Moment ključ - preporuka?
Postavljeno 29 July 2025 - 10:31 PM
Šta mislite o Unior digitalnom moment ključu 266b 1/2" sa opsegom od 4,3 - 85Nm. Da li su ti digitalni precizni u celom tom navedenom opsegu podjednako za razliku od analognih?
Sutra bi trebao da bude na nekoj akciji sa 29910 na 24000din, sto je bolja cena nego napolju.
Znam da je najbolja solucija imati dva ključa ali ako ovaj može precizno da meri od npr 7Nm do 40Nm manje od toga mi i nije potrebno.
Postavljeno 30 July 2025 - 12:13 AM
Skupo je a i cini mi se da je suvise veliki prihvat od 1/2", neces naci male dimenzije nasadnih kljuceva za taj prihvat.
Digitalni takodje nisu precizni u celom navedenom opsegu, mada zavisi od proizvodjaca ali Unior svakako nije jedan od preciznijih.
Imas mehanicki moment kljuc Proxxon MC 30 za oko 9000 dinara i kineske digitalne SHAHE i LAOA otprilike slicnih cena, sa prihvatom 3/8" i opsegom 1,8 - 60Nm i 4,5 - 85Nm.
Postavljeno 30 July 2025 - 09:36 AM
Za te pare bi uzeo Wera ili neki poznatiji brend...
Još bi ostalo u džepu..
https://www.bike-dis...es?p=1&o=4&n=48
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Postavljeno 30 July 2025 - 11:47 AM
Ma normalan sam, samo se lako zanesem
al cenim glas razuma da me spusti ponekad.
Mislio sam sa ovim kljucem da pokrijem 90% stvari na bajsu pa mu dodje na isto kao da kupim dva neka srednje marke.
A da kupim dve Were za 300 evra i upotrebim ih 10-ak puta godisnje kucnoj varijanti opet neću biti normalan ![]()
Ovaj Proxxon 6-30Nm ne čini se lose za 8000din, ili je mozda bolje za iste pare Unior 264 2-24 Nm ima upotrebljiviji opseg sto se tice bajsa?
Onak Shahe digitalni bi bio ekstra al ne znam da li rizikovati sa digitalnim kinezom, to je "hit or miss"
Postavljeno 30 July 2025 - 06:45 PM
Ovaj Proxxon 6-30Nm ne čini se lose za 8000din, ili je mozda bolje za iste pare Unior 264 2-24 Nm ima upotrebljiviji opseg sto se tice bajsa?
Onak Shahe digitalni bi bio ekstra al ne znam da li rizikovati sa digitalnim kinezom, to je "hit or miss"
Mehanicki moment kljuc moras uvek da vratis na "nulu". Uzimajuci to u obzir, ako imas aluminijumski bicikl (bez potrebe za preciznim momentima zatezanja) onda je Proxxon zgodniji jer bez ikakvog podesavanja tj. dok je na "nuli" odnosno pocetnom polozaju sa njime mozes odmah da stezes vecinu srafova od 5 do 6Nm... Unior bi morao svaki put da okreces na vrednost od 5 ili 6 pa onda posle zavrsenog posla da ga vracas na "nulu".
Kineskih ima mali milion modela, zato sam imenovao dve firme za koje mislim da su pouzdane, tj nema "hit or miss". Digitalni moment kljuc ne moras da vracas na "nulu", ali nema onaj prepoznatljivi klik koji imaju mehanicki, koji je po meni bolja opcija jer nema gledanja u ekran ili slusanja i prepoznavanja razlicitih bipkanja. Sa druge strane ne radis sa kljucem svaki dan pa ako su ti ekrani i zvuci zanimljivi digitalni pokrivaju veci opseg momenata stezanja.
Postavljeno 30 July 2025 - 06:55 PM
Inače to vraćanje na nulu je ekstra lagano, ne znam čemu drama oko toga.
Izvrtiš i ćao.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Postavljeno 30 July 2025 - 07:05 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 31 July 2025 - 02:45 PM
Poručio sam na kraju ovog kineza Shahe 1.8-60Nm, izasao me 61,12e. Mislim da je cena vredna rizika ....
Inace Shahe pravi razne digitalne merne uređaje i njihova oficijlalna radnja samo to i prodaje, pa to donekle malo i uliva poverenje, videcemo kakav je upraksi.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika