Jump to content


Fotografije

Kupovina veceg bicikla


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
81 odgovora na ovu temu

#81 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 830 posts

Postavljeno 15 September 2019 - 10:30 AM

Konacno uhvatio vremena da se zezam sa senzorom, ajde nesto sam nabudzio, da radi radi, da sam zadovoljan i nisam nesto, trebao sam kupiti onaj magene i namontirati na pedalu a brzinu da mjeri gps. Kako god neka ga za sad. Morao sam kupiti magnet za ventil pa ga montirati na zicu, na polugu 3 magneta da moze dohvatiti, oba senzora rade samo u Wahoo fitnes, Strava samo jedan vidi, Sports tracker ni jedan
b9111e4cdab9e45c78a60851961c0780.jpg

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 0

#82 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1883 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 September 2019 - 12:11 PM

Вељо, други су већ покушали да ти помогну саветима како да решиш проблем, било би добро да их саслушаш озбиљније. Ја бих рекао да је боље да тражиш савет како да се решиш тог утрнућа, па сам бираш бицикл, него да сам одлучиш да је решење у већем бициклу, па да тражиш само савет за куповину. Лепо су ти рекли да је трњење вероватан знак да шаке трпе превелик притисак. Наравно да треба да имаш довољно велик рам за себе, али заиста би могло да ти буде још горе. Пре свега, ја бих свакако саветовао предњи амортизер, јер ће то да ублажи вибрације и притисак/ударце који су погубни, поготово са твојом тежином. Друго, мораш да имаш усправнији положај, односно да ти грипови буду изнад седишта. А добро погледај и савете за положај тела на бициклу, посебно позицију седишта. У суштини, када си у положају за вожњу, требало би да можеш да склониш шаке са грипова (дакле, да се не наслањаш уопште на руке), без промене положаја (да се не усправљаш и не савијаш него останеш у истом положају) и да ти то не буде проблем. Наравно, ако су ти шаке осетљивије или си претежак, треба ићи на још усправнији положај.

 

Могуће је да би и неки од постојећих бицикала лако прилагодио потребама, па почни од тога. И не обазири се на опрему, важно је пре свега да ти бицикл одговара, лако је после мењати кочнице. Такође, заборави на агресивну вожњу. Чак и ако имаш 120 кила сувих мишића, то је и даље тежина којом оптерећујеш своје тело (и бицикл). Дакле, прво и најбитније јесте да ти вожња не шкоди.

 

Елем, не почињи од савета за куповину бицикла него од тога како избећи или ублажити проблеме које имаш. Иначе, ја сам (био) 194, а раније сам имао 117 кила и знам како то изгледа (с тим да тада и нисам возио бицикл). Сада сам на око 30 кила мање и све је много лакше. :) Али, имам и ја проблеме откад сам стари корман, узвишен 4 цм, заменио за онај који је само 2 цм, а притом и шири. Осети се огромна разлика. Није само да прсти трну него просто тело вапи за усправнијим положајем. Само никако да нађем корман.


  • 1




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika