Jump to content


Fotografije

Pomoc pri kupovini - MTB ili nesto drugo?

MTB kupovina trek savet bicikl

  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
1 odgovora na ovu temu

#1 kanistuviniga

kanistuviniga
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 24 April 2019 - 05:30 PM

Pozdrav svima,

 

Kao sto se vidi po naslovu treba mi pomoc pri kupovini bicikla. Bicikl vozim od detinjstva, ali to se svodilo na voznju do prodavnice ili stadiona s obzirom da sam odrastao na selu. Ovo sto sada citam kako bi se odlucio prilikom kupovine je nauka  za mene. :)

 

Uglavnom bicikl mi treba za povremeni odlazak na posao (4-5km), neku laganiju voznju po Fruskoj Gori ili oko Dunava, i neke eventualne ekskurzije od 50-100km vikendom do odredjenog mesta gde bi proveo neko vreme u prirodi i slicno.  Prvenstveno sam zamislio da to bude MTB, mada razmisljam da li bi trek mogao da dodje u obzir i sta je ovde pametnije resenje.

 

Maksimalo bi izdvojio 200-250e i nemam nista protiv polovnih biciklova. Moja visina je nekih 187cm, tezina oko 85kg. 

 

Sta mi je trenutno na nekoj listi biciklova:

1. Capriolo (Attack, Adrenalin, Monitor,Oxygen)

2. Alpina Helium

3. Ultra Nitro

4. Scout Nitro

5. Visitor Master

 

Za neke varijante Cross Viper, Cross Crx, Cross Traction za koje verujem da su kvalitetniji biciklovi nemam para, a polovne bas i ne vidim. 

 

Mozete li mi prokomentarisati kvalitet ovih biciklova, ili dati neki savet? Ukoliko imate predloge za polovnjake oni su isto dobro dosli.

 

P.S: Vec sam napisao slican post, ali to mi je bio prvi na forumu i nisam siguran da li je post potvrdjen, s obzirom da nakon klika na dugme nisam imao nikakvu indikaciju da je zahtev za odobrenje poslat. To takodje ne vidim ni kad odem na profil.  Ukoliko je ovo dupli post molim vas obrisite jedan i unapred izvinite.


  • 0

#2 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 25 April 2019 - 08:23 AM

U toj cenovnoj kategoriji nemaš šta da gledaš među novim bajkovima, dakle samo poovnjaci ovde na oglasima. Ako tvoji planovi uključuju veću količinu truckave podloge, onda mtb. Ako ne, ali su putevi kojima voziš onako mršavog kvaliteta, onda mtb sa ćelavim ili semislik gumama. Ako su putevi iole pristojni i tu i tamo ima malo sumnjivog terena, onda treker.


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: MTB, kupovina, trek, savet, bicikl

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika