mnogim karbonskim, ultra lagan aluminijum, pouzdani tockovi, provereno perfektna grupa i jako udobna geometrija a opet mnogo zabavan i upravljiv bajs...
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#53 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 11 March 2020 - 05:33 PM

Рецимо Кенџа, тијагра сасвим добро ради. Бајс као бајс рекреативни, основа за надоградњу али овакви бајсеви се возе такви какви су и сасвим лепо навозају власника.

Или у преко границе у шопинг. Примера ради КЛИК на све се одузима 25% ПДВ-а

Можда најисплативији у односу цена квалитет КЛИК

А имаш и КЛИК, КЛИК

Око царине можда има неки колега који зна како иде.


  • 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.


#54 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4653 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 March 2020 - 05:45 PM

Avangard razumem te, ja imam isti problem i sa bajsevima i sa devojkama n2:hahaha

Kad sam tražio prvi aluminijumski drumaš slično mi je bilo nisam mogao da se odlučim jer sam jako malo znao. Sada znam i previše, pa sam mnogo probirljiv, karbonce gledam isto poslednje dve godine bez neke prevelike želje da drešim kesu jer svakom nađem mane, konačno sam našao nešto odgovarajuće ali opet nisam skroz zadovoljan.

 

Ne pratim odavno aluminijmske na oglasima (ulazim na berzu preko bookmarka i filtera za samo karbonske) ali nema šanse da ne može da se nađe dobar da ne kažem odličan alu drumaš za 500-600e (pogotovo za toliki period od dve godine).

Ja bre ne smem više da gledam oglase potrošiću sve pare kakvih sve dobrih dilova stalno ima, a sve mi treba.

Rekoh već ranije, ja za te pare ne bih ni gledao alu jer od 700 već idu karbonci, može da naleti, i to ne neki prepotopski krševi. Alu bih gledao za 300 do recimo 450e.

 

Nisam pratio, ako nisi nikad vozio drumaša onda je razumljivo da se toliko dvoumiš i birkaš, i oko opreme i izgleda, ali kojeg god pristojnog da uzmeš bićeš prezadovoljan kako to dobro ide. I ja nisam bio oduševljen u startu sa mojim Fudžijem ni po pitanju položaja u vožnji ni po pitanju izgleda ali čim sam ga oprao doterao provozao koji dan, što ga duže gledaš i voziš, sve je lepši i bolji.


  • 0

#55 Avangard

Avangard
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts

Postavljeno 12 March 2020 - 11:29 AM

Ja sam kupio na Cikloberzi ekstra drumas bez ikakve mane i bez jedne ogrebotine. Alu bajs sa karbon vilom i skoro nevozenom Ultegrom 2x10 6700. 430 evra. Zatim sam kupio ciklo, drzace bidona, bidone, pumpu, ultra lake pedale, odlicna svetla - sve novo za preko 100 evra. Onda je nastala kriza, pa sam ga ubrzo prodao za samo 430 sa svom novom opremom. Ja taj bajs ne mogu da prezalim. A bio je brutalno idealan. A vozio sam ga mozda 2 meseca.

Ja sam stavio 600e gornju granicu, upravo zato sto opet moram da kupim sve nabrojano. Ja sam ostavio 150e iznad tih 600 da pokupujem sve ovo. Na svetla nikad nisam zalio npr. Ovog puta hteo bih da kupim i kacigu. A moram da imam u vidu i da uvek moze da iskrsne neko ulaganje na bajsu. Tako da se suma na kraju priblizi 750-800e.

Hvala Grbicu za predloge. Sacekacu jos mesec dana. Posto ja refresujem oglase na svakih par sati. Kao sto rekoh zao mi je sto nisam kupio bajs prosle ili pretprosle godine. Bilo je modela da ti oci stanu za male pare. Iskreno do 600e ponuda je siromasna. A ako turim u bajs 700-750e nece mi ostati 1 dinar :(
  • 0
Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Mesa Selimović, The Fortress

#56 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4653 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 March 2020 - 12:27 PM

Koje us to ultra lake pedale bile? Manje od 250 grama?


  • 0

#57 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4653 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 March 2020 - 10:24 PM

Još ranije mi bila sumnjiva ta priča da je nikakav izbor bicikala i da nema ništa pristojno da se nađe, nego nemam vremena da gledam ni za sebe šta mi treba.. a i bolje da ne otvaram i ne listam oglase jer onda nađem svašta nešto dobro pa kupujem.

Nego, sad neplanirano nešto bacih pogled i na jeftinije drumaše, i alu. Preko 350 eura, oko 400 ima itekako šta da se bira, solidnih i dobrih. Do 500 ima svašta.

Inače, od kad sam pre skoro 5 god prešao sa mtb drumaša, prvi put spazih istog kao svoj, Roubaix pro 2008 jeej :) I sedlo je isto, ono lepo ali tvrdo kojeg sam se odmah rastosiljao hahah. Samo su točkovi drugi i manji je ram.

Pogon inače nije šupalj, već je u pitanju R600, pune kurble.

 

https://www.2bike.rs...-2x10-ultegra-1


  • 0

#58 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 23 March 2020 - 10:25 AM

.


  • 0

#59 Avangard

Avangard
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts

Postavljeno 23 March 2020 - 11:31 AM

Ja sam pricao za siromasan izbor drumskih bicikala. Ne zanima me mtb, trek itd, te sekcije ni ne gledam. S' obzirom da sam visok 5'9" tj 177, za mene idealna idelna dimenzija je 54 cm, eventualno 55 cm, ali to zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca. Sto se tice tog Fujia video sam ga odavno. Cak sam ga i pominjao mislim. On je S - small size. 52 cm je malo. Citam ja i inostrane forume. Obicno je savet da se za moju visinu (merio sam i nogu) uzima 54, dok bi u kategoriji 56cm bio na pocetku skale. Probao sam 56 - moze, ali ne prija. Svaki 54 - super lezi. E upravo u toj kategoriji ima brdo bicikala ali izmedju 700 i xxxx evra. Ja pratim oglase ama bas svaki dan. Ako cu iskreno, doda se retko novi, ostali se obnavljaju. Vise sam nasao ciklokros bicikala, nego dobrih drumasa. Nasao sam 2 Bianchia Via Nirone 7. Za crveni mi je receno i slazem se - da ne vredi toliko, nasao sam jos jedan Via Nirone 7 za 500e beli, ali pricao sam sa vlasnikom, on je visi od mene 6 cm. Taj je 56cm. Preporuka je broj manji 54, ili po Bianchi sajtu 53.x ili 55.x Tako da nije lako naci do odredjene cenovne kategorije bajs. Jedan od favorita sam kacio na prethodnoj strani. Wilier Triestina model iz 2012 - ali cena 600e. Velicina 55cm. Oglas je istekao, ali bice obnovljen.

Ja sam strpljiv, hocu da kupim bajs na duze staze, da mi prija i za oko, da mi prija i geometrija. A da uzimam broj veci ili tamo gde sam na pocetku skale - ne bih. Cak i kad bih stavljao kracu lulu - ne bih. Trebam iskljucivo 54 cm tj M, eventualno 55. 56+ bih iskljucio. Pa sad to ti automatski snizava i onako siromasnu ponudu. Vidim ja super M bajseve ali kostaju Boga oca, a treba kupiti i dodatnu opremu. Ja sam na tih 600 izdvojio jos 100e+ za ostale stvari, svetla, drzace, pedale, bidone, ciklo itd. Nije to samo uzmes golisav bajs i to je to. Da ne pricam o mogucem ulaganju u potrosne stvari itd. Tako da se na kraju ta cifra priblizava na 800e.

Znam ja da bi najbolje bilo da odem u nemacku prodavnicu, kupim bajs koji zelim, boju koju zelim, velicinu rama koji zelim, grpu koju zelim. No ovo je Srbija, pa se prodaje - ko sta uveze, izvoza, preproda.
  • 0
Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Mesa Selimović, The Fortress

#60 Avangard

Avangard
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts

Postavljeno 23 March 2020 - 11:44 AM

Pedale su bile kupljene u Planet Bikeu tada za 3000 din, imale su 240 grama i po sajtu i po merenju. Ubi me ako znam koji model. Obicne su bile.

Pitanje za upucenije. Ovaj bajs ste verovatno i vi videli
https://www.peakcycl...-Triestina-2012

Istekao je oglas sa cikloberze. Ima stariju Dura Ace grupu 2x10, ima bolje tockove i karbonski pogon. Vile su karbonske. Razmisljam da ga kupim jer se dopada i jer sam spustio malo cenu. E sad za ovaj model sa linka ne mogu da nadjem chart size. Po vlasniku je 55cm. Tj L.

Guglanjem sam nailazio od sajta do sajta da ti od 55 idu 55.2 do 55.8. Mozda i gresim. Razmisljam se da odem da ga vidim, ako nas ne pozatvaraju skroz, pa me zanima da li bi otprilike trebalo da pasuje ovaj ram za 177 tj 5'9"x ? Ne mogu da nadjem "od do" za ovaj model Wilier bicikla.
  • 0
Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Mesa Selimović, The Fortress




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika